11 fordeler med asparges for helse og næringsinnhold

Asparges er en grønn grønnsak som ikke er så populær som spinat, kål eller brokkoli. Asparges er fortsatt inkludert i samme familie som liljer. Asparges er en type grønne grønnsaker hvis navn ikke er så populært som spinat, kål eller brokkoli. Fordelene med asparges for helsen er imidlertid ikke mindre store enn andre grønne grønnsaker, vet du. Gjør ingen feil, fordelene med asparges er svært forskjellige, alt fra et sunt fordøyelsessystem til å forbedre kvinners helse under graviditet. Hva er fordelene med den aktuelle aspargesen? [[Relatert artikkel]]

Asparges er høy i næringsstoffer

Fordelene med asparges kan ikke skilles fra næringsinnholdet i denne grønne grønnsaken som er høy, men lav i kalorier. I tillegg er asparges en type grønnsak som er høy i vitaminer og mineraler. Faktisk inneholder omtrent 90 gram kokt asparges:
  • Kalorier: 20
  • Protein: 2,2 gram
  • Fett: 0,2 gram
  • Fiber: 1,8 g
  • Vitamin C: 12 % av anbefalt daglig inntak (RAH)
  • Vitamin A: 18 % av RAH
  • Vitamin K: 57 % av RAH
  • Folat: 34 % av RAH
  • Kalium: 6 % av RAH
  • Fosfor: 5 % av RAH
  • Vitamin E: 7% av RAH
Ikke nok med det, asparges inneholder også jern og sink, selv om nivåene bare er små. Sett fra næringsinnholdet inneholder asparges mye vitamin K, som er bra for beinhelsen. Les også: Disse 10 grønnsakene som inneholder folsyre gjør kroppen din sunnere

Fordelene med asparges for helsen

Aspargesgrønnsaker har en rekke farger, alt fra grønt, hvitt til lilla. I mange land er asparges en obligatorisk grønnsak som er inkludert i ingrediensene for å lage pasta til frittata (italiensk omelett). Asparges er også lav i kalorier og inneholder mange vitaminer, mineraler og antioksidanter. Følgende er fordelene med asparges som det er synd å gå glipp av:

1. Kilde til antioksidanter

Antioksidanter er komponenter som beskytter kroppen mot skader fra frie radikaler og oksidativt stress. For deg som ønsker å øke inntaket av antioksidanter passer asparges som tilvalg. Noen av antioksidantene i asparges inkluderer vitamin E, vitamin C og glutation. I tillegg inneholder asparges også quercetin, isorhamnetin og kaempferol, som antas å senke høyt blodtrykk, forhindre betennelse, bekjempe virus og kreftceller.

2. Forbedre fordøyelsessystemets helse

Grønne grønnsaker asparges Kroppen trenger virkelig fiber for å opprettholde et sunt fordøyelsessystem. Asparges inneholder ganske mye fiber, noe som kan være et alternativ. En halv kopp asparges inneholder allerede 1,8 gram fiber, eller tilsvarende 7 % av det daglige fiberbehovet. Noen studier viser til og med at å spise fiber kan redusere risikoen for høyt blodtrykk, hjertesykdom og diabetes. Fordi asparges er høy i fiber, er det ikke rart at denne grønne grønnsaken kan fremme regelmessig avføring. I tillegg er en annen fordel med asparges at den kan helbrede sår eller sår i fordøyelsesorganene, som mage, tynntarm og spiserør.

3. Støtter fosterutviklingen

En annen fordel med asparges er at den hjelper utviklingen av fosteret i livmoren. Folatinnholdet i asparges antas å støtte fosterutviklingen og forhindre nevralrørsavvik. I tillegg til gravide er matvarer som inneholder folat også nødvendig av individer generelt. Fordi folatmangel kan invitere til tretthet. Omtrent en kopp asparges inneholder allerede 134 gram folat, tilsvarende 17 % av det daglige behovet til voksne folat.

4. Oppretthold hjertehelsen

Asparges har alle komponentene som trengs for å gi næring til hjertet. For det første er det fiber, som hevdes å kunne senke dårlig kolesterol (LDL) og forhindre høyt blodtrykk. Da inneholder asparges også kalium. I følge American Heart Association kan kalium kontrollere blodtrykket, slik at hjertesykdom kan forebygges. I tillegg har asparges antioksidanter, som kan forhindre hjerteskader fra frie radikaler.

5. Forhindre kreft

I tillegg til å forebygge hjertesykdom, er en annen fordel med asparges å beskytte kroppen mot kreft. Fordi asparges inneholder mange antioksidanter som kan bekjempe kreftceller i kroppen. I tillegg fant en studie at folatmangel også kan forårsake ulike typer kreft. Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere forskning for å bevise det. I tillegg kan fiberen i asparges også forhindre tykktarmskreft. En studie viser at inntak av fiberrik mat kan redusere risikoen for tykktarmskreft.

6. Potensial for å hjelpe ned i vekt

Det er faktisk ingen forskning som beviser effektiviteten til asparges når det gjelder å gå ned i vekt.

For det første har asparges svært lite kalorier. I tillegg inneholder asparges også mye vann. I en studie har matvarer som inneholder lite kalorier og mye vann vist seg å hjelpe med vekttap. Dessuten inneholder asparges også fiber, som ofte er forbundet med vekttap.

7. Oppretthold blærehelsen

Fordelene med asparges for å opprettholde blærehelsen kommer fra innholdet av en aminosyre kalt asparagin. Innholdet av asperginstoffer i asparges er svært nyttig for å hjelpe kroppen med å skille ut overflødig væske og salt, og dermed unngå infeksjon i blæren. I tillegg fungerer aspergin også som et naturlig vanndrivende middel som kan fjerne overflødig salt, vann og giftige stoffer gjennom urinen, slik at det kan holde blodtrykket stabilt.

8. Forbedre kroppens immunforsvar

Fordelene med asparges på denne kommer fra vitamin E-innholdet. Ja, asparges kan hjelpe deg med å styrke immunforsvaret ditt! Vitamin E er en antioksidant som kan beskytte kroppens celler mot frie radikaler. For å høste disse fordelene med asparges, prøv å grille asparges med litt olivenolje.

9. Forbedre humøret

Asparges er en grønnsak som antas å forbedre humøret. Fordi han antas å være en av de naturlige afrodisiaka. Takket være vitamin B6 og folat innhold!

10. Hold blodsukkeret stabilt

Asparges er en av matvarene som inneholder lav glykemisk indeks. Dette lave glykemiske innholdet vil ikke øke blodsukkeret i kroppen. I tillegg er asparges også høy i komplekse karbohydrater, antioksidanter og fiber. Innholdet av disse næringsstoffene er veldig bra for å hindre at blodsukkeret stiger og holde det stabilt.

11. Overvinne kvinnelige reproduktive problemer

En av påstandene om fordelene med shatavari, en grønnsak som tilhører aspargestypen, er at den har potensial til å overvinne problemer knyttet til kvinnelig reproduksjon. Basert på forskning har shatavari potensial til å overvinne typiske kvinnelige problemer som hormonell ubalanse og polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Denne typen vegetabilsk asparges er også kjent for å lindre symptomene for kvinner som opplever overgangsalderen. I en nevnte studie ble det vist at inntak av shatavari og tre andre urter i 12 uker reduserer hetetokter og nattesvette. Denne forskningen rapporterte imidlertid ingen endringer i hormonnivåer og annen helse generelt. Les også: Variasjon av matvarer for å øke kvinnelige fertilitetshormoner

Risikoen for bivirkninger ved å spise asparges som må vurderes

Å spise asparges har også risiko. Husk at asparges inneholder høye mengder vitamin K. Dette vitaminet hjelper kroppen i prosessen med blodpropp. Derfor, hvis du tar blodfortynnende medisiner, bør du først konsultere legen din før du spiser asparges. Tilsvarende, hvis du ønsker å ta asparges i tilleggsform. Fordi dette tillegget kan forstyrre prosessen med enkelte medisiner. I mellomtiden, for gravide og ammende kvinner, bør inntak av asparges eller shatavari-tilskudd konsulteres med en lege først. Hvis du vil oppsøke lege direkte, kan duchat lege på SehatQ familiehelse-appen.

Last ned appen nå på Google Play og Apple Store.