11 fordeler med nederlandsk aubergine, en av dem er å forebygge kreft

Nederlandsk aubergine er en svært næringsrik frukt. Frukten som også er kjent som tamarillo Den inneholder protein, vitamin A, C og E som er bra for kroppens helse. Nederlandsk aubergine inneholder også forskjellige viktige mineraler, alt fra jern, kalium, til mangan. La oss få vite mer om de ulike fordelene med nederlandsk aubergine som er bra for kroppens helse.

11 fordeler med nederlandsk aubergine for helse

Fra å hjelpe deg med å gå ned i vekt til å kontrollere diabetes, her er en myriade av fordeler med nederlandsk aubergine som ikke bør undervurderes.

1.    Rik på næring

Fordelene med nederlandsk aubergine kommer fra dens næringsinnhold.Nederlandsk aubergine har et næringsinnhold som ikke bør undervurderes. I følge en studie publisert i tidsskriftet Avlings- og matforskningI 100 gram nederlandsk aubergine er det følgende næringsstoffer.
  • Kalorier: 31
  • Karbohydrater: 3,8 gram
  • Protein: 2 gram
  • Totalt fett: 0,36 gram
  • Kolesterol: 0 milligram
  • Fiber: 3,3 gram
  • Folat: 4 mikrogram
  • Vitamin A: 189,17 mikrogram eller tilsvarende 630 IE
  • Vitamin C: 29,8 milligram
  • Vitamin E: 2,09 milligram
  • Vitamin B3: 0,271 milligram
  • Vitamin B1: 0,043 milligram
  • Kalium: 321 milligram
  • Natrium: 1,44 milligram
  • Kalsium: 10,7 milligram
  • Jern: 0,57 milligram
  • Magnesium: 20,6 milligram
  • Mangan: 114 mikrogram
  • Fosfor: 38,9 milligram
  • Sink: 0,15 milligram.
De ulike fordelene med nederlandsk aubergine kommer fra dets ekstraordinære næringsinnhold.

2.    Kontroller diabetes

Fiberinnholdet i nederlandsk aubergine kan bidra til å holde sukkernivået i blodet stabilt. Denne frukten er også klassifisert som en matvare med lav glykemisk indeks slik at den ikke får blodsukkeret til å stige. Ikke bare det, nederlandsk aubergine inneholder klorogensyre som kan forsinke forekomsten av diabetes og bidra til å øke insulinfølsomheten.

3.    Hjelp til å gå ned i vekt

Effekten av nederlandsk aubergine antas også å være i stand til å gå ned i vekt. Denne påstanden er basert på syreinnholdet som antas å kunne bidra til å redusere fett i kroppen. For å maksimere fordelene med denne nederlandske auberginen, balanser den med regelmessig trening og pass på måltidsdelene dine.

4.    Bra for huden

Fordelene med nederlandsk aubergine kan også merkes av huden. Denne frukten antas å være sunn for huden fordi den inneholder vitamin A, C og E. I tillegg antas innholdet av antocyaniner, fenoler og flavonoider i den også å beskytte huden mot oksidativt stress og forurensning.

5.    Kontroller høyt blodtrykk

Nederlandsk aubergine anses å være effektiv for å kontrollere høyt blodtrykk på grunn av det høye kaliuminnholdet. En studie utgitt i AHA Journals stater, har kalium en viktig rolle i å kontrollere blodtrykket. Ulike forsøk med kaliumtilskudd viser at dette mineralet kan senke blodtrykket betydelig, spesielt hos personer som har høyt blodtrykk.

6.    Bra for hjertet

Kalium som finnes i nederlandsk aubergine har en myriade av fordeler, spesielt for hjertehelsen. Kalim er i stand til å balansere de skadelige effektene av høye natriumnivåer på hjertet. Nederlandsk aubergine inneholder også magnesium som er bra for det kardiovaskulære systemet (hjerte og blodårer). I tillegg antas antioksidantene i nederlandsk aubergine å være i stand til å redusere oksidativt stress som kan forårsake hjerneslag.

7.    Bra for øynene

Fordelene med nederlandsk aubergine er også bra for øynene. Vitamin A som eies av denne frukten er i stand til å gjenopprette fuktighet fra øyemembranen som er ansvarlig for å beskytte øyet mot bakterier og virus. Denne membranen beskytter også synssansen mot infeksjon og reduserer risikoen for øyesykdommer, alt fra grå stær til makuladegenerasjon.

8.    Forebygge kreft

Fordelene med nederlandsk aubergine for å forhindre kreft kommer fra antiocyanininnholdet. Dette innholdet inkluderer kraftige antioksidanter som kan hjelpe kroppen med å bekjempe kreftfremkallende frie radikaler.

9.    Styrke immunforsvaret

Du trenger vitamin C for å styrke immunforsvaret ditt. Den gode nyheten, nederlandsk aubergine inneholder vitamin C som er ganske høy. Regelmessig inntak av vitamin C kan også styrke og opprettholde immunceller som er ansvarlige for å bekjempe infeksjoner i kroppen.

10.  Sunt fordøyelsessystem

Nederlandsk aubergine antas å være i stand til å gi næring til fordøyelsessystemet og forhindre diaré og luft i magen. Denne fordelen kommer fra fiberinnholdet som er bra for fordøyelsessystemet. Ikke bare det, regelmessig inntak av nederlandsk aubergine kan også hjelpe kroppen å absorbere næringsstoffer bedre. Nederlandsk aubergine antas til og med å være i stand til å stimulere veksten av gode bakterier i tarmen og eliminere dårlige bakterier effektivt.

11.  Forhindre anemi

Jerninnholdet i nederlandsk aubergine antas å forhindre anemi. Dette er fordi jern stimulerer produksjonen av røde blodlegemer i kroppen. Anemi kan føre til at du føler deg svak og svimmel. Derfor skader det aldri å spise mat som inneholder jern regelmessig, for eksempel nederlandsk aubergine.

Hvordan spise nederlandsk aubergine

Her er hvordan du spiser nederlandsk aubergine som du kan gjøre.
  • Rå nederlandsk aubergine

Hvis du vil spise den rå, bør du vaske denne frukten først. Etter det kutter du den nederlandske auberginen i to deler. Du kan også strø litt sukker på kjøttet. Du kan bite direkte eller bruke en skje til å øse ut kjøttet. Men ikke spis huden fordi den smaker bittert.
  • Nederlandsk auberginejuice

Nederlandsk aubergine kan også brukes som juice. Før du legger den nederlandske auberginen i blenderen, kutt kjøttet i små biter og skrell skinnet. Du kan også legge til isbiter for å legge til friskhet. [[relaterte artikler]] Hvis du har spørsmål om helse, ikke nøl med å spørre en lege på den gratis SehatQ-appen for familiehelse. Last den ned på App Store eller Google Play nå.