Fordelene med Dewa-blader for helsen, fra hud til kreft

Dewa-blader er kjent som planter som kan brukes som alternativ medisin for ulike sykdommer. En av de mest kjente fordelene med Dewa-blader er at de kan kurere svulster eller kreft. Er det riktig? gud blad (Gynura pseudochina) er en plante som stammer fra Burma (Myanmar) og Kina, men er også kjent som kinesiske beluntas i enkelte områder i Indonesia. Denne planten er klassifisert som en urteaktig plante som vokser oppreist med en høyde mellom 30-45 cm. Bladene på denne planten er enkeltformede spredt rundt stilken, kortstilket, ovale, kjøttfulle og dunete. Et annet gjenkjennelig trekk er tilstedeværelsen av fire spisse ender, innskårne kanter, avsmalnende bunn, finnede ben, grønn, og ca. 20 cm lang og 10 cm bred.

Innholdet og fordelene med gudens blader for helse

I Indonesia har Dewa-bladene blitt mye brukt som tradisjonell medisin for å kurere ulike milde til alvorlige sykdommer. Fordelene oppnås fra det fytokjemiske innholdet i gudens blader, slik som alkaloider, flavonoider, tanniner, steroider og triterpenoider. Fra dette innholdet inkluderer fordelene med Dewa-blader som er klarert av fellesskapet:
  • Bekjempe kreftceller

Effekten av bladene til den første guden er antikreft. Denne konklusjonen ble oppnådd gjennom forskning som viste at bladekstraktet til guden viste høy biologisk aktivitet mot rekelarver. I tillegg har Dewa-bladekstrakt vist seg å hemme veksten av HeLa- og Raji-kreftceller. HeLa-kreftceller er en type livmorhalskreft, mens Raji-celler finnes i lymfomkreft. Begge typer kreft er assosiert med virus som Epstein-Barr Virus (EBV) og Human Papilloma Virus (HPV).
  • Anti-inflammatorisk

Fordelene med bladene til denne guden er oppnådd fra innholdet av fenoliske forbindelser som kan hemme frie radikaler i å skade den generelle helsen. I praksis kan disse antiinflammatoriske egenskapene gjøre blodkolesterol- og urinsyrenivået mer stabilt.
  • Løs hudproblemer

Når den brukes som en ekstern medisin, kan fordelene med Dewa-blader også merkes av huden. Dewa-blader antas å redusere hudirritasjon forårsaket av insektbitt, akne, blåmerker, skabb og herpes.
  • Lindrer sår hals

I tillegg til tingene som allerede er nevnt ovenfor, er en annen fordel med gudenes blader å lindre sår hals. Denne fordelen er imidlertid ikke vitenskapelig bevist, så du bør ikke stole på denne planten når du har sår hals.
  • Bra for kvinners helse

Hos kvinner drikkes det kokte vannet av Dewa-blader også ofte fordi det antas å forhindre brystsvulster og gjøre menstruasjonen mer regelmessig. Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere forskning for å bevise det klinisk. Forskning viser også at Dewa-blader er trygge for bruk av gravide. Du bør imidlertid fortsatt oppsøke lege hvis du tar visse legemidler samtidig, slik at det ikke er kontraindikasjoner og setter helsen til fosteret og gravide i fare. [[Relatert artikkel]]

Hvordan dyrke gudeblader?

For de av dere som ønsker å få fordelene av gudenes blader, kok dem ganske enkelt ved å koke og lage en blanding i lalap, pecel eller urap. Dewa bladplanter inneholder protein og mineraler som er bra for kroppen, det er bare det at oksalsyreinnholdet i den er ganske høyt. Oksalsyre som kommer inn i kroppen i store porsjoner kan hemme absorpsjonen av kalsium og jern. Denne effekten kan imidlertid reduseres ved å koke bladene i to minutter før du spiser dem. En annen måte å få fordelene av gudenes blader på er å lage en drink som te. Trikset, rengjør gudenes blader først med rennende vann, tørk deretter med luftet ved romtemperatur, og bland til det blir et grovt pulver. Dewa bladpulver kan lagres lenger og umiddelbart brygges med varmt vann når det er i ferd med å bli konsumert.