8 fordeler med bønn for helse for kropp og sinn

For tilhengere av islam er bønn en tilbedelsesaktivitet som er obligatorisk 5 ganger hver dag. Bortsett fra den åndelige verdien og nærheten til Skaperen, viser det seg at fordelene ved bønn også er bra for helsen. Denne grunnleggende forpliktelsen for muslimer er heller ikke tyngende fordi hvis fysiske begrensninger hindrer det å kunne be mens du står, så er det også tillatt å be mens du sitter eller ligger ned.

Fordelene med bønn for helse

Noen av fordelene med bønnebevegelsen for helse inkluderer:

1. Bra for fordøyelsessystemet

Fordelene med den første bønnbevegelsen er bra for fordøyelsessystemet. Om morgenen når magen fortsatt er tom, ber muslimer morgenbønnen på 2 rak'ahs. I mellomtiden, etter middag, inkluderer bønnene som utføres Isha-bønnen med 4 rak'ahs. Bønn kan forbedre leverfunksjonen, slappe av tykktarmen og bidra til å forbedre tarmens ytelse.

2. Jevn blodstrøm

Utmattelsesstillingen vil bidra til å forbedre blodtilførselen til hjernen.Den første bevegelsen i bønn, nemlig Takbir, utføres mens du står, noe som også øker blodstrømmen mot overkroppen. Bortsett fra Takbir, er fordelene med utmattelse for helsen fra et vitenskapelig synspunkt å hjelpe blodstrømmen til hjernen fordi hodet er lavere enn hjertet.

3. Få kroppen til å slappe av

En annen fordel med bønn er når du sitter eller tasyahud. Når du sitter mellom de to utmattelsene eller sitter tahiyat, er lårene, knærne, ryggraden og leddene i en posisjon som gir en avslappende effekt på hele kroppen. Trykket som kjennes når du sitter vil føles som en massasje som får kroppen til å slappe av.

4. Leddbevegelse

Fordelene med bønn kan ikke skilles fra leddbevegelsene når du utfører hver bønnstilling. Når leddene beveger seg og hviler på hverandre, vil det være en strøm av næringsstoffer og oksygen i hele kroppen. Dette kan redusere risikoen for å oppleve leddsmerter, leddgikt (leddgikt), til lammelser.

5. Bra for holdningen

På lang sikt kan dårlig holdning føre til andre sykdommer. Det er derfor, fordelene med bønnbevegelse, som også er viktig, er å gjøre kroppsholdningen mer ideell. Ståstillingen under Takbir gjør holdningen bedre. Kroppens stilling må være veldig oppreist og vite godt hvordan man støtter kroppsvekten. Dessuten utføres bønnebevegelser flere ganger om dagen slik at holdningen trenes opp til å bli mer oppreist.

6. Strekk av kroppen

Ved bøying strekker kroppen seg.En av fordelene med bønn for helse kan også oppnås når bøyebevegelsen eller når ryggen bøyes 90 grader. Fordelen med Rukuk-bevegelsen er at kroppen kan strekke seg, men ikke overdrive. Ryggen, lårene og leggene strekkes samtidig som blodstrømmen økes.

7. Kontroller magemusklene

Fordelene med utmattelse under bønn hjelper også kroppen med å kontrollere magemusklene slik at de ikke utvider seg for mye. Hvis det gjøres kontinuerlig, uten å innse, kan utmattelsesbevegelsen styrke magemusklene.

8. Psykologisk terapi

Det siste punktet av fordelene med bønnebevegelsen er litt forskjellig fra de fysiske fordelene, men mer til de psykologiske. Bønn er en form for psykologisk terapi som bidrar til å roe sjelen og frigjøre byrder. Det er en mild bevegelse, harmoni og også koordinering av hver bønnebevegelse fra begynnelse til slutt. Selv bevegelser som utmattelse som flyter blod jevnere til hjernen har også en positiv innvirkning på hukommelse, konsentrasjon og andre kognitive evner. [[relatert-artikkel]] Det som ikke er mindre viktig enn å utføre bønnen er å opprettholde renslighet. Før han ber, må en muslim ta vaskevann for rensing. Bevegelsene er svært omfattende, fra å vaske hender, ansikt, ører, nese og føtter. Det vil si at fordelene med bønnebevegelsen er veldig bra for helsen og også rensligheten til kroppen generelt. Men selvfølgelig må bønnen gjøres høytidelig og ikke hastverk for å kunne få de åndelige og fysiske fordelene av bevegelsene.