Fysisk form, gammeldags sport med en million fordeler

For 90-tallsgenerasjonen er ikke fysisk treningsgymnastikk (SKJ) et fremmedbegrep. Idrettsbevegelsen som ble populær på 1980-tallet var virkelig fenomenal og ble en av idrettene som ble introdusert for grunnskoleelever. Fysisk form er en idrettsbevegelse som involverer alle medlemmer av kroppen. Målet er å opprettholde fysisk helse og helse generelt, men det er også de som gjør denne øvelsen for å forbedre visse idrettsferdigheter. For øyeblikket er SKJ-en som er mye sirkulert i Indonesia, SKJ-typen 2018, som er en resirkulering av SKJ-gymnastikken fra 1984. Men fordelene med denne øvelsen har ikke endret seg fra tid til annen.

Hva er fordelene med fysisk trening?

Fordelene med fysisk kondisjonstrening ligner faktisk på trening generelt, nemlig å opprettholde din fysiske og mentale helse. Fysisk trening vil ha en god innvirkning på kroppen din, nemlig:
  • Oppretthold vekten
  • Redusere risikoen for hjerteinfarkt, spesielt de forårsaket av forhøyet kolesterolnivå og blodtrykk
  • Senker risikoen for type 2 diabetes og enkelte kreftformer
  • Styrker bein, muskler og ledd slik at du er mindre utsatt for osteoporose
  • Øk utholdenhet, forbedre humør, og gjør kroppen mer avslappet slik at du kan sove bedre.
Flere studier har også funnet en sammenheng mellom trening og en reduksjon i depresjon hos en person. Grunnen er, trening kan distrahere tankene dine fra negative ting, gjør humør bedre, og redusere nivået av stresshormoner i hjernen. Når det gjøres som en gruppe, kan fysisk form også være en sosial begivenhet for deg. For å få alle disse fordelene, anbefales det at du gjør fysiske øvelser i 30 minutter per dag. [[Relatert artikkel]]

Hva med gymnastikk?

For de av dere som aldri har gjort fysiske kondisjonsøvelser eller har glemt bevegelsene, krever ikke denne øvelsen visse ferdigheter innen idrett. Fysisk form er en enkel øvelse med grunnleggende bevegelser som alle kan gjøre. I Indonesia er fysiske treningsbevegelser gruppert i tre deler, nemlig:
  • Varme opp

Oppvarmingsbevegelsen tar sikte på å slappe av kroppens muskler slik at de ikke er utsatt for skader når de utfører fysiske kondisjonsøvelser. Musklene som er avslappet er vanligvis musklene i nakke, armer, rygg, midje og ben. Før du varmer opp bør du stå med rett kropp og blikket rett frem. Ta hælene sammen, føttene sammen i en vinkel med en knyttnevebredde fra hverandre, armene rett på sidene, håndflatene vendt inn og fingrene tett presset mot lårene.
  • Kjernetrening

Denne fysiske kondisjonsøvelsen består av styrke-, balanse-, styrke- og behendighetsøvelser. I kjernetrening vil du bli bedt om å utføre flere bevegelser som trener utholdenhet, pust og smidighet i kroppens muskler, for eksempel gå-, løpe- og hoppøvelser.
  • Avkjøling eller avslapning

Hensikten med denne fysiske formbevegelsen er å gjenopprette kroppen til sin opprinnelige tilstand. Det er flere bevegelser du vil gjøre, en av dem er vekselvis å svinge armene rett frem i skulderhøyde, bena sammen og se rett frem. Når du teller fem, danner begge armene en sirkel gjennom bunnen og opp på sidene av kroppen. Nederst, håndflaten vendt fremover. I mellomtiden, på toppen, vender håndflaten innover. Når du teller 8, begge armene ned langs siden av kroppen. For hele bevegelsen kan du se gymnastikkbevegelsene som er spredt på videodelingssider. Om nødvendig kan du besøke et aktivitetssenter i nabolaget ditt for å gjøre denne øvelsen sammen med andre medlemmer av samfunnet.