7 fordeler med Katuk-blader bortsett fra morsmelk

I Indonesia er den mest kjente fordelen med katuk-blader å hjelpe til med å formere seg og lansere morsmelk (ASI). Ammende mødre spiser vanligvis katuk-blader ved å lage dem som klare grønnsaker eller friske grønnsaker. I tillegg til å bli tilberedt direkte, bruker mange også katuk-bladekstraktpiller. Ikke bare for å øke produksjonen av morsmelk, hva er fordelene med katuk-blader for kroppens helse? Her er hele forklaringen.

Næringsinnholdet og ernæringen til katuk-blader

Har et annet navnSauropus androgynusKatuk blad er en type plante som er mye funnet i Sørøst-Asia. Inkludert busker, er denne medisinske planten liten og har mørkegrønne blader. Ikke rart at lokale innbyggere ofte bruker katuk-blader som mat og alternative urtemedisiner. Årsaken, næringsinnholdet og næringsstoffene i det kan ikke undervurderes. Med henvisning til indonesiske matsammensetningsdata, i 100 gram katuk-blader, er det forskjellige næringsstoffer som følger:
  • Kalorier: 59
  • Vann: 81 gram
  • Protein: 6,4 gram
  • Fiber: 1,5 gram
  • Kalsium: 233 mg
  • Fosfor: 98 mg
  • Kalium: 478,8 mg
  • Vitamin B2: 0,31 mg
  • Vitamin C: 164 mg
[[Relatert artikkel]]

Fordelene med katuk-blader for kroppens helse

Noen mennesker tror kanskje at katuk-blader bare bør konsumeres av ammende mødre. Faktisk kan katukblader være et alternativ til grønnsaksinntaket ditt. Her er noen av fordelene eller effekten av katuk-blader, inkludert:

1. Øk melkeproduksjonen

Katuk-blader kan øke melkeproduksjonen. Måten som ammende mødre kan gjøre slik at melkeproduksjonen går jevnt, er ved å drikke mye mineralvann og spise næringsrik mat. En av dem er ved å konsumere katuk-blader som inneholder steroler med østrogene egenskaper. Dette innholdet hevdes å være nyttig for å stimulere hormoner for å sette i gang morsmelkproduksjon. En studie utført i Sleman, Yogyakarta, på mødre som nettopp har født og ammer babyene sine. Dette har som mål å bevise effekten av katuk-blader på morsmelk. Katuk-bladtilskuddet ble gitt i 15 dager fra den andre eller tredje dagen etter fødselen, med en dose på 300 mg tre ganger daglig. Som et resultat opplevde gruppen av ammende mødre som tok katuk-bladtilskudd en økning i morsmelkproduksjonen med 50,7 % mer enn gruppen ammende mødre som fikk placebo. Å gi dette tillegget reduserer også antallet ammende mødre som mangler morsmelk med 12,5 %.

2. Øk libido

Planter som brukes som libido-forsterkende urtemedisiner inneholder vanligvis flavonoidforbindelser, saponiner, alkaloider, androstaner, tanniner og andre forbindelser. Effekten er å forbedre blodsirkulasjonen i de mannlige kjønnsorganene. Fra forskningsresultatene inneholder katukblader tanniner, saponiner, alkaloider, flavonoider, glykosider og fenoler. Forskning på hannkaniner og hannrotter viser at en av fordelene med katukblader kan være å bidra til å øke libido hos begge hanndyrene. Muligens forventes den samme effekten også å forekomme hos mennesker. Imidlertid må ytterligere forskning på fordelene med dette katuk-bladet gjøres på nytt.

3. Hjelp til å gå ned i vekt

Katuk-blader antas å kunne gå ned i vekt

For mye kaloriinntak kan føre til fedme. Dessuten, hvis du sjelden gjør fysisk aktivitet. For å holde en stabil vekt er det ingenting galt med å spise næringsrik mat som katuk bladgrønnsaker. Det er flavonoider i katuk-blader som er nyttige for å redusere fett i kroppen. Likevel er det nødvendig med ytterligere forskning på mennesker for å gjøre det til et urtemiddel for vekttap.

4. Glatt fordøyelse

Fiber er en av de viktigste ingrediensene for helsen til kroppen din. Dette er fordi innholdet mater de gode bakteriene i tarmene som fungerer som prebiotika. Katuk-blader inneholder fiber som også er gunstig for fordøyelsen din. En annen fordel med fiber er at den hjelper til med å absorbere vann, fremskynder bevegelsen av avføring gjennom tarmene og forhindrer forstoppelse.

5. Øk immuniteten

Du må ta vitaminer og næringsrik mat for å styrke immunforsvaret ditt. For eksempel å spise frukt eller grønnsaker som katuk-blader. Tilsynelatende inneholder katuk-blader vitamin A og vitamin C som er høye nok til å øke utholdenheten. Sammen med antioksidantforbindelser for å bekjempe frie radikaler.

6. Oppretthold beinhelse

Kroppen trenger kalsiuminntak for å opprettholde beinhelsen. En annen fordel med katuk-blader er å opprettholde beinhelsen og produsere energi i kroppen. Dette er fordi det inneholder kalsium og fosfor. Fosfor jobber med kalsium for å styrke bein.

7. Fremskynde sårheling

En studie på hann- og hunnrotter i laboratoriet ble utført ved å gi 5 % katukbladekstrakt. Resultatene viste en signifikant økning i sårhelingsaktivitet, både i eksisjons- og snittsår. Dette betyr at katuk-blad har potensialet som anti-inflammatorisk og hjelper sårheling. Vær imidlertid oppmerksom på at disse studiene kun er gjort på dyr og ikke mennesker, så videre forskning er nødvendig. [[Relatert artikkel]]

Katuk blad bivirkninger

I tillegg til å være effektiv for helsen til kroppen, må du også være forsiktig med bivirkningene som kan oppstå. Inntak av overdreven katuk-blader vil ha en dårlig innvirkning på lungene slik at det kan utløse bronkiolitt. Deretter er det også et alkaloidinnhold som kan føre til dødsforgiftning hvis du spiser det for mye. For mer informasjon om helsefordelene med bananer, spør legen din direkte på SehatQ-familiens helseapplikasjon. Last ned nå på App Store og Google Play.