Fordelene med mandelmelk for ammende mødre bør ikke undervurderes

Mandelmelk har en myriade av fordeler som kan merkes av ammende mødre og deres babyer. I tillegg til deilig smak, antas denne melken også å øke melkeproduksjonen, styrke kroppens immunsystem, for å opprettholde beinhelsen. For flere detaljer, her er de ulike fordelene med mandelmelk for ammende mødre.

Fordeler med mandelmelk for ammende mødre

For ammende mødre som er ute etter melk med lavt kaloriinnhold og fett, kan mandelmelk være det riktige valget. Denne melken inneholder også mange næringsstoffer som ammende mødre trenger, for eksempel vitamin E, D, A til kalsium.

1. Øk melkeproduksjonen

Innholdet av omega-3-fettsyrer i mandelmelk antas å stimulere hormoner og øke kvaliteten og kvantiteten på morsmelken din. Hvis du har lite eller ingen melk, prøv å drikke mandelmelk regelmessig.

2. Forbedre morsmelk

I tillegg til å øke produksjonen av morsmelk, anses mandelmelk også å øke søtheten og viskositeten til morsmelken slik at den lille blir mer entusiastisk når den ammer.

3. Forbedre kroppens immunforsvar

Mandelmelk er beriket med et utall av vitaminer og mineraler. Regelmessig inntak av mandelmelk kan bidra til å styrke immunforsvaret til ammende mødre slik at sykdommer og infeksjoner kan forebygges. I tillegg anses regelmessig inntak av mandelmelk også å hjelpe helingsprosessen etter fødsel.

4. Laktosefri

Mandelmelk inneholder ikke laktose Laktoseintoleranse er en tilstand der kroppen ikke kan fordøye laktose eller sukkeret som ofte finnes i melk. Denne tilstanden er forårsaket av mangel på laktase, enzymet som er ansvarlig for å bryte ned laktose. For de av dere som har laktoseintoleranse kan mandelmelk være den beste løsningen for å erstatte kumelk.

5. Styrker bein

Mandelmelk inneholder kalsium og fosfor som er svært viktig for beinvekst og helse. Ifølge en studie kan kalsium til og med forhindre risikoen for brudd og osteoporose. Når ammende mødre regelmessig inntar mandelmelk, vil kalsium- og fosforinnholdet absorberes i morsmelk og drikkes av babyen. På den måten opprettholdes beinveksten til den lille.

6. Overvinne betennelser og stress i kroppen

Mandelmelk er en ganske høy kilde til vitamin E. Akkurat som vitamin C kan vitamin E også fungere som en kraftig antioksidant som kan bekjempe betennelser og stress i kroppen. Ikke bare det, vitamin E kan til og med forebygge ulike sykdommer som kreft.

7. Friske øyne

Mandelmelk inneholder høye nivåer av vitamin A. En av de mest populære fordelene med vitamin A er å opprettholde øyehelsen. I tillegg kan dette vitaminet forhindre oksidativt stress, bekjempe frie radikaler og beskytte øynene mot makuladegenerasjon.

Mandelmelk næringsinnhold

Næringsinnholdet i mandelmelk skal ikke undervurderes.I 100 gram mandelmelk inneholder den en rekke av disse utrolige næringsstoffene.
  • Kalorier: 39,3
  • Protein: 1,05 gram
  • Fett: 2,52 gram
  • Karbohydrater 3,43 gram
  • Vitamin E: mer enn 100 prosent av den daglige ernæringsmessige tilstrekkelighetsraten (RDA)
  • Kalsium: 37 prosent av den daglige RDA
  • Kalium: 4 prosent av den daglige RDA
  • Magnesium: 4 prosent av den daglige RDA
  • Riboflavin: 2 prosent av den daglige RDA
  • Fosfor: 2 prosent av den daglige RDA.

Advarsel før du drikker mandelmelk for ammende mødre

Maten og drikkene du inntar har potensial til å bli absorbert i morsmelk slik at babyen kan drikke den. For å forhindre ting som ikke er ønskelig, bør du først konsultere en lege før du inntar mandelmelk. Drikk i tillegg mandelmelk med måte. Selv om denne melken er sunn, kan den forårsake bivirkninger hvis den konsumeres i overkant. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Mandelmelk for ammende mødre kan tilby en rekke fordeler. Men husk at det aldri skader å konsultere lege før du bestemmer deg for å drikke mandelmelk regelmessig mens du ammer. Hvis du ikke har tid til å gå til sykehuset, kan du spørre en lege på SehatQ-familiehelseappen gratis. Last den ned på App Store eller Google Play nå!