8 fordeler med makrell som er bra for helsen din

Fordelene med makrell kommer absolutt fra næringsstoffene den inneholder. Næringsinnholdet i makrell er i stand til å opprettholde en sunn kropp for å beskytte kroppen mot trusselen fra ulike sykdommer. Så, hva er næringsstoffene i makrellfisk?

Næringsinnholdet i makrell

Makrell har et mylder av næringsstoffer som er bra for kroppen. Sitert fra US Department of Agriculture, næringsinnholdet i makrell i 100 gram, nemlig:
  • Protein: 19,3 gram
  • Fett: 6,3 gram
  • Kalsium: 11 mg
  • Jern: 0,44 mg
  • Magnesium: 33 mg
  • Kalium: 446 mg
  • Natrium: 59 mg
  • Sink: 0,49 mg
  • Selen: 36,5 mcg
  • Vitamin C: 1,6 mg
  • Folat: 1 mcg
  • Kolin: 50,5 mg
  • Niacin: 2,3 mg
  • Vitamin B12: 2,4 mcg
  • Vitamin A: 39 mcg
  • Vitamin E: 0,69 mg
  • Vitamin D: 7,3 mcg
  • Omega-3: 1,339 gram
  • Totalt umettede fettsyrer: 1,74 mg
I tillegg er makrell rik på aminosyrer, som f.eks
  • Lysin: 1,77 gram
  • Kolin: 50,5 mg
  • Leucin: 1,57 gram
  • Glutaminsyre: 2,88 gram
  • Tryptofan: 0,216 gram
  • Valin: 0,994 gram
  • Arginin: 1,15 gram
  • Alanin: 1,17 gram
  • Asparaginsyre: 1,98 gram
  • Glysin: 0,926 gram.
[[Relatert artikkel]]

Fordeler med makrell

Det finnes en rekke sjømat du kan spise. Som et av de sunne matvalgene du kan spise regelmessig, er fordelene med makrellfisk:

1. Redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer

Fordelene med makrell er gode for å senke blodtrykket. Fordelene med makrell er gode for å beskytte kroppen mot hjertesykdom, som hjerteinfarkt, arytmier og hypertensjon. Fordi makrell er en av de marine fiskene som inneholder mye omega 3. Ifølge forskning fra Biomedicines virker omega-3 ved å redusere betennelser som kan skade blodårene. I tillegg utvider omega-3 også blodårene i lungene slik at oksygen i kroppen fordeles riktig. Denne umettede fettsyren fungerer også som et antiarytmika eller beskytter kroppen mot risikoen for arytmier (uregelmessig hjerterytme). Faktisk bidrar omega-3 også til å redusere nivåene av overflødig fett i blodet (triglyserider) og øke nivåene av det gode kolesterolet. Forskning publisert i American Journal of Hypertension fant også at omega-3 er bra for høyt blodtrykk fordi de kan senke det systoliske blodtrykket med 4,51 mmHg og det diastoliske blodtrykket med 3,05 mmHg. Fordelene med makrell for hjertet er også hentet fra selen. Selen er et mineral som virker for å redusere betennelser og frie radikaler. Begge disse faktorene er nært knyttet til aterosklerose, nemlig oppbygging av plakk i arteriene.

2. Oppretthold hjernens helse

Makrells fordeler for hjernen hentes fra innholdet av omega-3. Omega-3 i makrell er bra for å opprettholde hjernens helse. Fordelene med denne makrellen kan merkes av alle aldre, fra barn til eldre. Forskning publisert i tidsskriftet Pediatrics fant at gravide kvinner som bruker omega-3 kan bidra til å forbedre intelligensen og hjernefunksjonen til babyene deres fra de er i livmoren. I tillegg bidrar omega-3-fettsyrer til å opprettholde den generelle hjernefunksjonen. Tydeligvis viser forskning publisert i Indian Journal of Pediatrics at 40 prosent av nivåene av omega-3-typer av DHA i kroppen finnes i hjernen. DHA er det som hjelper hjerneceller med å holde kontakten. Omega-3 er også bra for å opprettholde kognitive evner hos eldre. I denne forbindelse fant en studie publisert i Neurobiology of Aging at omega-3-fettsyrer var i stand til å forbedre hjernefunksjonen hos personer med mild kognitiv svikt eller aldersrelatert kognitiv svikt. Ikke bare omega-3-innhold, fordelene med denne ene makrellfisken oppnås også fra innholdet av aminosyren kolin. Kolin er også nyttig for å forbedre intelligensytelsen, spesielt når det gjelder hukommelse hos voksne. Dette ble også funnet i forskning fra Nutrients.

3. Fiks humør

Innholdet av omega-3 og aminosyrer lysin og arginin gir fordeler med makrellfisk i form av bedre humør Hvem hadde trodd, fordelene med makrellfisk er også bra for humøret ditt? Ja, igjen, omega-3-innholdet spiller en rolle. Omega-3 var i stand til å redusere symptomer på angst og depresjon. Tydeligvis viser forskning fra Frontiers in Physiology at personer som bruker mindre omega-3 viser en risiko for å oppleve depresjon og angst. Inntak av omega-3 fra makrell bidrar til å tilføre omega-3 til hjernen som reagerer direkte med kjemiske forbindelser i hjernen for å regulere humøret. I tillegg virker omega-3 også for å redusere betennelse, og bidrar dermed til å minimere risikoen for depresjon. På den annen side er lysin og arginin i makrell også nyttig for å redusere stress og angst, sier en studie i tidsskriftet International Journal of Molecular Sciences.

4. Reduserer risikoen for anemi

Inneholder jern og vitamin B12, fordelene med makrellfisk er egnet for å overvinne anemi. Å spise makrell er faktisk i stand til å overvinne anemi. Fordi næringsinnholdet i makrell består av jern og vitamin B12. Begge er ingredienser som bidrar til å produsere røde blodceller. Når nivået av røde blodlegemer reduseres, kan du være mer utsatt for å oppleve symptomer på anemi som tretthet, blek hud, svimmelhet, svakhet og kortpustethet. Så fordelene med makrell viste seg å være nyttige for å forhindre anemi. [[Relatert artikkel]]

5. Reduserer risikoen for kreft

Innhold koenzym Q10 på fordelene med makrell har potensial til å redusere risikoen for kreft Makrell er en av fiskene som fortsatt er i slekt med makrell. Tilsynelatende er denne ene fisken rik på innhold koenzym Q10 . Sitert fra National Cancer Institute, koenzym Q10 er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler og bidrar dermed til å redusere risikoen for kreft. En rekke studier rapporterer at personer med visse typer kreft har høyere nivåer av koenzym Q10 den nederste. På den andre siden, koenzym Q10 arbeider også for å øke immuniteten og beskytte vitale organer i kroppen mot skader forårsaket av kjemoterapibivirkninger.

6. Beskytter mot risikoen for diabetes

Fordelene med makrell har vist seg å bidra til å redusere risikoen for diabetes. Sitert fra annen forskning i tidsskriftet Nutrients, gir de umettede fettsyrene i makrell fordeler for å redusere risikoen for diabetes. Fordi dette innholdet er i stand til å kontrollere blodsukkeret hos personer med type 2 diabetes. For å unngå risiko for diabetes anbefaler Helsedepartementet også å oppfylle dagsbehovet om omega-3-inntak på 1,6 gram for voksne menn og 1,1 gram for voksne kvinner.

7. Reduser risikoen for autoimmune sykdommer

Fordelene med makrellfisk er i stand til å redusere symptomene på revmatisme Autoimmune sykdommer er immunfeil som angriper kroppens tilstand selv om du er ved god helse. Tilsynelatende viste funn fra Nutrition and Diabetes at fordelene med makrell var i stand til å redusere risikoen for type 1 diabetes eller en autoimmun tilstand der immunsystemet angriper celler som produserer hormonet insulin for å kontrollere blodsukkernivået. Fordi næringsinnholdet i makrell i form av omega-3 øker reguleringen av immunceller. I tillegg virker omega-3 som en anti-inflammatorisk, og reduserer derved symptomene på autoimmune revmatiske sykdommer som kjennes, nemlig leddsmerter, hovne ledd og stivhet i kroppen. Dette er også beskrevet i forskning fra Global Journal of Health Science.

8. Oppretthold øyehelsen

Næringsinnholdet i makrellfisk i form av omega-3 er bra for å forebygge ulike øyesykdommer.Fordelene med makrell er bevist gode for å opprettholde øyehelsen. Igjen er det omega-3 som spiller en rolle i denne fordelen. Omega-3 ble funnet å spille en rolle i å redusere risikoen for makuladegenerasjon eller tap av syn i sentrum av visningen. Omega-3-inntak beskytter også øynene for å unngå tørre øyne-syndrom. Hvis det ikke behandles riktig, vil dette føre til komplikasjoner i form av infeksjon, riper på overflaten av øyets hornhinne, til blindhet. Omega-3-inntak har vist seg å bidra til å forbedre synsstyrken hos spedbarn i alderen 2 til 4 måneder. Dette er også beskrevet i forskning fra tidsskriftet Pediatrics.

Hvordan behandle makrell på en sikker måte

Kok makrell ved temperatur over 63 grader Celsius for å unngå fare for forgiftning.For å få maksimalt utbytte og næringsinnhold av makrell er det viktig å vite hvordan den skal tilberedes riktig. Dette hindrer deg også fra å få matforgiftning på grunn av bakterier eller parasitter på grunn av feil måte å behandle fisk på. Nøkkelen er å sørge for at du steker fisken til den er ferdigstekt over en varme på over 63 grader Celsius. Tegnet på at makrellen er kokt er at kjøttet er hvitt og teksturen på kjøttet kan enkelt skilles. Helst behandler du den ved å dampe eller koke. Å steke makrell vil faktisk øke inntaket av transfett. Faktisk har transfett vist seg å være dårlig for kardiovaskulær helse.

Notater fra SehatQ

Fordelene med makrell har vist seg å være gode for helsen til alle aldersgrupper. Innholdet som gir et mylder av helsefordeler i makrell er omega-3. Det er imidlertid mulig at annet næringsinnhold ikke er mindre viktig for kroppens helse. Hvis du vil vite mer om fordelene med annen sjømat, spør legen din eller ernæringsfysiologen nær deg. Du kan også chatte gratis med leger via HealthyQ familiehelse-appLast ned appen nå på Google Play og Apple Store. [[Relatert artikkel]]