6 fordeler med fiser som er bra for helsen

Farting er en aktivitet som er felles for alle. Imidlertid anses denne aktiviteten ofte som ekkel av mange mennesker. Årsaken er at fiser vanligvis forårsaker en ubehagelig lukt som kan forstyrre andre mennesker rundt dem. Selv om det kan forårsake en ubehagelig lukt, er fising eller i medisinske termer kjent som flatulens en naturlig prosess som er en del av fordøyelsessystemet og er bra for helsen. Så, hva er fordelene med å fise for helsen? [[Relatert artikkel]]

Fordelene med fiser er bra for helsen til kroppen

Kroppen din produserer vanligvis gass som en del av nedbryting og prosessering av mat i tarmen. Du svelger også luft mens du snakker, spiser, tygger eller svelger. En gastroenterolog fra Massachusetts General Hospital, dr. Kyle Staller, avslørte at gjennomsnittlig menneske lagrer omtrent 0,5 til 1,5 liter gass i fordøyelseskanalen deres hver dag. All gass og luft vil samle seg i fordøyelsessystemet. Noe av gassen og luften i mellom absorberes naturlig, men den gjenværende gassen må slippes ut på en eller annen måte, enten som raping eller prutt. Farting eller passerende vind er en naturlig prosess som indikerer at fordøyelsessystemet fungerer i henhold til sin funksjon. Det er imidlertid ikke bare en del av fordøyelsessystemet, det er flere andre fordeler med å fise som du også trenger å vite.

1. Et tegn på at maten som konsumeres er balansert

En av fordelene med å fise er at det gir et tegn på at maten du spiser er balansert. Et balansert kosthold inkluderer matvarer som inneholder protein, lite fett, grønnsaker, frukt og fullkorn. Men i prosessen med fordøyelsen av mat, vil ulike typer mat produsere mye gass slik at du passerer vinden. På den annen side kan noen typer karbohydrater som komplekse karbohydrater ikke brytes ned direkte i fordøyelseskanalen. Som et resultat vil maten først fermenteres i tykktarmen før den skilles ut. Gjæringsprosessen vil også produsere gass, som vil få deg til å fise.

2. Reduser magesmerter

Den neste fordelen med fising er å redusere magesmerter. Ja, når du spiser, tygger, svelger og behandler mat, vil alle disse aktivitetene produsere gass i fordøyelseskanalen. Når det produseres og bygges opp mye gass, vil du over tid føle deg ukomfortabel og oppleve smerte. Når du passerer gass, frigjøres gassen i fordøyelseskanalen, noe som reduserer trykket. Dermed kan smertene i magen reduseres.

3. Overvinne flatulens

Å takle luft i magen er en av fordelene med å fise En plaget mage-tarmkanal gir ofte luft i magen. Flatulens kan oppstå på grunn av at luft som er fanget i fordøyelseskanalen ikke kan utvises fra kroppen. Denne tilstanden oppstår vanligvis fordi du spiser mye gassholdig mat som nøtter. Hvis det er for mye gass i fordøyelseskanalen, føles magen oppblåst og ubehagelig. Ved å drive ut vinden kan flatulens overvinnes. Dette er fordi når du fiser, vil luften som er fanget i fordøyelseskanalen gå ut av kroppen. 4. Oppretthold kolon helse Når du er i en folkemengde, holder du noen ganger farten fordi du er for sjenert til å la den gå. Mens å lagre gass i magen for lenge kan ikke bare utløse ubehag, men også irritere tykktarmen. Derfor er det bare å slippe fisen ut av kroppen slik at helsen til tykktarmen alltid kan opprettholdes.

5. Oppdag matallergier

Når du spiser mat som har allergi, vil kroppen gi tegn eller symptomer for å fortelle deg at fordøyelseskanalen din blir forstyrret. Noen av de aktuelle tegnene eller symptomene, inkludert diaré, kvalme, oppblåsthet, til overflødig gass. Hvis du ofte opplever overflødig gass etter å ha spist visse typer mat, kan det hende at kroppen din prøver å signalisere at maten forårsaker allergi eller intoleranse i fordøyelsessystemet.

6. Indikerer en sunn fordøyelseskanal

En sunn fordøyelseskanal gjør at den er bebodd av flere typer gode bakterier. Disse bakteriene virker ved å spise og bryte ned maten du spiser i fordøyelseskanalen. Sunne forhold i fordøyelseskanalen og voksende bakteriekolonier vil produsere mer gass.

Hvor mange ganger om dagen regnes som normalt?

Gjennomsnittsmennesket vil fise 14-23 ganger om dagen. Du kan fise mindre eller mer, avhengig av hva du spiser og livsstil. Overdreven fising hvis det forekommer mer enn 25 ganger om dagen. Selv om du ikke legger merke til hvor mye prut du slipper, kan du kanskje forutsi når det er for mye å gi gass. Gjennomsnittsmennesket vil fise 14-23 ganger per dag. Hvis du tror at antallet prutter som slippes ut i løpet av en dag øker, ledsaget av magesmerter, kvalme, oppkast eller diaré, kontakt lege. Årsaken er at denne tilstanden kan være et tegn eller symptom på fordøyelsesproblemer. Generelt har fiser en tendens til å være luktfrie. Men hvis fisen din lukter vondt, betyr det at fisen kan inneholde svovel eller svovel fra tykktarmsbakterier. [[Relatert artikkel]]

Når bør du gå til legen?

Farting er en normal naturlig prosess, til og med bra for kroppen. Overdreven fising er ikke alltid en dårlig ting, men det kan være et tegn på problemer med fordøyelseskanalen eller dårlig kosthold. Men hvis du opplever smerter i magen eller føler deg ukomfortabel, skader det aldri å oppsøke lege umiddelbart. Legen vil gi riktig diagnose og behandling i henhold til din tilstand. På den måten kan du føle fordelene med å fise optimalt senere.