Hvordan overvinne hemoroider naturlig med fiberforbruk

De som lider av hemoroider må være godt klar over ubehaget og smertene som oppstår når venene rundt anus hovner opp. Visste du at det er noen frukter og grønnsaker som kan være et naturlig hemorroidemiddel? Å kjenne til naturlige hemoroider rettsmidler, selvfølgelig, er nødvendig for lider. I tillegg til å ta hemorroidemedisiner, kan å spise disse fruktene og grønnsakene bidra til å lindre hemoroidesymptomer, som er veldig irriterende. Likevel, husk, frukt og grønnsaker som anses å bli brukt som naturlige hemorroidemidler er bare i stand til å lindre hemorroidesymptomer, ikke kurere dem fullstendig. Det er nødvendig å konsultere en lege og også andre medisiner, for å gi maksimal helbredelse.

Hvordan håndtere hemoroider naturlig med fiberrik mat

Hvis den ikke behandles umiddelbart, vil de hovne blodårene rundt anus forverres. Faktisk, hvis tilstanden er klumpete, er det nødvendig med kirurgi for å fjerne den. Selvfølgelig vil du ikke at hemoroidesymptomer skal bli så ille. Husk at for å behandle og lindre hemorroidesymptomer trenger kroppen din fiber. Fordi fiber kan lage avføring eller avføring, ha en mykere tekstur, slik at det ikke legger mer press på de hovne blodårene. Som et resultat kan hemorroidesmerter unngås. Den gode nyheten er at det finnes frukt og grønnsaker som kan lindre hemorroidesymptomer. Hva er fruktene og grønnsakene som kan brukes som naturlig hemorroidemiddel?

1. Brokkoli

Brokkoli er en grønnsak som er rik på fiber. En kopp (76 gram) rå brokkoli inneholder 2 gram uløselig fiber. Dessuten inneholder grønnsaker som brokkoli glukosinolater, plantekjemikalier som kan brytes ned av tarmbakterier.

2. Agurk og melon

Agurker og meloner, er svært velsmakende fiberholdige matvarer. Å spise begge deler er en veldig god måte å få fiber inn i fordøyelsessystemet til hemoroider. Pass alltid på at du ikke kaster skinnet på agurken når du spiser den. Fordi, agurkskinn er den som inneholder mest fiber. For de av dere som ikke liker bitre grønnsaker, er agurk en sunn mat full av fiber, som kan være et naturlig hemoroidemiddel for deg.

3. Pærer

Foruten å være søte, kan pærer være en "snack" av valget. Som et naturlig hemorroidemiddel er pærer svært effektive for å gi deg tilstrekkelig fiberinntak. Tenk deg at en middels pære har 6 gram fiber, som kan dekke 22 % av ditt daglige fiberbehov. Akkurat som agurker, ikke kutt skinnet når du skal spise pærer. I huden samles det mye fibre.

4. Eple

Epler er en av de vanligste fruktene som finnes i Indonesia. I tillegg til den relativt overkommelige prisen, er smaken også egnet for tungen til folket i landet. For de av dere som lider av hemoroider kan epler være et naturlig hemorroidemiddel, fordi de inneholder 5 % fiber. Fiberen i epler er forskjellig fra fiberen i pærer. Dette er fordi fiberen fra epler inneholder pektin, som er løselig fiber, som er i stand til å myke opp teksturen til avføringen, slik at den ikke forårsaker hemoroidesymptomer.

5. Selleri

Akkurat som paprika inneholder selleri mye vann, samt fiber, som kan forhindre at hemoroidesymptomer oppstår. Fiberen i selleri kan myke opp avføringen og redusere behovet for å presse under avføring. En stor kvist (28-31 cm) selleri, inneholder 1 % fiber og 95 % vann. Bare skjær disse grønnsakene i skiver og legg dem til salater, supper, eller smør dem med ditt favoritt-peanøttsmør.

6. Gresskar squash

Denne oransje squashen tilhører fortsatt chayote-familien. Det finnes mange typer spiselig squash. Acorn squash er imidlertid den typen squash som inneholder mest fiber.

Hver kopp (205 gram) eikenøttsquash inneholder 9 gram fiber, for å bekjempe de irriterende hemorroidesymptomene.

7. Belgvekster

Bønner, linser, erter, soyabønner, peanøtter, til bønner, tilhører kategorien belgfrukter eller belgfrukter, som er svært i stand til å dekke dine fiberbehov, for å bekjempe hemoroider. Belgvekster er supplert med både løselig og uløselig fiber. Imidlertid er belgfrukter mest rike på løselig fiber.

1 kopp (198 gram) kokte linser inneholder 16 gram fiber. Tenk deg at den mengden kan dekke ditt daglige fiberbehov, så mye som 50 %.

8. Banan

Bananer inneholder pektinfiber og stivelse. Begge disse tingene er nødvendige hvis du ikke vil at hemoroidesymptomer skal angripe. En middels banan (18-20 cm), gir 3 gram fiber. Pektinet det inneholder, er i stand til å lage en gel i fordøyelseskanalen. I mellomtiden mater den resistente stivelsen tarmbakterier. Dette er en flott kombinasjon for å forebygge hemoroider.

9. Bringebær

Bringebær er en frukt som er høy i fiber. Hvem hadde trodd, 100 gram bringebær inneholder hele 6,5 gram fiber! Selvfølgelig kan bringebær hjelpe deg med å håndtere symptomene på hemoroider fordi de er høye i fiber.

10. Gulrot

Gulrøtter er ikke bare sunt for øyne og bein. Det viser seg at 100 gram gulrøtter også inneholder 2,8 gram fiber som er veldig bra for å håndtere hemoroider! I tillegg er gulrøtter også utstyrt med vitamin K, vitamin B6, magnesium og betakaroten som kan omdannes til vitamin A i kroppen.

11. Paprika

Den neste grønnsaken som også regnes som et naturlig hemorroidemiddel er paprika. En kopp (92 gram) paprika inneholder allerede 2 gram fiber som er bra for hemoroider. I tillegg er paprika også en grønnsak som inneholder mye vann. Disse faktorene vil gjøre avføringen lettere å passere og hindre deg i å anstrenge deg.

Fiberfattig mat å unngå

Det er bra, du unngår mat som er lite fiber. Fordi mat med lite fiber kan være en "innbydende" for forstoppelse, slik at hemoroider angriper. Noen av matvarene og drikkene nedenfor bør du unngå:
  • Meieriprodukter som ost
  • Hvitt mel og dets bearbeidede produkter, for eksempel hvitt brød til pasta
  • Rødt kjøtt er vanskelig å fordøye og kan gjøre forstoppelse verre
  • Stekt mat som kan "skade" fordøyelseskanalen og er vanskelig å fordøye
  • Salt mat som kan gjøre oppblåsthet og gjøre hemoroider mer følsomme
  • Krydret mat, kan forårsake ubehag i magen forbundet med hemoroider
I tillegg til maten ovenfor, bør du også unngå krydret mat, koffeinholdige drikker og alkohol. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Selv om du allerede kjenner til fibrøse frukter og grønnsaker som kan være naturlige hemorroidemidler, anbefales det likevel å komme til legen for konsultasjon. Leger kan sjekke tilstanden til hemoroider, og gi den beste løsningen for deg.