8 fordeler med eplejuice og potensielle bivirkninger

Fordelene med eplejuice for helsen bør ikke undervurderes. For de av dere som kan kjede dere ved å spise epler i fruktform, er det ingenting i veien med å prøve denne frukten i form av juice. Men husk at næringsinnholdet i epler og eplejuice er annerledes. Fordi når det blandes for å lage juice, vil noe av vitamin- og mineralinnholdet gå tapt. [[Relatert artikkel]]

Innhold av eplejuice

Ikke ta feil, eplejuice inneholder også næringsstoffer som er bra for helsen. 1 kopp (240 milliliter) eplejuice inneholder følgende næringsstoffer:
  • Kalorier: 114
  • Protein: <1 gram
  • Karbohydrater: 28 gram
  • Fiber: 0,5 gram
  • Sukker: 24 gram
  • Kalium: 5 prosent av anbefalt daglig inntak (RAH)
  • Vitamin C: 3 prosent av RAH
Selv om kaloriene i eplejuice er ganske høye, inneholder eplejuice også ulike antioksidanter, som flavonoider og klorogensyre, som kan nøytralisere frie radikaler.

Helsefordeler med eplejuice

Det er fordeler og ulemper når du inntar eplejuice. Når de blandes, maksimeres eplenes evne til å hydrere kroppen. Noen av planteforbindelsene den inneholder kan imidlertid gå tapt, så vel som fiberinnholdet. Her er noen av fordelene med eplejuice du kan få:

1. Opprettholde kroppens hydrering

Eplejuice inneholder 88 prosent vann som er nyttig for å hydrere kroppen. Ikke rart mange leger råder barn til å spise eplejuice når de er dehydrert. Vanligvis vil barn som er dehydrert bli bedt av en lege om å konsumere elektrolyttdrikker. Men noen ganger vil barn avvise det fordi de ikke er kjent med smaken. Eplejuice kan være en anbefaling til barn som er dehydrert. Men i tilfeller av alvorlig dehydrering er det fortsatt behov for elektrolyttdrikker fra lege. Rådfør deg derfor med å gi denne juicen til en lege før du gir den til personer med dehydrering.

2. Inneholder gode planteforbindelser

I en studie ble mannlige deltakere bedt om å drikke 2/3 kopp (160 milliliter) eplejuice. Etter det tok ekspertene blodet deres og fant en reduksjon i oksidativ skade i kroppen. Dette er fordi eplejuice inneholder planteforbindelser kalt polyfenoler som kan beskytte kroppen mot betennelser og oksidativ skade. For å få fordelene med polyfenoler, kjøp eplejuice som ser uklar ut i fargen, ikke klar eller gjennomsiktig. I en studie funnet, inneholder eplejuice som er uklar i fargen 62 prosent flere polyfenoler enn eplejuice som er gjennomsiktig i fargen. Hvis du har litt fritid, prøv å lage din egen eplejuice hjemme for å unngå tilsatt sukker som vanligvis finnes i eplejuice på markedet.

3. Sunt hjerte

Polyfenolinnholdet i eplejuice kan være sunt for hjertet Selv om det er planteforbindelser som går tapt på grunn av blanding, overlever polyfenolinnholdet i epler fortsatt. Det er derfor eplejuice antas å opprettholde hjertehelsen. I en studie har polyfenoler vist seg å kunne forhindre oksidasjon av dårlig kolesterol (LDL), slik at de ikke tetter blodårene. Annen forskning viser også, etter at deltakerne har konsumert 1 kopper (375 milliliter) eplejuice hver dag i 6 uker, kan effekten av eplejuice senke dårlig kolesterol med opptil 20 prosent mer motstandsdyktig mot oksidasjon, slik at hjertesykdom kan forebygges.

4. Opprettholde hjernefunksjonen

Antioksidantaktiviteten til eplejuice antas å være i stand til å opprettholde hjernefunksjonen. Ikke bare det, polyfenolene i eplejuice kan også beskytte hjernen mot skader fra frie radikaler. En studie viser at Alzheimers-pasienter som spiser eplejuice så mye som 1 kopp (240 ml) i én måned, kan redusere ulike symptomer, som angstlidelser og tretthet, som vanligvis oppleves av Alzheimers-lider.

5. Forhindre astmaanfall

Eplejuice inneholder betennelsesdempende og anti-allergiske forbindelser som kan behandle symptomer og forhindre astmaanfall. I tillegg antas polyfenolinnholdet å forbedre lungehelsen. I en studie ble det bevist at å spise epler regelmessig kan opprettholde lungefunksjonen.

6. Overvinne forstoppelse

Forstoppelse oppstår når tykktarmen absorberer for mye væske. Heldigvis inneholder eplejuice sorbitol, en forbindelse som antas å behandle forstoppelse og forbedre avføringen.

7. Forhindre kreft

Flavonoider og fenolsyrer antas å forhindre tumorvekst og kreft. Disse to forbindelsene er tilstede i eplejuice, så denne veldig forfriskende fruktjuicen antas å forhindre kreft. I en studie utført av det tyske forskningssenteret kan inntak av 1-2 epler per dag redusere risikoen for lunge- og tykktarmskreft.

8. Forbedre øyehelsen

Epler og eplejuice inneholder svært høye vitamin A. Dette vitaminet har evnen til å gi næring til synssansen og forhindre ulike øyesykdommer. Les også: Ikke bare søtt, dette er fordelene med grønne epler som er bra for helsen

Hvordan lage eplejuice

Hvordan lage eplejuice er ganske enkelt. Du trenger bare å forberede ingrediensene og følge trinnene nedenfor. Nødvendige materialer:
  • 1 rødt eple
  • 2 ss sukker
  • Is
Måter å lage på:
  • Skrell eplet fra skallet og skjær i små biter og bland
  • Tilsett nok vann og tilsett sukker
  • Bland på middels hastighet til den er jevn
  • Ha isbiter i et glass og hell deretter eplejuicen
  • Server kald
Selv om fordelene med eplejuice er mange for helsen, er den beste måten å få fordelene med epler på å spise dem direkte. For å holde juicen sunn, unngå å tilsette for mye sukker i drikken.

Eplejuice bivirkninger å se opp for

Eplejuice har også bivirkninger å se opp for Eplejuice har bivirkninger som også må vurderes fordi det kan være helseskadelig. Følgende er mulige bivirkninger:

1. Øk vekten

En kopp (240 milliliter) eplejuice har 114 kalorier, mens ett middels eple (unjuice) inneholder 95 kalorier. I tillegg krever det heller ikke lang tid å drikke eplejuice sammenlignet med å tygge ett middels stort eple. Det er grunnen til at inntak av eplejuice antas å føre til at mange kalorier kommer inn på kort tid. Eplejuice kan heller ikke gjøre deg mett slik at lysten til å overspise kan dukke opp.

2. Høyt innhold av sukker, men lite fiber

Eplejuice som selges på markedet har vanligvis tilsatt kunstig sukker. I tillegg inneholder eplejuice svært lite fiber. En kopp (240 milliliter) eplejuice inneholder bare 0,5 fiber. Hvis du virkelig ønsker å drikke eplejuice, ikke glem å spise mat som inneholder mye protein og sunt fett. Dette gjøres for å opprettholde stabiliteten til blodsukkeret.

3. Tannråte

Det tilsatte sukkeret som vanligvis finnes i eplejuice kan få bakteriene i munnen til å produsere syre, som kan skade tannemaljen og forårsake hull. Les også: Fordeler med eplehud for å opprettholde helsen, unngå å skrelle den

Merknader fra SehatQ:

Før du kjøper eplejuice på markedet, sjekk først etiketten. Dette gjøres for å finne ut hvor mye tilsatt sukkerinnhold. Hvis mulig, lag din egen eplejuice hjemme. I tillegg må du huske på at epler i fruktform anses som mer sunne enn juicene deres. Hvis du vil oppsøke lege direkte, kan duchat lege på SehatQ familiehelse-appen.

Last ned appen nå på Google Play og Apple Store.