12 fordeler med Sukari-datoer for kroppshelse

Akkurat som andre datovarianter er også Sukaridadler sunt for kroppen. Fordelene med Sukari-dato for helse inkluderer å forhindre betennelse, beskytte kroppen mot eksponering for frie radikaler og som en naturlig energikilde. Sukari dadler er en av de førsteklasses dadler som er mye dyrket i Irak og Saudi-Arabia. Selve ordet Sukari kommer fra det arabiske «sukkar» som betyr sukker. Disse dadlene er mer gule i fargen enn de andre variantene og har en søtere smak. Dette gjør Sukari til en ettertraktet rase. [[Relatert artikkel]]

Næringsinnholdet i Sukari dadler

Fordelene med de fleste Sukari-datoene kommer fra næringsinnholdet som er ganske komplett. Forskning viser at denne frukten er spesielt rik på mineralinnhold, med karbohydrat- og fiberinnhold som også er gunstig for kroppen. I tillegg inneholder Sukari dadler også lite fett og kolesterol. Følgende er en liste over sunne næringsstoffer i Sukari-datoene:
  • Karbohydrat
  • Fiber
  • Protein
  • Kalsium
  • Fosfor
  • Kalium
  • Natrium
  • Magnesium
  • Jern
  • Kobber
Les også:Lurer du på hvor mange kalorier i en daddelfrukt? Dette er svaret

Fordelene med Sukari-dato for kroppshelse

Her er de ulike fordelene med Sukari-datoer for helse som det er synd å gå glipp av: Sukkaridadler inneholder full næring

1. Rik på antioksidanter

De fleste typer dadler, inkludert Sukari dadler, er en veldig god kilde til antioksidanter for kroppen. Med tilstedeværelsen av antioksidanter er kroppens evne til å bekjempe overflødig eksponering for frie radikaler bedre. Hvis kroppen ikke er beskyttet mot eksponering for overflødige frie radikaler, vil det være en tilstand med celleskade kjent som oksidativt stress. Dette oksidative stresset kan utløse ulike lidelser, alt fra for tidlig aldring til hjertesykdom og kreft.

2. Kan bidra til å forhindre betennelse

Sukari dadler har også anti-inflammatoriske eller anti-inflammatoriske egenskaper. Dette er fordi komponentene i denne frukten kan hemme produksjonen av betennelsesfremkallende hormoner som prostaglandiner og tromboksan. Når produksjonen av disse to hormonene begrenses, vil også betennelsesmekanismene som oppstår i kroppen hemmes.

3. Bra for fordøyelsen

Sukaridadler er bra for fordøyelsen på grunn av fiberinnholdet. Sukari dadler er klassifisert som naturlige avføringsmidler som kan overvinne forstoppelse, vanskelige avføringer og gi næring til fordøyelsessystemet som helhet. Ved inntak av fiber vil fordøyelsen bli jevnere og lidelser som diaré og forstoppelse kan forebygges. Fordelene med sukkari dadler som en energikilde

4. Som en energikilde

En av fordelene med Sukari-datoer er at de kan gjenopprette energien etter aktiviteter. Sukaridadler er nyttige som energikilde på grunn av deres høye karbohydratinnhold. I tillegg inneholder disse dadlene også sukker og protein som også kan bearbeides til energi.

5. Sunt for gravide

Det høyeste mineralinnholdet i denne varianten av dadler er kalium, aka kalium. Hos gravide er kaliumbehovet viktig å dekke, fordi dette mineralet vil bidra til å balansere væskenivået i kroppen. Under graviditeten øker blodvolumet i kroppen med opptil 50%. Derfor trenger du flere elektrolytter (inkludert kalium) for å opprettholde væskebalansen i kroppen. Når væsker ikke er balansert, kan tilstander som leggkramper under graviditet oppstå. I tillegg til å opprettholde væskebalansen, er kalium også bra for å opprettholde sunne nerver og muskler.

6. Opprettholde sunne celler i kroppen

Kjøttet av Sukari-dadler inneholder flere mineraler enn andre frukter som bananer, granatepler, mango og kiwi. De høye nivåene av disse mineralene, spesielt kalsium og fosfor, er svært viktige for å holde cellemetabolismen i gang jevnt.

7. Potensielt forhindre bakteriell infeksjon

Ekstrakter fra kjøttet av Sukari-dadler inneholder komponenter som anses å gi denne frukten antibakterielle egenskaper. Likevel er det fortsatt behov for mer forskning for å være sikker.

8. Overvinne anemi

Sukari dadler inneholder jern som er kjent for å være bra for å håndtere anemi. I tillegg til å overvinne anemi, kan jerninnholdet i den holde blodstrømmen jevn. Med sine egenskaper for å forhindre anemi, vil kroppen unngå risikoen for alvorlige komplikasjoner, som problemer med hjerte, lunger og hypertensjon.

9. Oppretthold kroppsvæskebalansen

En måte å håndtere dehydrering på er å spise mye mat som inneholder kalium. Kalium i Sukari dadler er også nyttig for å opprettholde balansen mellom kroppsvæsker. Så når du føler deg tørst, i tillegg til å drikke vann, kan du også spise mat med mye vann for å forhindre dehydrering.

10. Oppretthold sunn hud

Sukari dadler er høye i fettsyrer, vitaminer og fytonæringsstoffer som kan bidra til å fjerne døde hudceller. Næringsinnholdet i den kan også opprettholde sunn hud ved å få den til å se lysere og fuktig ut.

11. Bra for vekttap

Selv om den har en søt smak, er inntak av dadler fortsatt bra for kostholdet så lenge det ikke blir konsumert i overkant. Årsaken er at glukose- og fiberinnholdet i den kan få deg til å føle deg mett lenger, og dermed opprettholde ditt daglige matinntak. Eksperter anbefaler å spise 4-6 dadler hver dag for å holde magen full lenger og forbedre tarmabsorpsjonen.

12. Opprettholde oral helse

Dadler inneholder fluor eller fluor som er bra for å opprettholde munnhelsen. Disse ingrediensene kan holde tannemaljen sunn, og dermed bidra til å forhindre tannråte. Sukaridadler er også rike på fiber som kan stimulere produksjonen av spytt, slik at den kan opprettholde mineralinnholdet i munnen for å forhindre tannråte.

Hvordan du oppbevarer Sukari dadler

Sukari dadler er en type våt dadler som har mye kortere holdbarhet ved romtemperatur enn tørre dadler. Sukari våte dadler har en maksimal oppbevaringstid på én uke i kjøleskap. Den riktige måten å lagre saftige dadler på er:
  • Oppbevares i en lukket beholder. Du kan bruke en lufttett plastbeholder eller en plastboks
  • Oppbevar dadler i kjøleskapet. Våte dadler oppbevares bedre i kjøleskap eller fryser fordi de er lite holdbare i romtemperatur
  • Sjekk utløpsdatoen på emballasjen. Datoer som har gått ut på dato har ikke sterk lukt. Men på datoer vil det være lus, så det er nødvendig å følge nøye med på dem.
Ved å vite hvordan du lagrer dadler riktig, kan du lagre dadler mer sunt. Les også: Vil du Iftar med datoer? Bli kjent med hvilke typer datoer som sirkulerer på markedet

Notater fra SehatQ

Selv om det har mange helsemessige fordeler, bør du ikke gjøre Sukari-dato til hovedbehandlingen for sykdommen du opplever. Fortsett å konsultere legen din først før du legger til datoer som en komplementær terapi. Hvis du vil vite mer om fordelene med Sukari dadler og annen frukt som er bra for helsen, kan du også spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play.