7 matvarer som er forbudt i 7 måneder gravide kvinner, hva som helst?

Matvarer som er forbudt for gravide 7 måneder må selvfølgelig vurderes. I tillegg til å være oppmerksom på kaloriinntaket, unngå mat som er skadelig for mor og baby. For informasjon trenger gravide kvinner ekstra kalorier på 450 til 500 kcal per dag. Denne oppfyllelsen er nyttig for å sikre næringsinntaket til gravide kvinner og opprettholde kroppsvekten. Husk at alt som konsumeres av gravide vil bestemme livmorens helse. I den 7. måneden av svangerskapet vil det være mange symptomer som gravide vil føle, som halsbrann, hovne føtter og hender, tretthet og forstoppelse. Ved å unngå ulike matvarer som er forbudt for gravide i 7 måneder, håper man at symptomene ovenfor vil bli løst.

Matvarer som er forbudt for gravide kvinner 7 måneder

Som nevnt tidligere kan symptomene på graviditet i den syvende måneden som halsbrann, tretthet, forstoppelse, inntil hender og føtter svulmer, komme. Å spise visse matvarer kan faktisk gjøre disse symptomene verre. Derfor bør du unngå ulike typer matvarer som er forbudt for gravide kvinner i 7 måneder, slik at den lange ventetiden på å se den lille født vil føles mer komfortabel.

1. Krydret og fet mat

Krydret og fet mat kan forverre halsbrann under svangerskapet Mat som er forbudt for gravide de første 7 månedene er krydret og fettrik mat. Det må innrømmes, noen mennesker kan ikke unnslippe denne typen mat på grunn av dens delikatesse. Men for helsen til fosteret i livmoren, bør gravide kvinner unngå kostholdsbegrensninger i 7 måneder gravid. Krydret og fet mat er et "mareritt" av halsbrannsymptomer som oppleves av gravide kvinner. Disse matvarene er vanskelige å fordøye og kan forstyrre søvnen din.

2. Mat med mye natrium

Mat med høyt saltinnhold kan gjøre kroppen hoven under graviditet.Mat som er forbudt for gravide kvinner de neste 7 månedene er mat med høyt natriuminnhold. Fordi symptomene på hevelse som oppstår i hender og føtter kan bli verre med inntreden av høye natriumnivåer. For å overvinne dette, drikk vann regelmessig for å regulere natrium i kroppen din.

3. Koffein og brus

Koffein gjør forstoppelse verre og brus er en næringsfattig drikk for gravide. Bortsett fra kostholdsrestriksjonene for gravide i 7 måneder ovenfor, er det også drikker som bør unngås, nemlig koffeinholdige drikker og brus. Fordi, hvis du inntar drikke eller mat som må unngås i 3. trimester av svangerskapet med høye koffeinnivåer, kan dette forverre symptomene på forstoppelse under svangerskapet som merkes av gravide kvinner i den syvende måneden av svangerskapet. I mellomtiden tilbyr brus ikke noen næring for den gravide kvinnen og barnet hun bærer. Unngå derfor brus så mye som mulig! [[Relatert artikkel]]

4. Alkohol

Alkoholforbruk hemmer fødselsprosessen Akkurat som koffein og brus er alkohol også inkludert i ingredienslisten i mattabuet for gravide i 7. måned. Dette er fordi alkohol kan forstyrre fosterutviklingen og hindre leveringsprosessen senere.

5. Søppelmat

Junk food har vist seg å være dårlig for helsen til gravide kvinner Søppelmat , for eksempel burgere eller sprø kylling, er matvarer som er forbudt for gravide kvinner 7 måneder. Velg sunnere snacks som smørbrød eller en salat for helsen din og den lille som snart kommer til verden. For jevn levering og også fosterets helse, prøv å unngå matvarer som er forbudt i 7 måneder gravid, ja.

6. Visse fisk

Hai er høy i kvikksølv og skadelig for fosteret.Selv om fet fisk er rik på omega-3, er det også flere typer fisk som bør unngås under graviditet, nemlig:
  • Hai
  • sverdfisk ( sverdfisk )
  • Marlin fisk
  • Annen fisk som har vist seg å ha mye kvikksølv.

7. Rått kjøtt

Rått kjøtt inneholder bakterier, virus og parasitter som skader gravide og fostre. Maten som er forbudt i 7 måneder gravid frykter å være skadelig for fosteret dersom den inntas av gravide. Dette er fordi kjøtt som ikke er tilberedt riktig kan gjøre moren smittet med bakterier, parasitter og virus. I visse tilfeller blir rå mat funnet infisert med Listeria-bakterier. Disse bakteriene kan infisere fosteret og er i fare for å forårsake spedbarnsdød. Dette er også beskrevet i forskning fra Journal of Nutritional Science.

Sunn mat for 7 måneder gravid

Etter å ha forstått de ulike typene matvarer som er forbudt for 7-måneders gravide kvinner, er det nå på tide for vordende mødre å kjenne til mylderet av sunne matanbefalinger for 7-måneders gravide kvinner.

1. Jern og protein

Inntak av mat med mye jern er bra for mors- og fosterhelsen.I tredje trimester er det nødvendig med jern og protein for å forhindre anemi og blødninger under fødsel. Gravide kvinner anbefales å innta 27 milligram jern per dag. Matvarer som inneholder jern inkluderer biff, kylling og bønner. Aminosyrer fra proteinet du inntar kan hjelpe prosessen med fosterutvikling i livmoren. Derfor ble en sunn graviditet oppnådd.

2. Kalsium

Melk er nyttig for å øke mors og fosterets kalsiuminntak. Matvarer som inneholder kalsium er ikke bare nødvendig når fosteret når 7 måneders alder. Kalsiummat er faktisk nødvendig under graviditet. Mat som inneholder kalsium er imidlertid svært nødvendig når du er gravid i 7. måned, i tredje trimester. Fordi det er her reguleringen av kalsium i fosterets bein vil skje. Matvarer som inneholder mye kalsium inkluderer melk, grønne bladgrønnsaker, tofu, nøtter og fisk som sardiner.

3. Magnesium

Nøtter har vist seg å være rike på magnesium. Matvarer som inneholder magnesium vil hjelpe gravide kvinner med å håndtere symptomene på leggkramper. I tillegg kan magnesium også øke opptaket av kalsium som du inntar. Faktisk anses magnesium for å slappe av muskler og redusere risikoen for tidlig fødsel. Matvarer som inneholder magnesium inkluderer tempeh, tofu, mandler og soyabønner.

4. DHA-fettsyrer

Egg er rike på DHA som er bra for fosterets hjerneutvikling.DHA-fettsyrer er nødvendig for å støtte fosterets hjerneutvikling mens de fortsatt er i livmoren. Prøv mat som inneholder DHA-fettsyrer som egg og melk.

5. Folsyre

Jordbær er bevist å være rike på folsyre som bidrar til å forhindre risikoen for nevralrørsdefekter hos babyer.Folsyre er nødvendig av gravide, enten før eller etter fødsel. Inntak av folsyre er også bevist som en måte å holde innholdet sunt og sterkt. I tredje trimester kan folsyre bidra til å forhindre risikoen for nevralrørsdefekter hos babyer med lav fødselsvekt. Folsyremangel har også vist seg å øke risikoen for for tidlig fødsel. Dette er også beskrevet i forskning publisert i The American Journal of Clinical Nutrition. Matvarer som inneholder folsyre er veldig mye, for eksempel grønne bladgrønnsaker til frukt (jordbær og appelsiner). Ved å unngå kostholdsrestriksjoner for 7 måneder gravide kvinner og innta sunn mat som anbefales for gravide, håper man at helsen til mor og foster alltid vil opprettholdes. Prosessen med å vente på fødsel føles også mer behagelig.

Notater fra SehatQ

Matvarer som er forbudt i 7 måneder gravide må følges for å opprettholde sikkerheten til mor og foster. Ikke glem å også komme til fødselslegen regelmessig for å kontrollere livmoren. Ønsker du å konsultere videre angående kostholdsrestriksjoner for gravide i 7 mnd, spør legen via chat lege på SehatQ familiehelse-appen . Last ned appen nå på Google Play og Apple Store. [[Relatert artikkel]]