Dette er sunne juicer som egner seg til daglig inntak

I utgangspunktet er næringsinnholdet i juice ikke bedre enn å innta hele grønnsaker og frukt. Imidlertid er sunne juicer gunstige for å gjøre det lettere for kroppen din å konsumere flere frukter og grønnsaker samtidig, for å få en komplett kombinasjon av næringsstoffer. Ikke nok med det, juice er i stand til å lette opptaket av næringsstoffer for de av dere som har fordøyelsesproblemer og har problemer med å fordøye fiber. Grønnsaks- og fruktjuicer er også mye sunnere enn brus. Men med en lapp er juicen laget av friske og rene grønnsaker og frukt, og er ikke tilsatt mye sukker.

Typer sunne juicer som du kan prøve

Følgende er noen typer sunne juicer som kan konsumeres daglig, sammen med deres helsemessige fordeler.

1. Tomatjuice er gunstig for å redusere risikoen for hjertesykdom

Tomater er en av fruktene som har lite sukker og er rike på næringsstoffer. Fordelen med tomatjuice er i innholdet av lykopen, som er en antioksidant som er nyttig for å redusere risikoen for hjertesykdom. I en studie kan økende lykopenforbruk redusere risikoen for hjertesykdom med 13 prosent. I tillegg er tomatjuice rik på vitamin C som kan bidra til å absorbere jern og forbedre hudens helse og utholdenhet. Et glass tomatjuice (ca. 240 ml) er til og med i stand til å dekke 189 prosent av ditt daglige vitamin C-behov. Tomatjuice inneholder også protein, karbohydrater, fiber, folat, kalium og vitamin A, E og K. Selv om tomatjuice er rik på næringsstoffer, kan den ha et høyt natriuminnhold og anbefales ikke å inntas i overkant, spesielt for de som har deg med høyt blodtrykk.

2. Eplejuice kan forhindre celleskade forårsaket av frie radikaler

Eplejuice er en god kilde til kalium for helsen din. Kalium fungerer som en elektrolytt som spiller en rolle i prosessen med å sende meldinger til nerver og holde hjertet sunt. I tillegg er denne sunne juicen også rik på antioksidantforbindelser som er gunstige for helsen, som flavonoider og klorogensyre, slik at de kan hjelpe kroppen med å overvinne celleskader forårsaket av frie radikaler.

3. Appelsinjuice kan lindre betennelser

Appelsinjuice er en av de mest konsumerte typene sunne juicer. Appelsinjuice er en god kilde til vitamin C for kroppen og inneholder flere viktige antioksidantforbindelser, som kanelsyre, ferulsyre og klorogensyre. En studie viser at inntak av appelsinjuice etter inntak av et måltid med mye fett og karbohydrater har vist seg å redusere betennelser i kroppen.

4. Grønn grønnsaksjuice for å øke energien

Ikke bare fruktjuice, grønnsaksjuice kan også gi helsemessige fordeler. I stedet for å lage én grønnsak som en sunn juice, kan du blande flere grønnsaker samtidig for å få bedre fordeler. En juice bestående av en kombinasjon av agurk, selleri, grønnkål og spinat kan være et alternativ. Innholdet av klorofyll i grønne grønnsaker er nyttig for å øke oksygeninnholdet i blodet. I tillegg kan klorofyll også forbedre hjernecellefunksjonen og øke energien. Derfor kan inntak av grønne grønnsaksjuicer gjøre deg full av energi og mer energisk. Hvis du ikke liker lukten av grønnsaker, tilsett hakket ingefær og en skvis sitron for en friskere aroma og smak. [[relatert-artikkel]] For å lage sunne juicer, begrens eller ikke bruk tilsatt sukker eller andre søtningsmidler til juicene du lager. Hvis juicen gis for mye tilsatt sukker, vil det faktisk resultere i en økning i sukkernivået i blodet. I tillegg er hjemmelaget fruktjuice hjemme bedre enn pakket fruktjuice som er tilsatt søtningsmidler, konserveringsmidler og kunstig farge. Nok forbruk av fruktjuice så mye som 240 ml eller et glass hver dag. Resten øker inntaket av grønnsaker og hel frukt fordi fordelene med frukt og grønnsaker kan oppnås maksimalt. Rengjør frukt og grønnsaker som spises med skallet grundig med vaskesåpe for frukt og grønnsaker eller rennende vann. Den tar sikte på å rense plantevernmiddelinnholdet og annet skadelig kjemisk innhold for ikke å bli svelget.