Fordeler med nattlysolje, er det trygt på lang sikt?

Fordelene med nattlysolje sies å kunne hjelpe til med å overvinne ulike sykdommer. Nattlysolje, eller EPO, er laget av frøene til en blomst som vokser i Nord-Amerika. De viktigste fordelene med nattlysolje er å helbrede sår, behandle hemoroider, lindre symptomer på fordøyelsesproblemer og sår hals. Denne fordelen kommer fra innholdet av gamma-linolensyre i den. [[Relatert artikkel]]

Fordeler med nattlysolje

Det er interessant å vite hva som er fordelene med nattlysolje fordi den er så mangfoldig, ikke bare for hud og skjønnhet. Det er som om dette oljeekstraktet kan kurere problemer innvendig og utvendig. Hva er fordelene med nattlysolje?

1. Overvinne akne

Innholdet av gamma-linolensyre (GLA) i nattlysolje kan bidra til å lindre akne og forhindre at huden blir betent. Ikke bare det, denne oljen kan også holde huden fuktig. I en studie fra 2014 ble det funnet at nattlysolje kan kurere cheilitt. Dette er betennelse rundt leppene på grunn av en bivirkning av aknemedisiner som inneholder isotretinoin.

2. Reduser eksem

Eksemrammede vet sikkert hvor vanskelig det er å redusere eksem før det dukker opp igjen og igjen. Flere land har lisensiert bruk av nattlysolje for å redusere eksem. GLA-innholdet i nattlysolje kan reparere det ytterste laget av huden eller epidermis. Det er imidlertid behov for ytterligere forskning fordi forskning i 2013 slo fast at GLA-innholdet i nattlysolje ikke var effektivt i behandling av eksem. For de som bruker denne behandlingen, kan veien tas oralt (drikke) eller gni den på huden.

3. Bra for hudhelsen

Fordelene med nattlysolje som ikke er mindre viktig er å opprettholde sunn hud. Starter fra mykhet, elastisitet, fasthet, til motstand. Dette betyr at GLA-innholdet i nattlysolje er ideelt for hudfunksjon og struktur. Dessuten kan ikke menneskekroppen, spesielt huden, produsere GLA på egen hånd.

4. Lindre PMS-symptomer

Tegn på at PMS ødelegger dagen din? Prøv å kjenne fordelene med nattlysolje. Hovedsakelig for de som ofte føler seg følelsesmessig ustabile, utsatt for depresjon, som føler seg kvalme. Vanligvis oppstår de ubehagelige PMS-symptomene på grunn av svingninger i hormonet prolaktin i kroppen. GLA i nattlysolje omdanner stoffet prostaglandin E1 for å forhindre overflødig prolaktinproduksjon.

5. Reduser brystsmerter

Hvis mensen betyr at brystene dine føles mer følsomme for smerte, kan fordelene med nattlysolje vurderes. I en studie fra 2010 kan GLA-innholdet i nattlysolje redusere betennelse og begrense produksjonen av prostaglandiner som forårsaker brystsmerter.

6. Lindrer overgangsaldersymptomer

Et av de pre-menopausale symptomene er: hetetokter eller kroppen føles varm plutselig. Dette ubehaget kan overvinnes ved å innta nattlysolje. I en studie følte kvinner som regelmessig konsumerte nattlysolje over en 6-ukers periode hetetokter forekommer sjeldnere. I så fall er varigheten mye kortere.

7. Reduser høyt blodtrykk

Husk at fordelene med nattlysolje for å redusere høyt blodtrykk fortsatt trenger ytterligere forskning. I følge en studie fra 2013 hadde folk som spiste nattlysolje høyere systolisk blodtrykk. I en annen anmeldelse var det imidlertid utilstrekkelig bevis for at nattlysolje kunne redusere risikoen for høyt blodtrykk, spesielt hos gravide kvinner, også kjent som svangerskapsforgiftning.

8. Bra for hjertet

Innholdet i nattlysolje kan senke kolesterolet i blodet. Det er derfor mange hjertesyke prøver fordelene med nattlysolje som en naturlig behandlingsmetode.

9. Overvinne nervesmerter

En annen fordel med nattlysolje er å behandle nervesmerter. En av de nevrologiske sykdommene som kan forårsake smerte er perifer nevropati. Perifer nevropati er en av de vanlige bivirkningene av diabetes. Ifølge en studie kan inntak av linolensyre i nattlysolje overvinne ulike symptomer på denne sykdommen.

10. Overvinne beinsmerter

Vanligvis er beinsmerter forårsaket av tilstanden revmatoid artritt (RA). I følge en studie fra 2011 har linolensyreinnholdet i nattlysolje potensial til å redusere smerte fra RA. Men selvfølgelig må forbruket av nattlysolje gjøres under tilsyn av en lege. Vær også oppmerksom hvis du tar andre rusmidler, om det er motstridende risikoer.

Nattlysolje bivirkninger

Hvis den brukes på kort sikt, er nattlysolje generelt trygt for konsum. Men inntil nå forskes det fortsatt på den langsiktige effekten. Dessuten er det mange merker nattlysolje på markedet. Velg det veldig nøye. I tillegg er det også viktig å kjenne til noen av bivirkningene ved inntak av nattlysolje som:
  • Magesmerter
  • Oppblåst
  • Diaré
  • Hodepine
  • Utslett
  • Vanskelig å puste
Hvis bivirkningene ovenfor oppstår, kan det være at kroppen føles uegnet eller at forbruksdosen må justeres. For å finne ut hvor mye nattlysolje kroppen din trenger på en dag, snakk med legen din. Det krever mye omtanke før du kan bestemme doseringen for nattlysoljeforbruk. Kan ikke likestille doser mellom en person og en annen fordi kroppsforholdene deres er forskjellige. Det er faktisk mange fordeler med nattlysolje som beskrevet ovenfor. Nattlysolje er imidlertid ikke et alternativ for å erstatte hovedbehandlingen fra en lege. Dens natur er kun som en komplementær eller tilleggsterapi. For å forutse bivirkninger, konsumer nattlysolje med minst mulig dose. Hvis det er ubehag etter inntak av det, bør du først stoppe og oppsøke lege.