7 fordeler med trening for bein og ledd og typer

Det er mange fordeler med trening for bein og ledd, fra å styrke bein til å forhindre bentap, aka osteoporose. Denne fordelen kan oppnås av alle, også de av dere som ofte opplever smerter i bein- og leddområdet. Trening for å styrke bein må gjøres fra en ung alder. Dette er fordi denne vanen vil bli utført som forberedelse til endringene som vil skje i beinene med alderen.

Fordeler med trening for bein og ledd

Følgende er fordelene med trening for bein og ledd som kan oppnås hvis det gjøres regelmessig. Iherdig trening vil gjøre beinene sterke

1. Holder bein sterke

Trening kan gjøre bein sterkere fordi disse organene vil tilpasse seg aktivitetene vi gjør. Når vi beveger oss mye eller trener, vil bein bruke mer kalsium og gjøre seg tettere. Omvendt, når det brukes sjelden, vil bentettheten fortsette å reduseres. Ved regelmessig trening vil bentetthet aka beinmasse opprettholdes og redusere risikoen for beinskader på grunn av alder.

2. Reduser risikoen for skade

Ved å trene vil balansen og koordinasjonen din trenes og vedlikeholdes. Dette vil gi fordeler på sikt, for etter hvert som vi blir eldre er vi mer utsatt for fall. Bein som ikke er sterke aka porøse, pluss redusert balanse, vil øke risikoen for skade, inkludert brudd. Derfor, for å forhindre det, er det veldig viktig å trene regelmessig.

3. Hold leddene smurt

Et ledd er en sammensmelting av to bein som er knyttet sammen. For å kunne bevege seg er det i leddene en væske som kalles leddvæske. Denne væsken vil fungere som et leddsmøremiddel som motorolje. Når denne væsken er mindre enn normalt, vil ledd- og beinbevegelser bli forstyrret. Ved å trene regelmessig vil leddvæskesirkulasjonen gå bra og hindre at leddene blir skadet. Trening vil gjøre blodsirkulasjonen til beinene jevnere

4. Gjør blodsirkulasjonen til beinene jevnere

En av fordelene med trening for ledd er knyttet til jevn blodsirkulasjon. Når vi trener vil hjertet akselereres og øke blodsirkulasjonen i hele kroppen, inkludert ledd og bein. Blod bærer oksygen og næringsstoffer. Når sirkulasjonen er jevn, vil altså fordelingen av oksygen og næringsstoffer som er svært viktige for kroppen skje jevnt.

5. Beskytter ledd

Fordelene med trening for bein og ledd kan også oppnås indirekte. For når vi driver med fysisk aktivitet vil muskler, sener og leddbånd rundt leddene bli sterkere. Organene som omgir dette vil gi beskyttelse til leddene, så de involverte beinene er ikke utsatt for skade, inkludert skade.

6. Bli kvitt avfall fra fuger

Trening utløser en prosess i kroppen som kalles autofagi, hvor skadede celler i leddene brytes ned og elimineres. På den måten vil cellene i bein og ledd alltid regenereres og redusere risikoen for skade.

7. Aktiver gener som er sunne for ledd

Å trene regelmessig med passende intensitet vil bidra til å aktivere gener som kan bygge bein, spesielt brusk. Les også: Gjenkjenne de forskjellige abnormitetene som kan oppstå i bein

Treningstyper som er bra for bein og ledd

Oppvarming kan redusere smerter ved leddgikt Av de mange treningstypene er det flere typer som antas å være svært gode for å opprettholde sunne bein og ledd, som nedenfor.

• Lett oppvarming

En lett oppvarming før trening vil ikke bare redusere risikoen for skade under trening, den vil også bidra til å lindre smerte for de med leddgikt.

• Tren med kroppsvekt

Idrett som utføres med vår egen kroppsvekt kalles vektbærende trening. Denne typen trening vil bidra til å styrke muskler og bein ved å bekjempe tyngdekraften. Når føttene støtter kroppens vekt, vil beinene dine være under press som gjør at de jobber hardere. Derfor trenes beinene og vil over tid bli sterkere. Eksempler på denne typen sport inkluderer:
  • jogge
  • Fjellklatring (vandring)
  • Hoppetau
  • Tennis
  • Badminton
  • Opp og ned trapper
  • Basketball
  • Fotball
  • volleyball

• Styrketrening

Styrketrening vil ikke bare bidra til å øke muskelmassen, men også beinstyrken. Eksempler på øvelser du kan gjøre inkluderer å løfte vekter og løfte vekter armhevninger.

• Fleksibilitetsøvelser

Jo mer fleksibel, vil risikoen for skade ved bevegelse eller trening være lavere. Når kroppen din er fleksibel, vil leddene ikke være vanskelige å bevege og gjøre det lettere for deg å bevege deg. Eksempler på idretter som kan gjøres for å trene fleksibilitet inkluderer yoga, tai chi og pilates. [[relatert-artikkel]] Fordelene med trening for bein og ledd er varierte. Men husk at disse fordelene kan oppnås hvis du gjør det regelmessig hver dag. Ikke glem, inkluder også denne innsatsen ved å spise næringsrik mat som er balansert og bra for bein som mat med mye kalsium og vitaminer.