Gjenkjenne årsakene til forkalkning av bein og hvordan du behandler det

Endringer som skjer i kroppen på grunn av alder, er det vanskelig å unngå, inkludert forkalkning av bein. I medisinske termer omtales forkalkning av beinene som slitasjegikt. Forkalkning av bein er ikke det samme som bentap. Forkalkning av bein, er skade som oppstår i leddområdet, på grunn av langvarig bruk. Derfor er denne tilstanden mer vanlig hos eldre, selv om den kan forekomme hos personer som er yngre.

Hva er forkalkning av bein?

Se for deg en favorittsko du bruker veldig ofte. I utgangspunktet er skoene behagelige å ha på. Men over tid vil skosålen tynnes ut, slik at det ikke lenger er en myk base som begrenser foten til veien. Dette vil selvfølgelig gjøre føttene dine vondt. På samme måte med ledd, som er der to bein møtes, og lar bein bevege seg fritt. Eksempler på ledd som er lett å gjenkjenne er kjeve, albue og kne. Slik at når knoklene beveger seg, er det ingen smerte, det er en bruskpute mellom de to harde knoklene som utgjør leddet. Med alderen blir leddene i kroppen automatisk brukt oftere. Over tid kan brusken som demper ledd slites ned, omtrent som sålen på en sko. Som et resultat merkes påvirkningen mellom de to harde beinene i økende grad, og forårsaker smerte, stivhet og andre symptomer.

Gjenkjenne årsakene til forkalkning av bein

Hovedårsaken til beinforkalkning er uttynning av brusken som er "puten" i leddene. I tillegg til bruskskader kan beinforkalkning også gi skader på leddene, samt bindevevet og musklene rundt leddene. Bortsett fra alder, er det flere andre faktorer som setter en person i høyere risiko for å utvikle denne tilstanden, nemlig:
  • Kjønn. Kvinner er mer utsatt for osteoporose enn menn.

  • Overvekt. Jo tyngre du er, jo høyere er risikoen for å utvikle denne tilstanden. Fordi leddene vil jobbe hardere for å jobbe, så de blir lettere skadet.

  • Leddskade. Leddskader som oppstår ved ulykker eller under idrett, vil øke en persons risiko for å utvikle beinforkalkning.

  • Overdreven trykk på leddene. Selv om du ikke er gammel, hvis jobben krever bevegelse som forårsaker for stort trykk på enkelte ledd kontinuerlig, vil også risikoen for beinforkalkning øke.

  • genetikk. Selv om den nøyaktige mekanismen ikke er kjent, har noen mennesker en tendens til å være mer utsatt for forkalkning av bein, selv uten noen risikofaktorer.

  • Benabnormiteter. Leddeformiteter og lidelser som oppstår i brusk, kan også forårsake benforkalkning.

  • Sykdomshistorie. Sykdommer assosiert med forkalkning av bein inkluderer diabetes og overflødig jernnivå i kroppen.
[[Relatert artikkel]]

Overvinne forkalkning av bein

Behandling av forkalkning av bein, mer fokusert på innsats for å redusere symptomene følte. Typen behandling som utføres kan også variere, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. Vanligvis er livsstilsendringer, medisiner og hjemmehjelp nok til å redusere smerte, stivhet og hevelse i beinene. Videre anses følgende trinn som effektive for å overvinne forkalkning av bein.

1. Sport

Å drive med fysisk aktivitet kan øke styrken til musklene rundt leddene og bidra til å lindre leddstivhet. Prøv å trene i 20-30 minutter per dag. Velg en lett trening som å gå eller svømme. Tai chi og yoga kan også bidra til å øke leddfleksibiliteten og lindre leddsmerter.

2. Gå ned i vekt

Overvekt vil også få leddene til å jobbe hardere. Reduser vekt, nyttig for å redusere smerter i ledd som knær, hofter, ben og rygg. I tillegg vil denne metoden også forhindre forverring av beinforkalkning som har oppstått. Reduser ditt daglige kaloriinntak og begynn å trene hver dag for å oppnå en ideell sunn vekt.

3. Få nok søvn

Tilstrekkelig hvile, ofte ikke ansett som viktig. Faktisk, med tilstrekkelig søvn, kan betennelse og hevelse i musklene sakte avta. Kvalitetssøvn, vil også hjelpe deg med å lindre smerten som føles på grunn av forkalkning av beinene. Det anbefales at du får 7-9 timer søvn per dag.

4. Varme og kalde kompresser

Å komprimere ømme ledd med varme og kalde kompresser kan bidra til å lindre muskelsmerter og stivhet som vises i leddene. Komprimer leddet i 15-20 minutter flere ganger om dagen.

5. Ta medisin

Du kan også ta medisiner for å redusere symptomene på beinforkalkning som merkes. Her er noen typer medikamenter som ofte brukes for å lindre forkalkning av bein.
  • Smertestillende (analgetika)

  • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

  • Kortikosteroidmedisiner

    Kortikosteroider er antiinflammatoriske legemidler som er sterkere enn ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Dette stoffet kan vanligvis bare fås på resept, dette stoffet konsumeres enten oralt eller ved injeksjon av en lege.

[[relatert-artikkel]] Forkalkning av bein kan bli forsinket, så lenge du lever en sunn livsstil ved å trene regelmessig og holde vekten. I tillegg må du ikke undervurdere symptomene på forkalkning av bein som leddsmerter, hevelser i leddene og ledd som føles stive. Jo raskere du blir oppmerksom på denne tilstanden, desto raskere kan behandlingen starte.