7 symptomer på genital herpes i begynnelsen av infeksjon, vær forsiktig!

Som en av de vanlige seksuelt overførbare sykdommene oppstår ofte genital herpes uten at vi vet det. Årsaken er at symptomene på genital herpes i begynnelsen av infeksjonen som oppstår vanligvis bare er milde tilstander og ofte forveksles med andre tilstander. Faktisk, hos noen mennesker, vises ikke symptomene på denne tilstanden, som ofte også refereres til som genital herpes. Derfor må du gjenkjenne symptomene på denne virusinfeksjonen mer detaljert. Hos både menn og kvinner kan følgende tilstander sees på som symptomer på genital herpes.

Symptomer på genital herpes i begynnelsen av infeksjon hos både menn og kvinner

Menn og kvinner kan oppleve forskjellige symptomer på genital herpes. Men generelt er det tilstander som vil vises hos personer som er smittet med denne sykdommen. Her er noen av symptomene:
  • Et rødt utslett som noen ganger er tørt og noen ganger ser ut som et vått sår eller blemme i kjønnsområdet.
  • Utslettet vises uten kløe eller smerte.
  • Kløe kan også vises i kjønnsområdet eller analområdet.
  • Små byller vises rundt kjønnsområdet, analområdet eller lårene som vil være smertefullt og forårsake sår når de sprekker.
  • Smerter ved vannlating, på grunn av sår i kjønnsorganene som sprutes med urin.
  • Hodepine.
  • Ryggsmerter eller muskelsmerter
  • Influensalignende symptomer som feber, hovne lymfeknuter og trøtthetsfølelse.
Symptomer på genital herpes kan dukke opp alt fra 2-30 dager etter at du er infisert med viruset. Imidlertid kan symptomer vises år etter at du er smittet. Symptomene er generelt mer alvorlige hvis de oppstår like etter infeksjon. Denne tilstanden er også i sin mest smittsomme fase, når det er sår på kjønnsorganene på grunn av sår på kjønnsorganene som sprekker. Likevel kan en person fortsatt overføre dette viruset selv om de ikke har gått inn i den fasen. [[Relatert artikkel]]

Er det forskjell på de første symptomene på genital herpes hos menn og kvinner?

Noen av symptomene på genital herpes som er mer sannsynlig å oppstå hos menn eller kvinner er som følger.

1. Symptomer på genital herpes hos menn

Hos menn er sannsynligheten for tilbakefall av symptomer større. Denne tilstanden kan karakteriseres ved utseendet av små væskefylte klumper på penis, pungen eller anus. Andre symptomer som kan oppstå er sår i området av klumpen som sprekker, og utslipp av puss eller annen væske fra penis.

2. Symptomer på genital herpes hos kvinner

Hos kvinner som allerede er smittet, kan menstruasjon utløse symptomer på genital herpes. Symptomer som vises blir også ofte forvekslet med en soppinfeksjon eller urinveisinfeksjon. Sår som oppstår på grunn av genital herpes, kan dukke opp i skjedeområdet, ytre kjønnsorganer og livmorhalsen. Kvinner som er gravide kan også overføre herpes til sine ufødte babyer gjennom fødsel. Hos nyfødte kan sår eller sår oppstå ikke bare i kjønnsorganene, men også i hele kroppen. Herpes hos spedbarn kan også forårsake farlige komplikasjoner som blindhet, hjerneskade og til og med død. Diagnosen genital herpes må stilles så tidlig som mulig. Etter å ha gjenkjent de ulike symptomene på genital herpes ovenfor, forventes det at du umiddelbart tar kontakt med legen din dersom du opplever en lignende tilstand. Spesielt for de av dere som er gravide, kan det å bli sjekket så tidlig som mulig bidra til å beskytte babyen mot dette farlige viruset. For å redusere plager som oppstår fra genital herpes-symptomer, er det flere ting leger vil gjøre, en av dem er å foreskrive antivirale legemidler. I mellomtiden, for å forhindre overføring av denne sykdommen, bør du ikke ha sex på en stund. For at infeksjonen ikke skal gjenta seg, sørg for at du og partneren din bruker kondom, også under oralsex, i fremtiden.