6 fordeler med røde Shiso-blader: Inneholder Omega 3

perilla blad (Perilla frutescens) er en urteplante i familien Lamiaceae (mynteblad) som har mange fordeler. Dette bladet har mange navn, et av de mest kjente er det røde shiso-bladet. Perillablader anses å ha en rekke helsemessige fordeler. Foruten å bli brukt som ingrediens i tradisjonell medisin og mat, brukes dette bladet ofte i produksjonsindustrien. I Indonesia blir røde shiso-blader også ofte referert til som røde zen-blader. [[Relatert artikkel]]

Fordelene med røde shiso-blader for helsen

Den røde shiso-planten har blitt dyrket i århundrer i Asia. Japanerne og koreanerne bearbeider til og med perillablader til maten og drikkene de vanligvis spiser. Røde shiso-blader kan konsumeres direkte, brukes som ingredienser til urtedrikker eller til å dekorere mat. I tillegg kan perillablader også brukes som naturlig konditorfarge. Her er en rekke fordeler med røde shiso-blader for helsen.

1. Rik på næring

Røde shiso-blader har veldig sterke antioksidant- og antivirale egenskaper fordi de er rike på antocyanininnhold. I tillegg inneholder perillablader i tilskuddsform også følgende næringsstoffer:
  • Omega 3, 6 og 9. fettsyrer
  • Kalsium
  • Kalium
  • Jern
  • Vitaminer A, B2 og C
Røde shiso-blader inneholder også opptil ti ganger mer karoten enn gresskar. Innholdet av disse naturlige forbindelsene antas å kunne avverge frie radikaler og forhindre ulike infeksjoner og betennelser som forårsaker ulike helseproblemer. Les også: Fordeler med salvieblader for helsen

2. Oppretthold sunne blodårer og hjerte

Frøene til den røde shiso-planten som blir bearbeidet til olje er en kilde til planter omega 3 og 6. Disse fettsyrene er kjent for å være gunstige for hjerte- og blodkarhelsen. Omega 3 og 6 fettsyrer kan bidra til å forhindre koronar hjertesykdom og blokkering av blodkar som kan være livstruende.

3. Anti-inflammatorisk og lindre revmatisk smerte

En studie viser at omega 3 i røde shiso-blader er gunstig for å redusere produksjonen av forbindelser som kan forårsake betennelse. I tillegg bidrar inntak av rød shiso-plante i form av olje også til å redusere bruken av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) hos revmatikere, samtidig som det reduserer risikoen for blødninger fra øvre gastrointestinale sykdommer.

4. Beskytter mot kreft

Innholdet av omega 3-fettsyrer og ulike antioksidantforbindelser, som antocyaniner, betakaroten, til vitamin A og C, kan bidra til å redusere risikoen for kreft. Antioksidantforbindelser kan avverge frie radikaler som har potensial til å forårsake kreft og andre degenerative sykdommer.

5. Forhindre allergier

Perillablader har lenge vært brukt til å behandle allergier, spesielt de som er relatert til pust. Innholdet i dette røde zenbladet anses å redusere følsomheten som får kroppen til å reagere når den utsettes for allergener og har potensial til å overvinne astma.

6. Oppretthold sunn hud

En annen fordel med rød shiso er å bidra til å opprettholde sunn hud. Shisho-blader er kjent for å behandle og forhindre irritasjon. Disse røde bladene inneholder også rosmarinsyre som er bra for å forebygge allergi mot hudbetennelse. Derfor er shiso nyttig for behandling av inflammatoriske hudsykdommer, som atopisk dermatitt.

Andre potensielle fordeler med røde shiso-blader

Næringsinnholdet i perillablader er også assosiert med ulike andre helsemessige fordeler, for eksempel:
  • Opprettholde hjernens helse
  • Behandling av eksem
  • Styrk kroppens immunforsvar
  • Sunn hud
  • Overvinne fordøyelsessykdommer
  • Forebygge og behandle matforgiftning.
Les også: 7 sunne røde grønnsaker og kilder til antioksidanter Det er fortsatt mange påstander om andre fordeler med røde shiso-blader, som å overvinne depresjon, feber, forkjølelse, hoste, heteslag, etc. Ikke desto mindre krever de fleste av disse påstandene fortsatt forskning på mennesker. For å få fordelene med perillablader kan du bruke den som salat eller friske grønnsaker, brukt som tonic, en ekstra drink, bearbeidet til suppe eller som ingrediens i andre retter. Hvis du har spørsmål om helseproblemer, kan du spørre legen din direkte på SehatQ-familiens helseapplikasjon gratis. Last ned SehatQ-appen nå på App Store eller Google Play.