3 stadier av eggdannelsesprosessen, hva er de?

Hvor fantastisk er kvinnekroppen, eggcellene deres eksisterer til og med lenge før de går inn i den produktive alderen. Interessant nok skjer prosessen med eggdannelse eller oogenese i flere stadier. Når denne dannelsesprosessen er fullført, er egget klart til å bli befruktet når det går inn i eggløsningsperioden. For menn kalles prosessen med sæddannelse spermatogenese.Ikke mye forskjellig fra den prosessen, hos kvinner kalles prosessen oogenese. I dette stadiet fortsetter den umodne eggcellen å endre seg til den blir en moden eggcelle.

Eggdannelsesprosess

Prosessen med eggdannelse eller oogenese skjer i reproduktive kjertler. I denne kjertelen produseres kjønnsceller (kjønnsceller) for videre eggdannelse. Flere stadier av prosessen med eggdannelse er:
  • Doblingsfase

Under fosterutviklingen er noen av cellene i en kvinnes egg større enn andre. Disse cellene deler seg deretter (mitose) for å produsere millioner av oogonia eller eggstamceller (oogonia).
  • Vekstfase

Neste fase er vekstfase eller vekstfasen, som er den lengste fasen. På dette stadiet utvikler eggets morcelle seg til en større eggcelle eller kalles den primære oocytten. Den mindre oocytten vil bli den første polare kroppen. Den primære oocytten har samme antall kromosomer som den overordnede eggcellen, som er 23 par kromosomer og den første polare kroppen. Deretter vil den sekundære oocytten gjennomgå mitose igjen for å danne den andre polare kroppen og otidet. Ved puberteten er det mellom 60 000 og 80 000 primære follikler i hvert egg.
  • Modningsfase

Den tredje og siste fasen er modningsfase eller modningsfasen, som er når meiose I er fullført. Mens i dette stadiet, dannes to haploide celler i follikkelen, men varierer i størrelse. En dattercelle vil danne en polar kropp, mens de andre dattercellene går inn i stadiet av meiose II. Deretter vil den polare kroppen danne to polare legemer når den sekundære oocytten er i det andre metafasestadiet av meiose. Dermed kan det forstås at prosessen med eggdannelse starter gjennom meiose (deling som produserer 4 kjønnsceller) og mitose (deling som produserer 2 identiske datterceller). Hvis det ikke er noen befruktningsprosess etter otidegenerasjonsprosessen, vil syklusen med eggdannelse gjentas fra begynnelsen. Tegnet, livmorslimhinnen vil frigjøres og kvinner vil oppleve menstruasjon.

Hormoner som påvirker prosessen med eggdannelse

Det er flere hormoner som påvirker prosessen med eggdannelse. Selvfølgelig, i hver person, kan prosessen med eggdannelse foregå annerledes enn andre. Noen av hormonene som har en effekt er:

1. Luteiniserende hormon (LH-hormon)

LH-hormonet fungerer for å regulere menstruasjonssyklusen og også eggløsning i kvinnekroppen. Ikke bare det, LH-hormonet stimulerer også frigjøringen av egg.

2. Follikkelstimulerende hormon (FSH-hormon)

I tillegg til LH-hormon er FSH-hormon også kjent som et viktig hormon for reproduksjon. Når egget er klart til å bli befruktet, tjener hormonet FSH til å stimulere eggløsningen.

3. Østrogenhormon

Hormoner er viktige for å hjelpe reproduktiv utvikling

4. Progesteronhormon

Hormoner som kan gjøre livmorveggen tykkere slik at et egg kan utvikle seg [[relaterte artikler]]

Stadier etter oogenese

Fasen som oppstår etter prosessen med eggdannelse er eggløsning. Normalt skjer eggløsningen ca. 12 dager etter den første dagen av mensen. Utvalget av dager kan imidlertid være forskjellig for hver kvinne. Gjennomsnittlig menstruasjonssyklus er 28 dager. Disse fasene inkluderer:
  • Follikulær fase

Denne fasen begynner på den første dagen av menstruasjonen. I denne fasen vil hormoner som FSH og LH frigjøres og stimulere veksten av ca. 15-20 egg i skallet.
  • Eggløsning

Fasen når kvinner er på sitt mest fruktbare, varer fra 28 til 48 timer. Det modne egget beveger seg mot egglederen og i denne fasen kan befruktning skje når sædcellene møter egget.
  • Lutealfase

Den tredje fasen er en tilstand når det modne egget ikke blir befruktet slik at hormonproduksjonen stopper. Deretter vil egget oppløses sakte innen 24 timer. Tilsvarende vil slimhinnen i livmoren også falle slik at menstruasjon oppstår. I overgangsalderen, Det kvinnelige reproduktive systemet slutter gradvis å produsere de hormonene som er nødvendige for reproduksjonssyklusen. På dette stadiet kan menstruasjonssyklusen bli uregelmessig før den til slutt stopper.