Angkak er en urt som kan overvinne DHF, virkelig?

Angkak er en av urteplantene som ofte brukes mot ulike helseproblemer. Bruken av Angkak er veldig enkel, du kan blande den i en rett eller koke og drikke vannet. Den mest pålitelige fordelen med Angkak er å overvinne denguefeber. Men hvor effektiv er Angkak for DHF eller denguefeber? Er det sant at Angkak kan hjelpe til med å behandle denguefeber, eller er det bare en myte? [[Relatert artikkel]]

Fakta om fordelene med Angkak for å overvinne denguefeber

Pasienter med denguefeber opplever vanligvis høy feber og muskelsmerter.Denguefeber er en sykdom forårsaket av en virusinfeksjon som overføres av mygg Aedes aegypti. Denne sykdommen finnes ofte i tropiske og subtropiske områder, som Indonesia. Denguefeber kan forårsake høy feber, muskel- og leddsmerter og utslett. I visse tilfeller kan denguefeber føre til en reduksjon i blodtrykket og være dødelig for den som lider. Et av stoffene som ofte brukes av samfunnet er Angkak. Men hva er egentlig Angkak? Angkak er en type ris som er fermentert med rød gjær og brukes som tradisjonell behandling for ulike sykdommer. Angkak har en karakteristisk rødlig farge og er formet som ris. Fordelene med Angkak for å behandle denguefeber er faktisk ikke helt riktige. Angkak har ikke som mål å eliminere dengue-viruset, men snarere å overvinne eller lindre symptomene på denguefeber ved å øke blodplater hos personer med denguefeber. Det antas at ekstraktet fra Angkak har en effekt på prosessen med megakaryopoiesis eller produksjonen av blodplater i benmargen og påvirker infeksjonsprosessen for ikke å ødelegge blodplater. Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere forskning for å vite sikkert fordelene med Angkak for å lindre denguefeber.

Er det noen andre fordeler med Angkak for helsen?

Innholdet i Angkak antas å redusere kolesterolnivået.Fordelene med Angkak for personer med denguefeber krever fortsatt mer inngående forskning. Det betyr imidlertid ikke at det ikke er noen helsemessige fordeler med Angkak. Noen av fordelene med Angkak for helsen er:

1. Behandle metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom refererer til en gruppe medisinske tilstander som kan øke risikoen for å utvikle kroniske sykdommer, for eksempel: slag , diabetes og så videre. Fordelene med Angkak antas å være i stand til å redusere sjansene dine for å utvikle metabolsk syndrom.

2. Reduser betennelse

Betennelse er kroppens naturlige respons når det oppstår en infeksjon i kroppen. Imidlertid kan overdreven betennelse eller på lang sikt utløse alvorlige sykdommer, som kreft, diabetes og så videre. Angkak ble funnet å redusere betennelse i kroppen og bidra til å overvinne kroppsskader forårsaket av frie radikaler.

3. Senk kolesterol

Forbindelsen monacolin K i Angkak danner fordelene med Angkak for å senke kolesterolet. Dette innholdet brukes ofte i form av ekstrakt som skal brukes som kolesterolsenkende legemidler, for eksempel statiner. Imidlertid er forskning fortsatt nødvendig for å vurdere effektiviteten til Angkak for å senke kolesterol.

4. Beskytter hjertet

Fordelene med Angkak når det gjelder å senke kolesterol som utløser stivhet og sammentrekning av blodkar gjør det i stand til å redusere sjansene dine for å utvikle hjertesykdom, for eksempel: slag og hjerteinfarkt.

5. Har innhold mot kreft

Fordelene med Angkak som en antikreft krever fortsatt flere studier, spesielt dens effektivitet hos mennesker. Forskning viser imidlertid at å gi Angkak-pulver kan redusere svulster hos mus med prostatakreft.

6. Nøytraliser blodsukkeret

Angkak er kjent for å stabilisere blodsukkeret samtidig som det forbedrer kroppens stoffskifte. Husk at hvis du har blitt diagnostisert med diabetes mellitus, bør du ikke bare stole på Angkak. Du må fortsatt adlyde for å ta antidiabetika i henhold til legens råd.

7. Bidra til å forbedre symptomene på denguefeber

Angkak er en av de velkjente tradisjonelle medisinene som kan gjenopprette tilstanden til denguefeber, både denguefeber og dengue hemorragisk feber. Begge disse sykdommene er forårsaket av dengue-viruset som du ikke bør tillate. Fordi denne sykdommen er forårsaket av en virusinfeksjon, er det ingen spesifikk behandling som kan kurere den. Det som trengs er et godt immunforsvar slik at kroppen kan bekjempe denne virusinfeksjonen. Trombocytopeni, eller lavt antall blodplater, er en av de vanligste tilstandene som oppleves av pasienter med dengue-virusinfeksjon. Angkak er kjent for å øke antall blodplater hos pasienter med dengue-virusinfeksjon.

Bivirkningene bak fordelene med Angkak

Du kan konsumere Angkak ved å koke den, blande den med andre retter, eller i form av kosttilskudd. Men bak fordelene med Angkak er det flere bivirkninger som kan forårsakes. For visse mennesker kan Angkak forårsake fordøyelsessykdommer, som magesmerter, oppblåsthet og så videre. I ekstreme tilfeller kan Angkak forårsake allergiske reaksjoner, muskelproblemer eller forgiftning i nyrene. Derfor bør du innta Angkak i en rimelig dose, som er rundt 1200-4800 milligram. Generelt anbefales Angkak i form av kosttilskudd å bli konsumert så mye som 1200 til 2400 milligram per dag. Inntak av Angkak anbefales ikke for kvinner som er gravide eller ammer og personer som tar statiner. Du bør konsultere legen din først før du bruker Angkak hvis du har visse medisinske tilstander eller tar visse medisiner.