Sandeltreolje, duften som har utallige helsefordeler

Sandeltreolje, også kjent som sandeltre olje, Det er en av hovedingrediensene i å lage parfymer og luftfriskere. Ikke overraskende er den veldig klassiske sandeltrearomaen elsket av mange mennesker. Men hvem ville trodd, fordelene med sandeltreolje gir ikke bare duft, men er nyttige for helsen. Kanskje du aldri har trodd at sandeltreolje har helsemessige fordeler. La oss bli kjent med de ulike fordelene med sandeltreolje og forskningen som underbygger påstandene.

Sandeltreolje og dens fordeler støttet av medisinske bevis

Sandeltreolje «selger godt» ikke bare i parfymemarkedet, men også i den medisinske verden. Dette er fordi sandeltreolje er inkludert i kategorien eteriske oljer essensielle oljer, hvis aroma antas å være gunstig for helsen. Vær oppmerksom på at sandeltreoljen i seg selv er laget av treet og røttene til Santalum album, et tre som anses som svært verdifullt fordi produktene selger godt i forskjellige land i verden. I riket av tradisjonell medisin er fordelene med sandeltreolje medisinsk bevist. Imidlertid har flere studier vist at denne oljen kan behandle ulike medisinske tilstander, for eksempel:

1. Øk våkenhet

En studie publisert i tidsskriftet Planta Medica fant at aromaterapi fra sandeltreolje kan øke puls, blodtrykk og svetteproduksjon. Dette er tre funn som beviser at innånding av sandeltreolje kan øke årvåkenheten.

2. Overvinne angstlidelser

En studie publisert i tidsskriftet Complementary Therapies in Clinical Practice sier at å gjøre massasjeøkter mens du inhalerer duften av sandeltreolje har potensialet til å overvinne angstlidelser.

3. Fremskynde sårhelingsprosessen

Forskere ved Ruhr University-Universitat Bochum, Tyskland, fant at menneskelige hudceller inneholder luktreseptorer for duften av sandeltreolje. Når reseptoren aktiveres vil veksten av hudceller stimuleres, slik at det kan fremskynde sårhelingsprosessen.

4. Behandle hudkreft

En studie utført av Archives of Biochemistry and Biophysics viste tilstedeværelsen av en forbindelse i sandeltreolje, kalt -santalol, som har potensial til å behandle hudkreft. Fordi -santalol antas å være i stand til å drepe kreftceller.

5. Forhindre søvnløshet

Basert på forskning på testdyr utgitt i Japanese Journal of Psychopharmacology, var sandeltreolje vellykket i å forhindre søvnløshet eller søvnforstyrrelser hos mus. Ifølge studien hadde en sandeltreoljeforbindelse kalt beta-santalol en beroligende effekt på rotter som inhalerte den. Dermed følte disse forsøksdyrene også en økning i søvnkvalitet. Imidlertid må menneskelig forskning fortsatt gjøres for å bevise fordelene med denne sandeltreoljen.

6. Forhindre svarte flekker i ansiktet

I tillegg til å forebygge hudkreft, kan fordelene med sandeltreolje for ansiktet også fjerne svarte flekker og lysne opp. Sandeltre inneholder alfa-santalolforbindelser som kan bidra til å hemme enzymer som påvirker endringer i hudens melaninpigment. For å få fordelene kan du bruke denne sandeltreoljen til daglig ansiktshudpleie. Les også: Forskjellige fordeler med sandeltre for helse og skjønnhet

Fordeler med sandeltreolje i tradisjonell medisin

Sandeltre før det omdannes til eterisk olje I tradisjonell medisin har sandeltreolje også mange bruksområder. Imidlertid har de fleste av disse påstandene ikke blitt vitenskapelig bevist. I århundrer har sandeltreolje blitt brukt i ayurvedisk medisin fra India. Ikke bare det, tradisjonell kinesisk medisin utnytter også "kraften" til sandeltreolje. I denne tradisjonelle medisinen antas sandeltreolje å ha ulike fordeler for å kurere sykdommer som:
  • Influensa
  • Urinveisinfeksjon
  • Lidelser i leveren og galleblæren
  • Fordøyelsesproblemer
  • Muskelproblemer
  • Psykiske lidelser
  • Hemorroider
  • Skabb
I likhet med de naturlige ingrediensene som brukes i tradisjonell medisin, har ikke fordelene med sandeltreolje ved behandling av de ulike sykdommene ovenfor blitt grundig studert. Derfor anbefales det ikke å bruke det som hovedbehandling for å kurere disse sykdommene. Les også: 7 måter å bruke essensielle oljer på, pass også på risikoene

Bivirkninger av sandeltreolje

Sandeltreolje Sandeltreolje anses som trygt når det brukes til aromaterapi eller påføres huden. Men vær forsiktig, ikke bruk sandeltreolje på huden din for ofte. Fordi det er bivirkninger som utslett, irritasjon og til og med brannskader som kan oppstå. Faktisk er det en risiko for å øke blodtrykket og hjertefrekvensen ved å inhalere aromaen av sandeltreolje for lenge. Sandeltreolje kan også forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker, spesielt når det påføres huden. Slutt å bruke det umiddelbart og oppsøk lege hvis du opplever en allergisk reaksjon som utslett. Drikk aldri sandeltreolje eller annen eterisk olje. Bivirkningene kan være farlige, til og med i stand til å skade nyrene, forårsake blod i urinen, til kvalme og oppkast. Hold også sandeltreolje unna barn og gravide eller ammende mødre. Det er ingen studier som diskuterer sikkerheten til sandeltreolje når den brukes av barn eller gravide. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Bruk aldri sandeltreolje for å behandle helseproblemer før du konsulterer en lege. Fordi det er bivirkninger som faktisk kan skade helsen din. Dessuten har ikke mye forskning bevist fordelene med sandeltreolje ved behandling av ulike sykdommer. Hvis du ønsker å konsultere en lege direkte om fordelene med andre helseoljer, kan duchat lege på SehatQ familiehelse-appen.

Last ned appen nå på Google Play og Apple Store.