Disse 11 matvarene som inneholder magnesium gjør deg sunn

Magnesiummangel kan forårsake ustabil hjertefrekvens, psykiske problemer, osteoporose (redusert bentetthet), høyt blodtrykk, muskelrykninger og kramper. Derfor er det svært viktig å dekke kroppens magnesiumbehov. Matkilder som inneholder magnesium er også enkle å få tak i. Magnesium er et viktig mineral som har en rolle i 300 enzymreaksjoner i menneskekroppen. I tillegg er magnesium et mineral som spiller en rolle i nerve-, muskelfunksjon, opprettholdelse av blodtrykk og støtte kroppssystemer. Følgende matvarer er gode kilder til magnesium for kroppshelsen: [[relaterte artikler]]

Mat som inneholder magnesium er deilig og sunn

Det er fortsatt mange mennesker som ikke har dekket magnesiumbehovet, i henhold til anbefalt daglig inntak (RAH). Faktisk er det veldig enkelt å møte behovene til magnesium. Mange matvarer med mye magnesium kan finnes rundt oss, for eksempel:

1. Fullkorn

De fleste fullkorn er høye i magnesium, spesielt fullkornshvetemel, som kan "pose" 160 milligram magnesium per kopp. Kanskje det er på tide at du erstatter hvitt mel med fullkornsmel, for å dekke ditt daglige magnesiumbehov.

2. Spinat

bSpinat er rik på magnesium Spinat, en grønn bladgrønnsak veldig rik på næringsstoffer, er faktisk rik på magnesium. En kopp kokt spinat inneholder 157 milligram magnesium. Bare tenk om du spiser det i form av suppe så mye som en bolle. Magnesiumet i spinat er nyttig for å bygge sterke bein.

3. Quinoa

Leter du etter en riserstatning? Quinoa kan være et alternativ. Quinoa er en av de rikeste kildene til magnesium. Dessuten kan hvetefrø også behandles som ris. En kopp kokt quinoa inneholder 118 mg magnesium. Nok til å dekke ditt daglige magnesiumbehov, ikke sant? Les også: Symptomer på hypermagnesemi eller for mye magnesium i blodet, hva er symptomene?

4. Mørk sjokolade

Ikke vent til Valentinsdagen for å spise mørk sjokolade. Dette er fordi mat fra kakaoplanter inneholder mye magnesium. Omtrent 28 gram mørk sjokolade, inneholder 64 milligram magnesium.

5. Svarte bønner

Hver type nøtter har sine egne helsemessige fordeler. Men når det kommer til magnesium, er svarte bønner mesteren. Tenk deg at en kopp svarte bønner allerede inneholder 120 milligram magnesium.

6. Edamame

Edamame, den sunne lille Du kan finne frossen edamame i supermarkeder, eller bestille kokte på en rekke japanske restauranter. Vanligvis kokes edamame til det er mykt før det spises. Uten tilsatt krydder er edamame allerede deilig som et sunt mellommåltid. En halv kopp kokt edamame inneholder 50 milligram magnesium. La oss gjøre edamame til en sunn matbit.

7. Avokado

En av fruktene som inneholder magnesium er avokado. Per frukt inneholder avokado 58 milligram magnesium eller tilsvarende 16 % RAH. Avokado inneholder også godt fett som kan opprettholde et sunt hjerte og hjerne. Faktisk inneholder avokado vitamin B og K. I tillegg inneholder de mer kalium enn bananer.

8. Tofu

Tofu er en siderett som er kjent for indonesere. Denne maten møter ofte menyvalgene til restauranter eller matboder. I tillegg til å være relativt billig og lett å få tak i, inneholder tofu magnesium. En halv kopp tofu alene inneholder 37 milligram magnesium.

9. Fisk

Det er gode nyheter for fiskeelskere. Noen fisk, som laks og makrell, er rike på magnesium. En halv laks uten pigger alene inneholder allerede 53 mg magnesium. Fisk er en sunn mat som inneholder mange næringsstoffer, som kalium, B-vitaminer, til høykvalitets protein.

10. Banan

Populær frukt over hele verden, nemlig bananer, ble inkludert i rekken av matvarer som inneholder magnesium. En stor banan inneholder 37 milligram magnesium eller tilsvarende 9% RAH. I tillegg er bananer mange fordeler, inneholder mange vitaminer C og B6, fiber og mangan.

11. Brokkoli

Foruten spinat er andre grønne grønnsaker som er rike på magnesium brokkoli. I en halv bolle med brokkoli, inneholdt ca. 12 mg magnesium. En av fordelene med magnesium i brokkolistilker er å opprettholde dårlige kolesterolnivåer i kroppen eller LDL. Les også: Magnesiummangel kan forårsake disse 7 symptomene

Anbefalt daglig inntak av magnesium

Husk at noe for lite eller for mye kan forårsake ustabilitet i kroppen. Derfor er det viktig for deg å kjenne til anbefalingene for daglig magnesiuminntak, slik at det ikke blir overskudd eller mangel. Sitert fra National Institutes of Health, er en persons daglige magnesiumbehov basert på alder som følger:
  • Barn 1-3 år: 80 milligram
  • Barn 4-8 år: 130 milligram
  • Barn 9-13 år: 240 milligram
  • Gutter 14-18 år: 410 milligram
  • Jenter 14-18 år: 360 milligram
  • Menn 19-30 år: 400 milligram
  • Kvinner 19-30 år: 310 milligram
  • Voksne menn (31 år og eldre): 420 milligram
  • Voksne kvinner (31 år og over) 320 milligram
Etter å ha sett anbefalingene for daglig magnesiuminntak ovenfor, hva med magnesiumbehovet i kroppen? Er det nok? Hvis ikke, ikke bekymre deg. Mange matvarer som inneholder magnesium rundt oss. I tillegg til å inneholde mange mineraler og næringsstoffer, er disse matvarene også deilige og egnet for den indonesiske tungen.

Fordeler med magnesium for kroppen

Magnesium er et næringsstoff som kroppen trenger for å produsere energi. I tillegg er andre fordeler med magnesium for kroppen:
  • Styrke bein
  • Hjelper med å kvitte seg med melkeprodukter som kan forårsake tretthet
  • Oppretthold hjertehelsen
  • Kontroller diabetes
  • Forhindre migrene
  • Lindre symptomer på depresjon
  • Hjelper kroppen med å absorbere vitaminer og mineraler
  • Lindre PMS-symptomer
  • Forbedre søvnkvaliteten
Hvis du ønsker å rådføre deg direkte med legen din om andre matvarer med høyt magnesiuminnhold, kan duchat lege på SehatQ familiehelse-appen.

Last ned appen nå på Google Play og Apple Store.