Sikker dosering av paracetamol for ammende mødre og bivirkninger

Ammende mødre kan absolutt ikke konsumere rusmidler like fritt, spesielt hvis de ammer babyene sine direkte. Man frykter at stoffet i stoffet kan påvirke morsmelk. Imidlertid er paracetamol for ammende mødre fortsatt trygt for konsum. Vanligvis tar ammende mødre paracetamol som et kortsiktig medikament for å behandle smerte eller feber. Både for gravide og ammende er paracetamol fortsatt ikke forbudt. Men selvfølgelig er det regler for å konsumere det. [[Relatert artikkel]]

Bivirkninger av paracetamol for ammende mødre på morsmelk

Den gode nyheten, paracetamol for ammende mødre vil ikke påvirke morsmelk. Bare en liten dose vil gå over i morsmelk og svært sjelden vil det påvirke babyen din. Imidlertid tar ammende mødre paracetamol i riktig dose og tidsintervall. Ammende mødre som tidligere har hatt visse medisinske tilstander eller fødte for tidlig, må også vurdere nærmere før de tar paracetamol. Dosen av paracetamol for ammende mødre er 500 mg hver 4. til 6. time. Ikke overskrid 4 gram forbruk på 24 timer. Denne doseringen må overholdes fordi ellers er det fare for å forårsake en overdose. Det er bedre å konsultere legen din først angående riktig dosering for din tilstand. Det er også viktig å vite de mulige bivirkningene av å ta paracetamol mens du ammer, for eksempel:
  • Allergiske reaksjoner som hevelse eller utslett
  • Forstyrrelser i blodet
  • Nyre- og leverskader
I mellomtiden, ifølge Indonesian Pediatrician Association (IDAI), kan bivirkningene av paracetamol på ammende babyer være i form av røde flekker på de øvre lemmer og i ansiktet. I mellomtiden er det ikke funnet informasjon om disse bivirkningene i morsmelk. Imidlertid er det svært sjelden at det oppstår bivirkninger etter inntak av paracetamol. Dessuten er den aktive substansen i paracetamol også svært lite som kommer ut i morsmelk. Food and Drug Administration (FDA) har også fastslått at paracetamol er trygt for ammende mødre som smerte- og feberlindrende. TAmerican Academy of Pediatrics klassifiserer også paracetamol i kategorien "Vanligvis kompatibel med amming". Ta paracet for kortest mulig tid, noe som betyr at du ikke tar paracetamol kontinuerlig på flere dager. Slutt å ta paracet umiddelbart hvis smertene avtar.

Medisiner som kan konsumeres av ammende mødre

Ikke bare paracetamol, det er flere andre legemidler som anses som trygge for ammende mødre å konsumere. Noen eksempler er:
  • Paracet
  • Antibiotika
  • Astmamedisin
  • Vitamin
Når det gjelder hvilke typer medikamenter som er trygge i de ovennevnte kategoriene, er det selvsagt behov for ytterligere diskusjon med barnelegen. Så mye som mulig blir narkotika bare konsumert når det virkelig er nødvendig. Hvis smerten fortsatt kan avledes eller behandles på tradisjonelle og naturlige måter, er det selvfølgelig mye bedre. Mens stoffene som anbefales ikke å bli konsumert av ammende mødre er:
  • Kodeinfosfat
  • Dekongestanter
  • Nesesvampemiddel i form av dråper eller nesespray
  • Aspirin for smertelindring
  • Urtemedisin som er farlig for ammende mødre
Selvfølgelig er ikke alle ammende mødre i samme tilstand. Noen ammende mødre har visse medisinske tilstander som hindrer dem i å ta medisiner fritt.

Ting å passe på når ammende mødre tar medisiner

Ifølge Indonesian Pediatrician Association (IDAI) er flere ting som må vurderes når ammende mødre må ta medisiner:
  • Prøv naturlige måter først for å håndtere symptomer på smerte før du tar medisin
  • Velg den minste medikamentdosen som fortsatt er effektiv
  • Slutt å amme hvis moren trenger medisiner som har en ugunstig effekt på babyen, og moren har tidligere utpumpet morsmelk som skal gis før moren tar stoffet
  • Før du tar stoffet, vær oppmerksom på helsetilstanden til den ammende moren, for eksempel tilstedeværelse eller fravær av nyre- eller leversykdommer
En annen ting å merke seg er at inntak av urte- eller urtemedisiner ikke anbefales. Derfor, hvis det virkelig er nødvendig å ta paracetamol for ammende mødre, velg den som er trygg med riktig dose.