10 fordeler med Kiwi for gravide kvinner og deres bivirkninger

Fordelene med kiwi for gravide kvinner er ekstraordinære. I tillegg til friske kommende mødre, er kiwi også bra for vekst og utvikling av fosteret i livmoren. Selvfølgelig kommer fordelene med denne kiwifrukten fra dens ulike næringsinnhold. Men husk at det er noen bivirkninger som gravide må passe på når de spiser det.

Fordeler med kiwi for gravide kvinner

Kiwi er en av de beste fruktene å spise under graviditet. Fordelene med kiwi kommer fra en rekke næringsinnhold, som høyt innhold av antioksidanter, vitamin C, A, E, K, folat, kalium, jern, fosfor til magnesium. Her er fordelene med kiwi for gravide, komplett med en forklaring på ernæringen:

1. Inneholder folat

Kiwi inneholder vitamin B9 eller folsyre som er viktig under graviditet. Sitert fra US Food Data Center, inneholder en gjennomsnittlig kiwi 17 mcg folsyre. Folat er nødvendig for den kognitive utviklingen av fosteret i livmoren. I tillegg hjelper folat også utviklingen av nervesystemet og forhindrer nevrale defekter hos babyer ved fødselen. Ikke bare det, fordelene med kiwi som kommer fra vitamin B9 kan også opprettholde helsen til kroppen og fosteret ved å forhindre ryggmargsbrokk til fødselsskader, som er forårsaket fordi babyens ryggmarg ikke er fullt utviklet. Å spise kiwi i de tidlige stadiene av svangerskapet antas også å forhindre spontanabort.

2. Inneholder vitamin C

Fordelene med kiwi for gravide kommer da fra C-vitamininnholdet. Vitamin C er svært viktig for dannelsen av nevrotransmittere, slik at fosterets hjernefunksjon skal opprettholdes. I tillegg kan kiwi også hindre gravide fra frie radikaler som er forferdelige.

3. Lite sukker

Å spise kiwi mens du er gravid er også trygt fordi det er lite sukker. Det naturlige sukkerinnholdet i kiwi kan hjelpe gravide kvinner å oppfylle trangen til søt mat. Den lave glykemiske indeksen til kiwi vil heller ikke forårsake en økning i blodsukkeret i kroppen. Utrolig nok kan kiwi for gravide også opprettholde stabile blodsukkernivåer, slik at svangerskapsdiabetes kan forebygges.

4. Effektivisering av fordøyelsessystemet

Fordeler med kiwi for gravide Forstoppelse er et symptom på graviditet som vil bli "oppfylt" av mange gravide. For å forhindre dette trengs selvfølgelig fiberen. Derfor anbefales gravide kvinner å spise kiwi som inneholder mye fiber. I tillegg til forstoppelse kan fiberinnholdet i kiwi også forhindre magesmerter, gastritt, kvalme og flatulens.

5. Forhindre anemi

Gravide kvinner lider ofte av anemi. Derfor er fordelene med kiwi for gravide nødvendig, fordi denne grønne frukten inneholder jern! For å forhindre anemi trenger kroppen jern. Kiwi kan dekke 4 % av det daglige jernbehovet til gravide kvinner. Les også: Forhindre anemi med disse blodforsterkende matvarene for gravide

6. Inneholder kalsium

Kiwi inneholder også kalsium som er viktig under graviditet. Når fosteret utvikler seg i livmoren, trenger det kalsium for å opprettholde veksten av bein, tenner, muskler og hjerte. Ikke bare det, kiwi inneholder også magnesium, som kan hjelpe kroppen å absorbere kalsium bedre.

7. Høy kilde til vitaminer og mineraler

Kiwi er en frukt som er en kilde til vitaminer og mineraler. For eksempel inneholder kiwi vitamin E som kan beskytte deg og fosteret ditt mot celleskader. I tillegg er vitamin E også effektivt for å gi næring til huden.

8. Styrk immunforsvaret

Kiwi inneholder en rekke essensielle mineralstoffer for vekst og utvikling av babyer i livmoren, hvorav en er kobber eller kobber. Dette mineralstoffet kan hjelpe babyens hjerneutvikling og styrke kroppens immunsystem.

9. Oppretthold hormonell stabilitet

kiwi for gravide Uregelmessige hormonelle svingninger kan skape "støy" som depresjon, stress eller trøtthetsfølelse hos gravide kvinner. Heldigvis antas fordelene med kiwi for gravide å være i stand til å opprettholde hormonell stabilitet, slik at prosessen med å vente på babyen vil føles komfortabel.

10. Lite kalorier

Cravings antas å være et av symptomene på graviditet som kan øke vekten. Heldigvis er kiwi veldig lavt i kalorier. Hvis du spiser det for å tilfredsstille trangen, vil du ikke gå opp i vekt.

Bivirkninger av å spise kiwi under graviditet

Etter å ha kjent de utallige fordelene med kiwi for gravide ovenfor, vil du selvfølgelig også "spille det trygt" ved å kjenne til bivirkningene. I sjeldne tilfeller kan en person utvikle en kiwifruktallergi. Slutt umiddelbart å konsumere kiwi hvis gravide opplever:
  • Kløende følelse i munn og svelg
  • Utslett og betennelse på huden
  • Kaste opp
  • Mageknip
Hvis du fortsatt ikke er sikker på om du har kiwiallergi, er det lurt å oppsøke lege for å være sikker. Les også: 11 beste ernæringskilder for gravide kvinner og standarder for ernæringsbehov som må oppfylles

Notater fra SehatQ

Fordelene med kiwi ovenfor er virkelig ekstraordinære for helsen til den kommende mor og også fosteret. Men ikke glem å spise annen frukt som også er bra for gravide. På den måten vil du og babyen din få maksimal helse. Hvis du vil oppsøke lege direkte, kan duchat lege på SehatQ familiehelse-appen.

Last ned appen nå på Google Play og Apple Store.