16 matvarer som er bra for sunn og glatt hud

Hvordan ta vare på huden er ikke bare å bruke hudpleieprodukter utenfra, men må også støttes ved å spise sunn mat slik at næringsstoffene som huden trenger, kan fungere optimalt innenfra kroppen. Så, hva er den gode maten for sunn og glødende ansiktshud?

Mat som er bra for sunn og glødende hud

For å få sunn og glødende hud, må du balansere din daglige hudpleie med inntak av mat som er bra for huden din. Årsaken er at i en rekke matvarer som er sunne for huden, er det en rekke viktige næringsstoffer som det er synd å gå glipp av, som protein, sunt fett, antioksidanter og ulike vitaminer og mineraler som er viktige for huden. . De ulike matvarene som er bra for sunn og glødende ansiktshud er som følger.

1. Avokado

En type mat som er bra for ansiktshuden er avokado. Frukt som er bra for huden er en kilde til sunt fett. Sunt fett har mange helsemessige fordeler, inkludert opprettholdelse av sunn hud. En studie publisert i British Journal of Nutrition viser at inntak av sunt fett, inkludert avokado, kan få huden til å føles smidig og elastisk. Videre tyder en rekke studier i de tidlige stadiene på at fordelene med avokado for huden kommer fra flere forbindelser som kan bidra til å beskytte huden mot solskader. Avokado er en frukt som er bra for huden Som kjent kan eksponering for ultrafiolette (UV) stråler på huden gi rynker og andre tegn på for tidlig aldring. Avokado er også fullpakket med vitamin E og C som er gode kilder til antioksidanter for å beskytte huden mot skader forårsaket av frie radikaler og betennelser. I tillegg inneholder denne maten for sunn hud også lutein og zeaxanthin som sies å kunne forbedre hudtonen.

2. Fet fisk

Den neste gode maten for huden er fet fisk. Men, misforstå meg rett, fet fisk er ment å inneholde godt og sunt fett. Noen eksempler på fet fisk som sunn mat for huden er laks, makrell og sild. Fet fisk er rik på omega-3 syrer som er bra for å opprettholde sunn hud. Hvis kroppen mangler inntak av omega-3-syrer, blir huden utsatt for rødhet, til og med akne. Ikke nok med det, huden er også mer følsom for soleksponering. Laks og makrell inneholder også vitamin E som er en god næringskilde for huden. Tilstrekkelig inntak av vitamin E kan bidra til å beskytte huden mot skader forårsaket av frie radikaler og betennelser. I tillegg inneholder fet fisk andre hudnæringsstoffer, som f.eks sink , som er en type mineral som kan kontrollere betennelse, produsere nye hudceller og gjøre huden sunnere. Fet fisk inneholder også koenzym Q10, eller CoQ10, som er en type vitamin som finnes naturlig i kroppen for å hjelpe veksten av celler, samt bekjempe frie radikaler som forårsaker hudskader.

3. Søtpotet

Søtpoteter inneholder høy betakaroten som kan beskytte huden Hvem hadde trodd? Søtpoteter er en av de sunneste matvarene for huden. Fordelene med søtpoteter kommer fra innholdet av betakaroten, som er en type karotenoid som fungerer som en antioksidant solkrem naturlig, for å beskytte huden mot soleksponering og forhindre tørr hud, rynket hud og solbrent hud. solbrenthet ). Å spise mat som er bra for ansiktshuden med høyt betakaroteninnhold, som søtpoteter, regelmessig kan også gjøre huden sunnere.

4. Brokkoli

Brokkoli er en av de sunne matvarene for huden som det er synd å gå glipp av. Brokkoli inneholder næringsstoffer for god hud, som f.eks sink, vitamin A, til vitamin C. En type grønnsaker som er bra for huden inneholder også lutein, som er en type karotenoid som fungerer som betakaroten. Lutein kan bidra til å beskytte huden mot oksidativ skade, som forårsaker tørr, rynket hud. Ikke bare det, brokkoli inneholder også en forbindelse som kalles sulforaphane. Ifølge forskning publisert i Journal of Cosmetic Dermatology og vitenskapelige rapporter i Seminars in Oncology, gir sulforaphane en beskyttende effekt på huden mot solskader. Denne forbindelsen er også rapportert å være i stand til å opprettholde kollagennivået i kroppen.

5. Tomat

Tomater kan beskytte huden mot solskader Du kan ofte spise tomater som en sunn mat for huden. Disse hudvennlige matvarene inneholder en rekke viktige næringsstoffer for ansiktshuden, som vitamin C og karotenoider, inkludert lykopen. Akkurat som betakaroten og lutein, er lykopen også i stand til å beskytte huden mot solskader. Næringsstoffer for ansiktshud er også nevnt i en rekke studier som har potensial til å forebygge rynker. Du kan spise tomater ved å blande dem med gode fettkilder, som ost eller olivenolje. Fordeler med fett kan optimere absorpsjonen av karotenoidforbindelser.

6. Nøtter

Nøtter er også en god linje med mat for ansiktshuden. Nøtter, som mandler og hasselnøtter, inneholder mye E-vitamin som er bra for hudens helse. Funksjonen til vitamin E for huden kan bidra til å forhindre nedbryting av kollagen som huden trenger. Vitamin E er også en kraftig antioksidant som kan bekjempe celleskader forårsaket av frie radikaler.

7. Gresskar

Visste du at gresskar er mat for sunn hud? Gresskar inneholder betakaroten som er bra for å beskytte huden og få huden til å se naturlig lys ut.

8. Tofu

Regelmessig inntak av tofu kan redusere risikoen for hudkreft.Tofu er også en god matkilde for ansiktshuden. Dette takket være innholdet av isoflavoner, som er planteforbindelser som har potensial til å være bra for huden. En liten studie publisert i Journal of Nutritional Science and Vitaminology gjennomførte en studie av kvinnelige respondenter som konsumerte soyaisoflavoner i 8-12 uker på rad, resultatene var i stand til å redusere fine linjer i ansiktet og øke hudens elastisitet. Flere andre forskningsresultater nevner også at isoflavoner har potensial til å beskytte huden mot solstråling, og dermed redusere risikoen for hudkreft. Tofu er også en matvare som inneholder fytoøstrogener, som er forbindelser i planter som har en kjemisk struktur som ligner på østrogen og som rapporteres å kunne etterligne hvordan dette hormonet virker. I tillegg til tofu er en rekke frukt og grønnsaker og fullkorn også matvarer som inneholder andre fytoøstrogener.

9. Rød og gul paprika

Akkurat som søtpoteter og gresskar, er også paprika en god kilde til betakaroten. Betakaroten kan omdannes til vitamin A av kroppen slik at det kan opprettholde sunne øyne, bein og immunsystem. Som en kilde til sunn mat for huden er paprika også rik på vitamin C. Fordelene med vitamin C er viktig for at huden skal danne kollagen slik at huden skal bli sunn og føles smidig.

10. Mørk sjokolade

Mørk sjokolade utpekt som en god matkilde for helse i ansiktet. Noen velger faktisk å unngå sjokolade i frykt for å forårsake akne. Faktisk, hvis du spiser sjokolade som inneholder mye kakao (sjokoladebønner) og lite sukker og melk, er det bra for hudhelsen din. Velg mørk sjokolade som inneholder mye kakaobønner og lite sukker. En studie publisert i tidsskriftet Nutrients viste at inntak av 20 gram mørk sjokolade høy i antioksidanter per dag kan bidra til å beskytte huden mot eksponering for ultrafiolette (UV) stråler så mye som 2 ganger, sammenlignet med å spise sjokolade med lavt antioksidantinnhold. Flere andre studier sier at det er en betydelig forbedring av rynket hud etter inntak mørk sjokolade . Det er imidlertid én studie som ikke har gitt signifikante resultater. Hvis du ønsker å konsumere mørk sjokolade som en sunn mat for huden, velg en som inneholder minst 70 % kakaobønner og inneholder lite sukker for å oppnå maksimalt utbytte.

11. Røde druer

Røde druer er også en type mat som er bra for hudens helse. Denne frukten som er bra for huden kommer fra innholdet av resveratrol, som er en type forbindelse som stammer fra skallet på røde druer. Fordelene med resveratrol sies å kunne redusere effekten av aldring. En rekke små studier viser at resveratrol er i stand til å bremse produksjonen av frie radikaler som forårsaker hudskader og fremkomsten av aldringstegn.

12. Kiwi

Kiwi inneholder vitamin C som kan bekjempe UV-skader Visste du at kiwi inneholder mer vitamin C enn appelsiner? Ja, kiwi er en god mat for huden fordi den inneholder mye antioksidanter. Funksjonen til vitamin C kan som kjent beskytte huden mot UV-skader, produsere kollagen og holde huden godt hydrert. Pass på at du spiser denne hudvennlige frukten når den er helt moden for optimale antioksidantfordeler.

13. Grønne grønnsaker

Når det kommer til mat som er bra for huden, er det ingenting bedre enn å spise grønne grønnsaker. Grønne grønnsaker, som grønnkål og spinat, er bra for huden fordi de inneholder ulike vitaminer som er rike på antioksidanter. Flere studier har vist at personer som spiser 2-3 porsjoner grønne grønnsaker per uke vil ha redusert risiko for å utvikle hudkreft.

14. Yoghurt

Yoghurt inneholder gode bakterier som er effektive mot betennelser Yoghurt som en type sunn mat for huden er ikke uten grunn. Ikke bare inneholder protein, yoghurt er en probiotisk mat. Probiotisk mat sies å inneholde gode bakterier som er i stand til å bekjempe betennelser, inkludert betennelser som er i fare for å forverre hudsykdommer, som akne, atopisk dermatitt, til psoriasis. Probiotika kan også forbedre slapp hud og øke hudens fuktighet. I tillegg til yoghurt kan du spise mat som inneholder probiotika avledet fra kefir, kombucha og kimchi.

15. Linfrø (linfrø)

En annen hudsunn mat er linfrø (linfrø). Linfrø er rik på alfa-linolensyre eller ALA, som er en type omega-3-fettsyre som finnes i planter. Som tidligere nevnt, er omega-3 fettsyrer sunt fett som kan redusere eksponeringen for de skadelige effektene av UV-stråling, sigarettrøyk og luftforurensning. Fordelene ved å innta omega-3 fettsyrer kan redusere antall rynker i ansiktet samt overvinne tørr hud.

16. Grønn te

Fordelene med grønn te kan opprettholde hudens fuktighet og elastisitet I tillegg til å spise sunn mat for huden, er det en type drikke som antas å være den sunneste drikken, nemlig grønn te. Hvorfor det? Fordelene med grønn te er i stand til å opprettholde helsen til organer i kroppen for å beskytte huden mot risikoen for skade og aldring. Grønn te er rik på katekiner, spesielt EGCG-typen ( epigallocatechin gallat ). En studie publisert i tidsskriftet Antioxidants viser at grønn te kan hemme veksten av akne-fremkallende bakterier samtidig som den reduserer betennelse. Du kan føle de antimikrobielle og antiinflammatoriske effektene ved å drikke grønn te eller bruke den krem Inneholder 2% grønn te. Grønn te kan også fukte grov hud og opprettholde hudens elastisitet. I tillegg kan fordelene med grønn te for huden overvinne aldring ved å øke produksjonen av kollagen og elastin i huden.

Mat som ikke er bra for ansiktshuden

I tillegg til å spise ulike typer matvarer som gjør ansiktet glødende Du må også begrense og unngå inntak av matvarer som ikke er bra for hudens helse. Her er en rekke matvarer som ikke er bra for hudhelsen:

1. Bearbeidet mat

Bearbeidet mat er en av matvarene som ikke er bra for ansiktshuden. Det er ulike opphav som gjør at inntak av bearbeidet mat bør begrenses eller unngås. Dette er fordi salt og sukker finnes i en rekke emballerte produkter og bearbeidet mat. Mat som ikke er bra for huden inneholder dessuten ikke næringsstoffer som er bra for huden. Å spise for mange av disse matvarene kan øke risikoen for dehydrering og betennelse.

2. Matvarer med høy glykemisk indeks

Matvarer som ikke er bra for neste hud er matvarer med høy glykemisk indeks. For eksempel hvitt brød, potetgull, smultringer, hvit ris og sukkerholdige drikker. Å unngå eller til og med begrense matvarer med høy glykemisk indeks er bra for de av dere som har akneproblemer. Fordi American Academy of Dermatology uttaler at inntak av matvarer med lav glykemisk indeks kan bidra til å redusere akneproblemer betydelig i løpet av noen få uker.

3. Meieriprodukter

Under visse forhold kan inntak av meieriprodukter øke risikoen for betennelse i kroppen slik at det utløser oksidativt stress som gir aldringstegn på huden. Denne tilstanden oppleves imidlertid ikke nødvendigvis av alle. Flere studier har vist at noen mennesker kan være følsomme for meieriprodukter og oppleve alvorlig akne når de inntar dem.

4. Allergifremkallende matvarer

For de av dere som har en historie med visse allergier, bør du være forsiktig med å innta mat. Allergiske reaksjoner, som rødhet i huden mot utslett, gjentar seg derfor ikke. Hvis du mistenker at visse typer mat er årsaken til hudproblemene dine, bør du konsultere en hudlege. Legen din kan utføre en rekke tester for å bestemme diagnosen din allergi.

Notater fra SehatQ

Matvarer som er sunne for huden over kan konsumeres regelmessig for å opprettholde sunn hud innenfra. Ikke glem å variere maten ovenfor med inntak av andre sunne næringsstoffer for å få sunn hud og variert næringsinntak for kroppen. Pass på at du også balanserer maten for hudhelse ovenfor med andre sunne livsstiler, som å drikke mer vann. Vann kan få huden til å føles fuktig og få fine linjer og rynker til å forsvinne.

Å drikke nok vann kan også hjelpe hudcellene til å absorbere næringsstoffer og kvitte seg med giftstoffer fra kroppen. Det hjelper også å holde huden din glødende. Drikk 8 glass vann hver dag. Det er også viktig å få nok hvile og trene flittig for optimale resultater. [[relaterte artikler]] Hvis du fortsatt har spørsmål om matvarer som er bra for huden, spør legen direkte gjennom SehatQ-applikasjonen for familiehelse. Hvordan, last ned applikasjonen nå via App Store og Google Play .