Svømmeteknikken for høyre ryggsvømming og dens fordeler

Svømming er en av de komplette pakkesportene som vil hjelpe deg med å trene alle deler av kroppen din. Denne sporten er til og med bra for hjertet og er inkludert som en kondisjonstrening. Med ulike stiler, inkludert ryggsvømming, kan du føle fordelene med denne ene sporten hvis du gjør det regelmessig. I ryggsvømming er det mange muskler i kroppen som er aktive, noe som gjør det til en unik svømmestil fordi den kombinerer fordelene til flere andre stiler. Videre, her er fordelene med ryggsvømming som du kan få.

Tips for å gjøre riktig ryggsvømmeteknikk

For de av dere som er interessert i å lære ryggsvømming, her er de riktige tipsene og teknikkene for å gjøre det.
  • Hold ryggen så rett som mulig slik at forkroppen er over vannoverflaten.
  • En god ryggsvømmestilling er når bare hoftene og baksiden av kroppen er under vannoverflaten.
  • Ikke la hoftene gå for dypt under vannet, da dette vil bremse bevegelsen.
  • Hodeposisjonen skal være stabil og sørg for at nakken er avslappet.
  • Ikke plasser hodet for høyt, fordi det vil gjøre vondt i nakken.
  • Den ideelle hodeposisjonen er når ørene er parallelle med vannoverflaten.
  • Når du gjør håndbevegelser, gjør det vekselvis. Når en hånd beveger seg for å løfte, må den andre hånden starte sin bevegelse under vannoverflaten.
  • Når du beveger bena, sørg for at føttene er i en stram stilling.
  • Ikke beveg bena ved å bruke knekraft. Beveg bena med hoftestyrke.
  • Plasser ankelen i en avslappet tilstand når du beveger deg.
  • Når du svømmer, ikke hold pusten for lenge. Tiden for å holde pusten må justeres. Vanligvis er det ideelle åndedraget når en håndbevegelse er fullført.

Fordeler med ryggsvømming

Fordelene med ryggsvømming er ikke mye forskjellig fra andre svømmestiler. Her er noen fordeler du kan føle når du gjør det regelmessig.

1. Tren alle deler av kroppen fullstendig

Når du svømmer, beveger alle deler av kroppen din, fra topp til tå. I ryggsvømming vil musklene i brystet, ryggen, bena, armene og kroppen være aktive for å hjelpe kroppen din til å bevege seg smidig på vannet.

2. Gå ned i vekt

Sammenlignet med andre svømmestiler er kaloriene som forbrennes ved ryggsvømming faktisk mindre. Denne øvelsen er imidlertid fortsatt bra for deg som prøver å gå ned i vekt. Svømming med ryggsvømming i 30 minutter kan forbrenne omtrent 250 kalorier. Hvis du når du svømmer kombinerer det med andre svømmestiler som kan forbrenne flere kalorier, som freestyle og sommerfugl, så er sjansen for å gå ned i vekt enda større.

3. Forbedre holdning

Når du svømmer rygg, bør ryggen være rett. Ved å gjøre det regelmessig vil ryggraden over tid bli rettere og rettere. Så du slenker ikke så du ser høyere ut.

4. Øk kroppens fleksibilitet

Ryggsvømming kan øke fleksibiliteten til hoftene. Dette er veldig nyttig for folk som bruker mye tid på å gjøre aktiviteter mens de sitter, for eksempel kontorarbeidere, slik at de ikke blir fort slitne eller opplever hofte- og ryggleddsmerter.

5. Stram kroppen

Å kjøre rygg vil bidra til å styrke magen, bena, armene, skuldrene og baken.

6. Bra for vitale organer

Alle svømmestiler, inkludert rygg, kan hjelpe hjertet til å jobbe bedre og mer effektivt. Ikke bare det, svømming er også bra for lungehelsen og kan til og med bidra til å senke blodtrykket og kontrollere blodsukkernivået.

7. Forbedre søvnkvaliteten

Kondisjonstrening eller aerobic trening er veldig bra for å forbedre søvnkvaliteten og få deg til å sove bedre. Så langt forbinder folk kun cardio med jogging eller løping. Svømming er faktisk også inkludert som kondisjonstrening eller aerobic. [[relaterte artikler]] Nå som du vet mer om rygg, kan du være interessert i å trene det med en gang. Men husk, under en pandemi som i dag risikerer svømmebasseng å bli et sted for virusoverføring. Så du må være mer forsiktig.