11 fordeler med melon for helse og næringsinnhold

Økt forbruk av frukt og grønnsaker anbefales sterkt for de av dere som ønsker å føre en sunn livsstil, inkludert for gravide og ammende kvinner. En av fruktene som er lett tilgjengelige og veldig rike på næringsstoffer er melon. Hva er fordelene med melon for helsen? Melon er en plante Cucurbitaceae som fortsatt er en familie med vannmelon. Det finnes også mange typer meloner, som honningdugg, cantaloupe, moskusmeloner, mushmelon, steinmelon, persisk melon og andre. Alle inneholder imidlertid gode fordeler for kroppen. [[Relatert artikkel]]

Melon frukt ernæring

I tillegg til forfriskende inneholder meloner ulike næringsstoffer som kroppen trenger, som kalorier, karbohydrater, fiber, protein, magnesium og kalium. I 100 gram er dosen melon full av næringsstoffer:
  • Energi: 36 kcal
  • Protein: 0,5 gram
  • Fett: 0,15 gram
  • Karbohydrater: 9 gram
  • Fiber: 9 gram
  • Vitamin B1: 0,04 milligram
  • Vitamin B2: 0,01 milligram
  • Vitamin B3: 0,4 milligram
  • Vitamin B5: 0,16 milligram
  • Vitamin B6: 0,09 milligram
  • Vitamin C: 18 milligram
  • Kalsium: 6 milligram
  • Jern: 0,17 milligram
  • Fosfor: 11 milligram
  • Kalium: 228 milligram
  • Natrium: 18 milligram
  • Sink: 0,09 milligram
Næringsinnholdet i meloner er også rikt på vitamin C, vitamin K, folat, og ikke mindre viktig er det at meloner ikke inneholder fett i det hele tatt. Les også: Undersøker innholdet i epler, favorittfrukter med legitime smaker

Hva er fordelene med melon?

Melonfrukt er rik på vann, så den kan slukke tørsten. I tillegg er den søte smaken av melon også forfriskende og fettfri, så den vil ikke gjøre deg feit. Melonfrukt kan spises akkurat slik eller bearbeides til juice. Fordelene med melonjuice og melon som helhet er ikke forskjellige, så lenge det ikke tilsettes noe ekstra søtningsmiddel. Her er noen av fordelene for melon som du kan føle:

1. Normaliser blodtrykket

Generelt sett reduserer det å spise mye frukt og grønnsaker risikoen for høyt blodtrykk og hjertesykdom. Spesielt hvis du regelmessig spiser meloner, vil kaliuminnholdet i det bidra til å opprettholde normalt blodtrykk og bidra til å senke blodtrykket.

2. Sunne bein

Melon inneholder folat, vitamin K og magnesium som har vist seg å styrke bein. Folat kan for eksempel ødelegge enzymet homocystein som kan redusere bentettheten hvis det er for mye av det i kroppen. Mens vitamin K i melon kan øke produksjonen av et protein i beinene kalt osteokalsin. Melon inneholder også andre næringsstoffer som også er nødvendig for beinene, som kalsium, fosfor og sink, men i svært små mengder.

3. Normaliser blodsukkernivået

Regelmessig inntak av melon har vist seg å kunne opprettholde normale blodsukkernivåer. Faktisk har du 12 prosent større sjanse for å unngå diabetes enn folk som sjelden spiser meloner. Faktisk kan karbohydratene i cantaloupe midlertidig øke blodsukkernivået. Men innholdet av fiber og andre næringsstoffer i meloner kan holde blodsukkernivået normalt i det lange løp.

4. Inneholder elektrolytter

Melon består av 90 % vann og de resterende elektrolyttene, som kalium, magnesium, natrium og kalsium. Dette gjør meloner egnet til å bli konsumert etter trening eller når du er i restitusjon fordi de kan holde deg hydrert i lang tid.

5. Sunn hud

En annen fordel med sitroner er relatert til vitamin C-innholdet i det, som er sunt for huden. Vitamin C kan stimulere produksjonen av kollagen som spiller en rolle i hudregenerering. Forbruk av 177 gram melon per dag hevdes å dekke 53 prosent av ditt daglige vitamin C-behov.

6. Styrk immunforsvaret

I tillegg til sunn hud er en annen melonfordel å øke utholdenheten, fordi den er høy i vitamin C. Faktisk er det studier som sier at regelmessig inntak av meloner kan redusere risikoen for å utvikle luftveissykdommer, som lungebetennelse og forkjølelse. Melon er også rik på vitamin C, som kan styrke kroppens immunceller som beskytter vev mot skade mens de bekjemper bakterier.

7. Effektivisering av fordøyelsen

Fiberen som finnes i melon hjelper fordøyelseskanalen til å fungere mer effektivt og stimulerer veksten av gode bakterier i fordøyelseskanalen. Men sammenlignet med andre typer frukt er fibermengden i melon relativt liten, noe som bare er tilstrekkelig for 5 % av daglig behov.

8. Oppretthold øyehelsen

Melon inneholder to kraftige antioksidanter, nemlig lutein og zeaxanthin som gjør øynene sunnere og forebygger nærsynte øyne i tidlig alder. Fordelene med denne ene melonen, spesielt du kan få på melonen av honningduggtypen som er mye sirkulert i Indonesia.

9. Sunt hår

Den neste fordelen med melon er sunt hår. Fordi innholdet av vitamin A i meloner bidrar til reparasjon og vekst av kroppsvev i hele kroppen, inkludert hår. I tillegg kan C-vitaminet i melon også gi struktur til håret. Faktisk avslørte en studie at næringsinnholdet i meloner kan stimulere hårvekst og forhindre at det faller av. De ulike næringsinnholdene inkluderer vitamin A, vitamin C, vitamin E, B-vitaminer, folat, jern, selen, til sink.

10. Dekke ernæringsbehov under graviditet

Fordelene med melon for helsen ovenfor gjelder også for gravide. Fordelene med melon for gravide er relatert til folsyreinnholdet i denne frukten. B-vitaminer i form av folat, eller i syntetisk form kjent som folsyre, er stoffer som er nødvendige for gravide. Inntak av folat tidlig i svangerskapet for å forhindre fødselsskader hos babyer, som nevralrørsavvik, hjernesykdommer og ryggradslidelser. Gravide kvinner bør imidlertid unngå å spise meloner som er kuttet før kjøp. Man frykter at melonbiter inneholder bakterier som kan skade fosterets helse. Unngå også å innta fruktjuicer som ikke er behandlet selv av samme grunn.

11. Gjør søvn bedre

Melon inneholder vitamin B6 som kan stimulere dannelsen av serotonin. Serotonin er et kjemikalie i hjernen hvis funksjon er å stabilisere humør, skape lykkefølelser og sove bedre. Vitamin B6 stimulerer også produksjonen av melatonin, et hormon som gjør deg søvnig om natten. Les også: Kiwano-frukt, hornmelon som sparer fordeler for kroppen

Farene ved melon hvis den konsumeres i overkant

Selv om det er mange næringsstoffer og de helsemessige fordelene med meloner er mange, bør meloner ikke inntas i overkant. Ved visse helsemessige forhold kan inntak av for mye meloner forårsake helseproblemer, for eksempel:

1. Fordøyelsessykdommer

Overdreven inntak av melon kan forårsake fordøyelsessykdommer fordi dens funksjon i fordøyelsessystemet kan bli forstyrret hvis den inntas sammen med andre typer mat. Av denne grunn anbefales det å innta alle typer meloner, enten grønne meloner eller oransje meloner, uten å blandes med annen frukt eller mat for å unngå farene med meloner på fordøyelsessystemet som kan oppstå.

2. Diaré

Noen eksperter sier at inntak av for mye melon kan øke risikoen for diaré. Dette er fordi cantaloupe inneholder sorbitol, eller en sukkerforbindelse, som hvis den inntas i overkant kan forårsake flatulens og diaré.

3. Forstyrre stoffskiftet

Melon er en av fruktene med høyt sukkerinnhold, som i en frukt kan inneholde 9 gram sukker. Høyt sukkerinnhold, hvis det konsumeres i overkant, kan forstyrre kroppens metabolisme.

4. Forstyrr blodsukkernivået

Den glykemiske indeksen til melon er høy, så det er ikke bra for diabetikere. Derfor anbefales personer med disse medisinske tilstandene ikke å konsumere i overkant av meloner, for å unngå å øke blodsukkernivået.

5. Øker risikoen for nyreskade

Melonfrukt er også høy i kalium. Hvis det konsumeres i overkant, vil kaliumnivået i kroppen øke og kan forårsake risiko for nyreskade.

Notater fra SehatQ

Fordelene med meloner er svært forskjellige, inkludert for å kontrollere blodtrykket til sunn hud. Gravide kvinner kan også smake søtheten til melonen ovenfor. Gravide anbefales imidlertid å kjøpe meloner som er kuttet og juice som ikke er behandlet av seg selv. Hvis du vil oppsøke lege direkte, kan duchat lege på SehatQ familiehelse-appen.

Last ned appen nå på Google Play og Apple Store.