13 fordeler med mandler for gravide kvinner og deres foster

Fordelene med mandler for gravide og deres foster bør ikke undervurderes. Fordi disse nøttene inneholder mange næringsstoffer for å oppnå en sunn graviditet. I tillegg har gravide kvinner som spiser mandler vist seg å være trygge, selvfølgelig, med porsjoner som ikke er overdrevne. La oss identifisere de ulike fordelene med mandler for gravide kvinner og deres fostre.

10 fordeler med mandler for gravide og deres fostre

Foruten å være deilig, kan mandler også konsumeres på ulike måter. Disse nøttene kan til og med spises direkte når de er rå, så lenge de renses først. Ikke bare det, bearbeidede mandler for gravide kan være i form av bakt mandelmelk for gravide. Uansett hvordan du spiser dem, er mandler rike på næringsstoffer som er bra for både mor og foster. Her er fordelene med mandler for gravide og deres fostre som ikke bør undervurderes.

1. Inneholder mange næringsstoffer

Ulike fordeler med mandler for gravide kan ikke skilles fra næringsinnholdet. Her er næringsinnholdet i hver 28 gram mandler:
  • Fiber: 3,5 gram
  • Protein: 6 gram
  • Fett: 14 gram (9 gram fra enumettet fett)
  • Vitamin E: 37 prosent av anbefalt daglig inntak (RAH)
  • Mangan: 32 prosent av RAH
  • Magnesium: 20 prosent av RAH
I tillegg inneholder mandler også en liten mengde av mineralet kobber, vitamin B2 (riboflavin) og fosfor. Så ikke bli overrasket om fordelene med mandler for gravide og deres fostre er veldig gode.

2. Hjelp babyens hjerneutvikling

Visste du at mandler inneholder folsyre? Denne forbindelsen er nødvendig for å hjelpe utviklingen av babyens nerver og hjerne. Folsyre er også nyttig for å forhindre ryggmargsbrokk eller nevralrørsdefekter hos fosteret. I følge United States Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefales gravide kvinner å innta 400 mikrogram folsyre per dag. I tillegg til å ta prenatale vitaminer som er gitt av legen din, prøv å konsumere naturlige kilder til folsyre, for eksempel mandler eller mandelmelk for gravide kvinner.

3. Forhindre metabolske forstyrrelser hos babyer

Mandler antas å forhindre metabolske forstyrrelser hos babyer fordi de inneholder sunt fett og karbohydrater. I tillegg kan mandler forhindre risikoen for oksidativt stress, betennelse og høyt blodsukker. [[relaterte artikler]] I dette tilfellet kan økningen i blodsukker hos mor og foster overvinnes takket være magnesiuminnholdet i mandler. Vanligvis vil risikoen for metabolske forstyrrelser hos babyen øke fordi moren er overvektig (overvektig) og diabetes under graviditetsfasen.

4. Forhindre overflødig vektøkning under graviditet

For gravide kvinner som er redde for at vekten skal gå opp drastisk, er fordelene med mandler på denne absolutt veldig fristende. Husk at mandler antas å redusere hormonet ghrelin (et hormon som regulerer sult). I tillegg kan disse nøttene også øke nivåene av hormonet leptin, noe som kan forhindre økt appetitt. På den måten går du ikke opp i vekt under svangerskapet.

5. Inneholder jern

Fordelene med mandler for gravide kan ikke skilles fra jerninnholdet.I hver 28 gram mandler er det 1,1 milligram eller omtrent 6 prosent av RAH-jernet i det. Jern er nødvendig av gravide kvinner for å produsere flere røde blodceller. Når gravide kvinner ikke får tilstrekkelig tilførsel av jern, kan risikoen for anemi hos gravide øke. Denne tilstanden kan forårsake ulike farlige graviditetskomplikasjoner. [[Relatert artikkel]]

6. Hindre barn fra allergi

Ifølge en studie publisert i Journal of Allergy and Clinical Immunology, kan å spise nøtter, inkludert mandler, beskytte barn mot allergier når de først er født. Så det er ingen skade i å sette inn nøtter i kostholdet ditt under graviditet.

7. Forebygg astma

Fordelene med mandler for gravide og deres fostre kommer fra innholdet av vitamin E og sink. Ifølge en studie fra American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, antas disse to næringsstoffene å kunne forhindre at babyer utvikler astma når de blir født til verden.

8. Gir utholdenhet for gravide

Hvis du velger mandler som snacks for gravide er den riktige avgjørelsen. Mandler er høye i protein. Husk at protein har en viktig rolle for å gi energi og utholdenhet til gravide kvinner. I tillegg trenger gravide kvinner sterk utholdenhet for å ønske fødselsprosessen velkommen. Proteinet i mandler kan også støtte utviklingen av babyen og forhindre vektøkning hos gravide kvinner. Så, mandler kan kategoriseres som sunn mat for gravide, inkludert når de behandles i form av mandelmelk for gravide.

9. Overvinne forstoppelse

Forstoppelse under graviditet er et vanlig symptom som kan merkes. Heldigvis kan fordelene med mandler for gravide forhindre denne gravide kvinnens klage. Disse bønnene inneholder høye nivåer av fiber slik at fordøyelsesproblemer kan overvinnes.

10. Styrker fosterets bein

I hver 28 gram mandler er det 75 milligram kalsium i den. Rollen til dette mineralet er veldig viktig for gravide kvinner fordi det kan styrke fosterets bein.

11. Kontroller blodtrykket

En annen fordel med mandler for gravide er å kontrollere blodtrykket slik at hypertensjon ikke oppstår i svangerskapet for å forårsake svangerskapsforgiftning. Svangerskapsforgiftning er et svangerskapsproblem som utgjør en helserisiko for fosteret. Kalsiuminnholdet i mandler for gravide er bevist å kunne kontrollere blodtrykket.

12. Rik på antioksidanter

Som forklart ovenfor har mandler et høyt vitamin E-innhold. Tilsynelatende fungerer vitamin E som en antioksidant. Vitamin E bryr seg ikke bare om helsen til morens hud, men også babyens hud. Mors hud er ikke mottakelig for strekkmerker under graviditet fordi hudens fuktighet opprettholdes på grunn av inntak av vitamin E fra mandler.

13. Opprettholde fosterets hjertefunksjon

Tilsynelatende er fordelene med mandler for gravide også nyttige for å forbedre fosterets hjertefunksjon. Dette er fordi mandler er rike på jern. Du kan få fordelene ved å konsumere det i hele sin form eller bearbeidet til mandelmelk for gravide kvinner.

Bivirkninger av mandler under graviditet

Vær forsiktig, mandler kan også gi bivirkninger Selv om det er mange fordeler med mandler for gravide og deres fostre, er det en rekke bivirkninger å passe på.

1. Øk vekten

Når de konsumeres i riktige porsjoner, kan mandler hjelpe gravide kvinner å opprettholde vekten. Men hvis de konsumeres i overkant, kan mandler faktisk øke vekten fordi de inneholder høye nok kalorier og fett.

2. Øker risikoen for for tidlig fødsel

Mandler inneholder mineralet mangan som er ganske høyt, rundt 0,6 milligram. Ifølge en studie publisert i Global Journal of Health Science, hvis mangan konsumeres i overkant, kan dette mineralet føre til for tidlig fødsel.

3. Allergiske reaksjoner

Det er sant at mandler er trygge for konsum av gravide kvinner. Men hvis gravide kvinner har allergi mot nøtter, prøv aldri å spise mandler fordi de kan forårsake allergiske reaksjoner, som utslett og pustevansker.

Notater fra SehatQ

Fordelene med mandler for gravide og deres foster er svært rikelig. Men husk, når det konsumeres i overkant, vil det være bivirkninger som faktisk er skadelige. For å finne ut om mandler og mandelmelk for gravide, kan du konsultere en lege på SehatQ-familiens helseapplikasjon. Last ned nå på App Store og Google Play. [[Relatert artikkel]]