Ikke få panikk, dette er en matallergimedisin som enkelt kan fås

Når en matallergisk reaksjon inntreffer, vil det være en følelse av ubehag ved livstruende tilstander. Har du dette kan du ta matallergimedisiner etter resept. I tillegg kan du også behandle dette problemet på en naturlig måte, for eksempel ved å forbedre kostholdet ditt. Men før det er det lurt å forsikre seg på forhånd om at du virkelig har matallergi. En måte er å ta en allergitest hos en betrodd lege eller laboratorium. Dette er viktig med tanke på at matallergi ofte forveksles med matintoleranse. Faktisk har de to forskjellige årsaker, så behandlingen er forskjellig.

Matallergimedisin i henhold til legens anbefaling

Den mest effektive måten å håndtere en allergisk reaksjon på er å unngå maten som utløser allergien. Faktisk kan enhver mat forårsake allergier, men forskerne er enige om at rundt 90 prosent av matallergiene er forårsaket av åtte ingredienser, nemlig kumelk, egg, trenøtter (mandler, cashewnøtter, etc.), peanøtter, soyabønner, sjømat, hvete og fisk . Imidlertid kommer disse matvarene ofte inn i kroppen din, enten du er klar over det eller ikke, og forårsaker en allergisk reaksjon. Noen av symptomene du har allergi, nemlig kvalme og oppkast, magesmerter, kløe, svimmelhet, til anafylaksi (alvorlig allergisk reaksjon). Når denne allergiske reaksjonen oppstår, kan du ta matallergimedisiner, for eksempel:
  • Antihistaminer

Dette stoffet er tilgjengelig i gel-, flytende- eller tablettform. Dette matallergimedisinen kan stoppe effekten av et kjemikalie kalt histamin, som vanligvis forårsaker ulike allergiske reaksjoner. Denne matallergimedisinen brukes vanligvis av pasienter med mild til moderat allergi, og bør alltid være i lommen når du reiser eller spiser ute.
  • Adrenalin (adrenalin)

Adrenalin er et matallergimedisin i form av en injeksjon som gis når du har en alvorlig allergisk reaksjon som fører til anafylaktisk sjokk. Anafylaktisk sjokk har ulike symptomer, nemlig rød hud, blekhet, pustevansker, svak hjerterytme, hjertebank, kvalme, oppkast, diaré og bevisstløshet. Dette matallergimiddelet virker ved å innsnevre blodårene slik at blodtrykket øker og luftveiene er åpnere. Adrenalin skal ikke brukes reseptfritt og må foreskrives av lege. I likhet med syntetiske stoffer generelt, har begge stoffene bivirkninger. Antihistaminer i seg selv kan forårsake døsighet, selv om de nyeste antihistaminene kan minimere denne bivirkningen. I mellomtiden, med epinefrin, kan bivirkninger inkludere angst, ikke å kunne hvile, svimmelhet og skjelving. I sjeldnere tilfeller kan dette matallergimedisinen forårsake hjerteinfarkt og opphopning av væske i lungene. Men til nå er det ingen matallergimedisiner som er effektive for å lindre anafylaksi annet enn adrenalin. Dessuten kan disse bivirkningene unngås hvis personer med allergi bruker stoffet i henhold til legens anbefalinger. De ovennevnte matallergimedisinene har vist seg å være effektive i å håndtere matallergier. Men til nå er allergi fortsatt inkludert i helseproblemene som ikke kan kureres fullstendig. [[Relatert artikkel]]

Hva er naturlige allergimidler?

Det er mange naturlige ingredienser som antas å fungere som et middel mot matallergi. Selv om mange mennesker har gitt vitnesbyrd om suksessen til denne metoden, har det til nå ikke vært medisinsk bevis som støtter påstander om at naturlige ingredienser faktisk kan overvinne matallergier. Men for de av dere som vil prøve, her er naturlige måter å håndtere matallergier på:
  • Endringer i kostholdet

Endre kostholdet ditt til et kosthold med lavt fettinnhold og høyt innhold av komplekse karbohydrater, som kikerter, hele korn og grønnsaker. Denne metoden antas å forhindre at allergier kommer tilbake igjen.
  • Bioflavonoider

Dette innholdet finnes i mange frukter, som appelsiner og appelsiner solbær, og kan fungere på samme måte som antihistaminmedisiner for matallergi. Bortsett fra frukt, kan antihistaminer også fås gjennom kosttilskudd.
  • Supplement

Kosttilskudd som antas å være en matallergimedisin er de som inneholder olje linfrø, sink, vitamin A, C og E. Disse kosttilskuddene lindrer imidlertid ikke allergisymptomer, men forhindrer at allergiske reaksjoner gjentar seg.
  • akupunktur

Selv om det ikke er vitenskapelig bevis, hevder noen mennesker at allergisymptomene deres blir bedre etter rutinemessig akupunktur. Hvis du finner symptomer på matallergi i kroppen din, bør du umiddelbart unngå matvarer som du kan være følsom for inntil du oppsøker lege. Hvis symptomene dine er milde, kan reseptfrie antihistaminer og adrenalin bidra til å lindre symptomene. Hvis du har en ganske alvorlig reaksjon ledsaget av symptomer på anafylaksi, bør du umiddelbart oppsøke lege for videre behandling.