God badetid for babyer for å unngå forkjølelse

Gode ​​badetider for babyer er litt annerledes enn voksne. Fordi babyens alder er forskjellig, badetiden er forskjellig. De første 2 månedene etter fødselen bades babyer kun én gang om dagen fordi de fortsatt tilpasser seg temperaturen i omgivelsene. I mellomtiden kan babyer fra 2 måneder og oppover bades to ganger om dagen hver dag. Så når er en god badetid for babyer slik at de ikke blir forkjølet; om morgenen eller om kvelden før du legger deg om kvelden?

God badetid for babyer slik at de ikke blir forkjølet

Å bade babyen er et av prinsippene for babyhudpleie som ikke bør gå glipp av. Men når akkurat det er på tide å bade en god baby, må du også være oppmerksom slik at den lille ikke er masete og kald. Når er den beste tiden å bade en nyfødt? Kan faktisk bades når som helst, det er opp til deg. Du kan bade den lille om morgenen eller kvelden. Det samme gjelder for eldre babyer. Tips, velg et tidspunkt da babyen din føler seg "frisk" og lesekyndig. Det er også en god idé å velge et tidspunkt når du ikke har det travelt eller sannsynligvis vil bli avbrutt av andre aktiviteter. [[relaterte artikler]] Det er best å ikke bade babyen din når han fortsatt er trøtt og trøtt etter å ha stått opp om morgenen eller bare skal ta en lur, slik at han ikke blir masete. Du bør også unngå å bade babyen når den lille er sulten eller umiddelbart etter mating når han føler seg mett. Hvis morgenen er en god badetid for babyen din, ta et bad rundt 6.00 til 8.00 etter at babyen har solt seg. Denne tidsperioden er ideell for å bade babyen slik at han ikke blir forkjølet av kulden. I mellomtiden, hvis ettermiddagen er en bedre tid for deg, kan du legge inn babybadeplanen mellom 16.00 og 17.00. Tidsintervallet fra 16.00 til 17.00 er ideell badetid fordi babyen allerede har spist og har vært våken en god stund etter lur. Denne tidsrammen er også ideell fordi det ikke er for nær sengetid eller babyens middagstid.

Tips for å bade en baby som du bør være oppmerksom på

Når en god badetid for babyer kan være forskjellig, avhengig av alderen til den lille og vanene til en familie til en annen. Noen foreldre velger å bade barna sine om morgenen når de alle føler seg friske. Andre foreldre foretrekker å gjøre babybadetiden til en del av et nattlig leggetid, slik at den lille sover godt. I utgangspunktet, når foreldre har funnet en søvnplan og ammeplan for den lille, vil det være lettere for deg å bestemme en god badetid for babyen. Derfor oppfordres foreldre til å gjennomføre alle rutiner, som å amme, spise, bade og få babyen til å sove på en fast timeplan slik at den lille blir vant til å gjøre det også. [[relatert-artikkel]] Du kan imidlertid også justere babyens badetid etter dagens vær. Hvis været er varmt og den lille svetter mye av varmen, er det greit å bade ham to ganger om dagen eller hver dag. Når som helst er faktisk en god badetid for babyer, så lenge du vasker kroppen til den lille med lunkent vann. Å bade en baby i kaldt vann kan få ham til å skjelve av kulde og bli forkjølet. Babyers hud kan også være mer utsatt for tørrhet hvis de bades for ofte.

Melding fra SehatQ

Babyens alder er forskjellig, badetiden er forskjellig. Å bade en nyfødt er nok en gang om dagen. Du kan fritt velge tidspunkt, enten om morgenen eller om kvelden. I mellomtiden, hvis babyen er mer enn 2 måneder gammel, kan det gjøres to ganger om dagen, morgen og kveld eller morgen og kveld. Hvis du ikke vil bade babyen ofte, kan du blande inn badetiden ved å tørke av kroppen til den lille med en fuktig vaskeklut dynket i varmt vann. Vri godt for å sikre at vaskekluten ikke er for våt eller at vannet fortsatt drypper. Tørk av babyens ansikt, nakke, hender, ører, kropp og føtter med en forsiktig tørkebevegelse. Rengjør babyens bunn og kjønnsområde med en annen vaskeklut. [[relatert-artikkel]] Det samme gjelder for rengjøring av babyens øyne. NHS-nettstedet anbefaler at du rengjør øynene til hver baby med en annen myk, fuktig klut. Dette er slik at smuss eller infeksjon ikke går fra det ene øyet til det andre. Enten du bader babyen din om morgenen, ettermiddagen eller kvelden, er nøkkelen alltid å prøve å ikke planlegge badet for nært mating eller matetid og leggetid, slik at han ikke blir masete. Ikke bad den lille når han er sliten. Direkte legechat i SehatQ-familiehelseapplikasjonen for å få mer fullstendig informasjon om babypleie. Besøk også Sunn ShopQ og finn gode tilbud på babytoalettsaker. Last ned appen gratis nå i App Store og Google Play Store.