10 fordeler med mais for gravide kvinner som sjelden er kjent

Fordelene med mais for gravide er sjelden kjent. Men undervurder aldri fordelene med mais for helsen til moren og fosteret i livmoren. Dette er fordi sunn mat for gravide er gul og inneholder mange viktige næringsstoffer for å opprettholde personlig helse og utviklingen av fosteret i livmoren. La oss bli kjent med fordelene med å spise mais under graviditet og bivirkningene hvis vi spiser det i overkant. [[Relatert artikkel]]

Mais næringsinnhold

Mais er en erstatning for ris som er rik på karbohydrater. Mais til gravide er veldig bra for konsum, fordi det inneholder høye nivåer av viktige næringsstoffer som trengs under graviditet. I 100 gram mais, inneholder ca 88 kalorier og andre næringsstoffer, for eksempel:
  • 3 gram protein
  • 2 gram fiber
  • 300 milligram fosfor
  • 5 milligram kalsium
  • 50 milligram natrium
  • 40 milligram magnesium
  • 350 milligram kalium
  • 30 mikrogram folat
  • 20 mikrogram selen
  • 3 milligram sink
  • 250 IE vitamin A
  • 0,5 milligram jern
I tillegg til de ovennevnte næringsstoffene inneholder mais også B-vitaminer, vitamin E, vitamin K, samt et høyt innhold av antioksidanter. Du kan spise kokt mais direkte, eller bearbeidet til mat. Unngå imidlertid å innta kokt mais til gravide med tilsetning av overflødig salt, fordi det ikke er bra for helsen. Les også: 11 beste ernæringskilder for gravide kvinner og standarder for ernæringsbehov som må oppfylles

Fordeler med mais for gravide kvinner

Det finnes ulike vitenskapelige forklaringer om fordelene med mais for gravide, som kan styrke kvinners ønske om å konsumere det uten å føle seg engstelig mens de er gravide. Følgende er fordelene med å spise mais under graviditet som fortsatt sjelden er kjent.

1. Redusere risikoen for fødselsskader

Fordelene med mais for gravide er svært viktig å redusere risikoen for fødselsskader. Visste du at mais inneholder folsyre som kan beskytte fosteret mot fødselsskader? En av fødselsdefektene, ryggmargsbrokk (ryggmargen utvikler seg ikke), kan også forebygges ved å innta mais under svangerskapet. I tillegg til folsyre kan mais også forhindre fødselsskader fordi den inneholder zeaxanthin og dens sykdomsfremkallende syre.

2. Overvinne forstoppelse

Kvinnene som er gravide kan allerede være "kjent" med tilstanden forstoppelse. Ja, forstoppelse er et av de mest irriterende tidlige symptomene på graviditet. Fordelene med mais for gravide kommer da fra fiberinnholdet. Fiber antas å gi næring til fordøyelsessystemet til gravide kvinner, slik at forstoppelse kan overvinnes.

3. Hjelper fosterets hjerneutvikling

Fordelene med mais er ikke bare sunne for mors hjernefunksjon, men er også effektive for å hjelpe fosterets hjerneutvikling. Mais inneholder viktige næringsstoffer som folsyre, fosfor, kalsium, til ulike vitaminer som er nyttige for fosterets vekst og utvikling.

4. Sunt nervesystem og muskler

Fordeler med mais for gravide Mais er også nyttig for å støtte utviklingen av nervesystemet og musklene til den lille som fortsatt er i livmoren. Fordi mais inneholder tiamin aka vitamin B1, som kan hjelpe utviklingen av muskler og nervesystemet.

5. Opprettholde fosterets kroppsimmunitet

Mais inneholder betakaroten, som kan hjelpe kroppen din med å produsere vitamin A. En av de viktigste næringsstoffene er nødvendig for å optimalisere kroppens immunsystem, vekst og utvikling av babyer.

6. Forbedre fosterets øyehelse

Mais antas også å være effektiv for å forbedre fosterets øyehelse. Dette er fordi mais inneholder mange antioksidanter, som lutein, som anses å kunne opprettholde utviklingen av fosterøyet.

7. Forhindre svulster

Sitert fra Medline Plus, er utseendet av svulster under graviditet sjelden. Men det betyr ikke at svulster ikke kan vokse mens du er gravid. For å forhindre at svulsten kommer, spis mais. Dette er fordi denne deilige grønnsaken inneholder fenoliske forbindelser som ferulsyre som kan redusere risikoen for svulster hos gravide.

8. Senk kolesterol

Kolesterolnivået i kroppen til gravide kvinner kan øke for å dekke ernæringsbehovet til fosteret. Faktisk kan dette skje med gravide kvinner som ikke har høyt kolesterol. Dessverre, for gravide kvinner som har en historie med høyt kolesterol, kan kolesterolnivået deres øke under svangerskapet. Heldigvis kan fordelene med mais for gravide hjelpe kvinner med å senke det dårlige kolesterolet (LDL) og øke det gode kolesterolet (HDL) for å opprettholde helsen til moren og fosteret.

9. Overvinne leggkramper under graviditet

Under graviditet kan du ofte oppleve leggkramper på grunn av manglende kaliuminntak. For å overvinne dette, kan gravide konsumere mais med jevne mellomrom. Mais inneholder mineraler og kalium er ganske høyt. Dette høye inntaket av kalium spiller en viktig rolle i å kontrollere muskelsammentrekninger, opprettholde væske- og elektrolyttbalanse, overføre nervesignaler og opprettholde normalt blodtrykk.

10. Overvinne kvalme under graviditet

Å spise mais under graviditet er også nyttig for å overvinne symptomene på kvalme eller oppkast morgenkvalme. Dette er fordi mais er høy i B-komplekse vitaminer og folat, som er nødvendig under graviditet. Les også: Typer grønnsaker som er bra for gravide og som er farlige

Bivirkninger av å spise mais mens du er gravid

Fordeler med mais for gravide Fordelene med mais for gravide er utvilsomt svært fordelaktige for mødre og babyer i livmoren. Men husk, ikke spis for mye mais mens du er gravid. Fordi mais inneholder fettsyrer som kan øke risikoen for hjertesykdom. Noen kvinner kan også oppleve fordøyelsesproblemer hvis de spiser for mye mais under svangerskapet. Følgende ting må vurderes før gravide kvinner spiser mais:
  • Spis maisen før friskheten gir seg
  • Oppbevar maisen i en tett lukket beholder i kjøleskapet
  • Velg fersk mais, ikke hermetisert eller frossen mais
  • Unngå søtningsmidler eller krydder drysset på mais
De ulike tingene ovenfor er viktige for å hjelpe deg med å få maksimalt utbytte av mais for gravide kvinner. [[Relatert artikkel]]

Merknader fra SehatQ:

Akkurat som andre grønnsaker, har mais absolutt mange fordeler for graviditet. Men husk, alt som er bra hvis det konsumeres i overkant, har potensial til å forårsake uønskede bivirkninger. Ikke glem å også konsultere en lege om andre matvarer som kan gi næring til mor og foster. Ønsker du å konsultere direkte med legen kan du chatte med legen viaHealthyQ familiehelse-app. Last ned nå påApp Store og Google Play.