Kojic Acid for lys hud, dette er fordelene og bivirkningene

Kojic syre eller surt kojic er en av de ansiktslysende ingrediensene som ofte finnes i en rekke produkter hudpleie eller ansiktskrem. Fordel kojinsyre det mest kjente er å få huden til å gløde hvitere. Selv om fordelene er lovende, vær oppmerksom på det kojic kan forårsake bivirkninger hos noen mennesker. Sjekk ut hele beskrivelsen i den følgende artikkelen.

Hva er det kojinsyre (sur kojic)?

Før den brukes til å lysne huden, først kojinsyre er et kjemisk stoff laget av flere typer sopp. Det er også et biprodukt av gjæringsprosessen for produksjon av soyasaus og alkoholholdige drikker, som sake og vin. Noen ganger, surt kojic Det brukes også i næringsmiddelindustrien som konserveringsmiddel. Kojic syre ofte funnet i hudlysende kremprodukter. kojinsyre er en av ingrediensene som ofte finnes i hudpleieprodukter og kosmetikk. Du finner det i ansiktskremer, serum, ansiktsvasker, pudder og badesåper. For enkelte produkter, som såpe og ansiktsrens, anbefales det vanligvis å skylle umiddelbart etter bruk. Ansiktskremer og serum kan imidlertid trekkes inn i huden selv om de er sure kojic har generelt en relativt lav absorpsjonshastighet på hudoverflaten.

Hva er fordelene kojinsyre?

Her er de ulike fordelene kojinsyre mer.

1. Lys opp huden

Kojic syre kan lysne huden ved å hemme melanin kojinsyre det viktigste er å lette huden samtidig som du reduserer tegnene på hyperpigmentering. Kall det, ujevn hudtone, mørke aldersflekker, svarte flekker og hudskader på grunn av sollys. kojinsyre Det brukes som et hudlysende middel på grunn av dets effekt på et protein kjent som tyrosinase. Kojic syre virker ved å hemme og forhindre funksjonen til tyrosinase, som er en type aminosyre som trengs for å produsere melanin, spesielt kalt chatecolase. Chatecolase-enzymet spiller en rolle i å lage melaninforbindelser. Melanin er pigmentet som gir hud, hår og øyenfarge sin farge. Det er slik syre fungerer kojic i lysere hudtone.

2. Reduser arr

Fordel kojinsyre Det antas også å redusere arr. Dette er fordi syren kojic øker ikke tykkelsen på arrvev, men er i stand til å redusere mørk pigmentering på grunn av arr som oppstår slik at de blir lysere.

3. Overvinne melasma

Melasma er en mørk flekk på huden som er større i størrelse. Fordel kojinsyre antas å kunne håndtere hudproblemer som er mer erfarne av gravide kvinner.

4. Behandling av akne

Kojic acid antas å behandle akne takket være dens antimikrobielle egenskaper Visste du det kojinsyre kan behandle akne? Kojic syre inneholder en rekke antimikrobielle stoffer som er kjent for å bekjempe flere typer bakterier som ofte angriper huden, inkludert akne-fremkallende bakterier. Faktisk surt kojic kan lysne huden på grunn av aknearr som ikke har falmet.

5. Behandling av soppinfeksjoner

I følge en studie publisert i tidsskriftet Molecules, kojinsyre Den har også soppdrepende forbindelser. Faktisk har dette innholdet blitt mye brukt i en rekke soppdrepende legemidler for å øke effektiviteten av behandlingen. Disse fordelene kan være nyttige ved behandling av sopphudinfeksjoner, inkludert ringorm, vannlopper og andre. Bruk av såpe ved hjelp av kojinsyre rutinemessig antas å være i stand til å behandle bakterielle og soppinfeksjoner til det fulle.

Er det noen bivirkninger kojinsyre?

Kojic syre som en ingrediens i hudlysende krem ​​er trygt å bruke. Ifølge tidsskriftet International Journal of Toxicology, syrenivåer kojic som er trygt og tillatt for materialer hudpleie og kosmetikk, som er 1 prosent eller lavere. Noen mennesker kan imidlertid ha ganske sensitiv hud, så det er fare for bivirkninger. For eksempel:

1. Solbrent hud (solbrenthet)

Melanin beskytter huden mot solskader. Men fordi kojic syre virker ved å hindre produksjonen av melanin, er huden utsatt for solbrenthet eller solbrent hud. Denne tilstanden er preget av rødhet i huden til hevelse.

2. Kontakteksem

Produkter som inneholder kojinsyre kan forårsake en kontakteksemreaksjon, spesielt når syrekonsentrasjonen er høy kojic brukt har et høyt nivå. Kontakteksem er en hudirritasjon eller allergisk reaksjon på eksponering for visse stoffer. Som et resultat blir huden rød, kløende, tørr og til og med smertefull. Hvis du opplever rødhet i huden, utslett, irritasjon eller smerte etter bruk av kremen kojinsyre, stopp bruken umiddelbart og oppsøk lege. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Kojic syre er en av de aktive ingrediensene som er kjent for å lysne huden. Vanligvis kan det ta opptil 2 uker å se en lysende effekt på huden din. Selv om det er trygt å bruke, er det ingenting galt om du først konsulterer en hudlege før du bruker produkter som inneholder syrer kojic. Dermed vil legen gi deg informasjon om doseringen og hvordan du bruker den slik at fordelene som oppnås kan merkes maksimalt. Har fortsatt spørsmål om hva det er kojinsyre og fordelene? Spør legen direkte gjennom SehatQ-applikasjonen for familiehelse. Hvordan, last ned applikasjonen nå via App Store og Google Play .