Kan være farlig, dette er årsaken til selvskading og hvordan man kan overvinne det

Selvskading eller å skade deg selv er noen ganger måten noen velger å lufte alle følelsene som er inne i dem. Det være seg sinne, skuffelse eller til og med stress. Hvis den ikke kontrolleres, vil denne vanen utgjøre en fare for gjerningsmannen.

Hva er det selvskading?

Selvskading er selvskading som en måte å håndtere dypt stress og følelsesmessig smerte på. For noen som gjør det, kan dette hjelpe dem å uttrykke uuttalte følelser, uttrykke tristhet eller som en måte å straffe seg selv på. Selvskadende atferd er alt som kan gjøres for å skade deg selv. For eksempel å drikke gift, slå deg selv, slå en vegg eller slå deg selv, for å kutte kroppen. Ikke bare det, handlinger som overdreven drikking av alkohol, hensynsløs kjøring og inntak av overflødig narkotika er også inkludert i selvskadende atferd.

Identifiser årsakene til atferd selvskading

Det er flere ting som kan føre til at noen skader seg selv. Starter fra formen for å uttrykke sine følelser til dypt selvhat. Følgende er noen av årsakene til atferd selvskading.

1. Overvinne stress

En studie har vist at en person med stress som bygger seg opp til et utålelig nivå kan risikere å slippe dette stresset ved å skade seg selv.

2. Seksuelle overgrep i barndommen

Studier viser en sterk sammenheng mellom seksuelle overgrep i barndommen og selvskading i voksen alder. Ofre for seksuelle overgrep i barndommen har høy risiko for å utvikle depresjon og bruke selvskading eller selvskading som utløp.

3. Et utløp for å være et mobbeoffer

Mobbeofre i tenårene har større risiko for å skade seg selv. Dette skjer fordi tenåringer ikke har evnen som voksne til å håndtere stress, så de velger å skade seg selv.

4. Formen for selvhat

Studier viser at de som føler seg selvbevisste og avskyr seg selv er mer utsatt for selvskading. En av dem er at ofre for seksuelle overgrep i barndommen har en tendens til å vokse opp med svært lav selvtillit. De kan til og med klandre seg selv for det som skjedde selvskading som et uttak.

5. Å gi slipp på følelser

Enten det er sinne eller dyp tristhet, kan det være årsaken til at noen skader seg selv. Selv for noen mennesker er smerten ved selvskading gjort for å erstatte smerten de opplever. For eksempel å føle deg for såret og trist fordi noen du elsket så høyt forlot deg og hele tiden klandre deg selv så mye at du bestemmer deg for å skade deg selv. Selvskadingshandlingen reflekterer også en dyp tristhet til fortvilelse. I tillegg tror noen til og med at selvskading er bedre enn å føle seg tom eller følelsesløs.

Hvordan overvinne selvskading

Det er flere ting som kan gjøres for å overvinne atferden selvskading. Her er noen av dem.

1. Finn ut årsaken

Å finne ut hva som får noen til å skade seg selv kan hjelpe dem å takle selvskading lettere. Å vite årsaken vil også gjøre det lettere å lære andre ting du kan gjøre for å unngå selvskading.

2. Snakk med den du stoler mest på

Noen som har oppførsel selvskading trenger noen som kan stoles på for å dele det han opplever komfortabelt. Likevel, noen ganger er det fortsatt ikke lett for dem å fortelle alt på en gang. Så gi ham tid til å fortelle ting sakte. Gjerningspersonen selvskading kan også konsultere problemet til en psykolog for å løse problemet. Psykologer vil gi mer konkrete løsninger for å hjelpe lovbrytere selvskading komme seg ut av problemer

3. Finn andre måter å håndtere stress på

Som allerede nevnt at selvskading oppstår på grunn av alvorlig stress eller depresjon forårsaket av en tilstand. Derfor er en måte å håndtere det på å finne andre måter å lufte følelsene dine på. Hvis selvskading er forårsaket av dype følelser og sår, så er det du kan gjøre å skrive ned alle negative følelser i en journal, tegne bilder, komponere poesi eller sanger og lytte til musikk som beskriver følelsene. Hvis oppførsel selvskading Hvis du gjør det for å roe deg ned, kan denne handlingen erstattes med et varmt bad, nakkemassasje eller å lytte til beroligende musikk. [[relaterte artikler]] Selvskading eller selvskading kan ofte føre gjerningsmannen til verre ting, til og med til døden. Å identifisere disse atferdene tidlig kan bidra til å forhindre at potensiell skade oppstår. Du kan også konsultere atferd selvskading til en psykolog for å få riktig behandling for å overvinne denne farlige oppførselen.