Salve for impetigo hos babyer, er det effektivt?

Salve mot impetigo hos spedbarn er et medikament som ofte er ettertraktet for å behandle skorper som ofte finnes på babyens hud. Impetigo er en hudinfeksjon forårsaket av bakterier stafylokokker og streptokokker. Symptomer på impetigo hos barn er utseendet til rødt utslett på huden. Deretter vil det bli til en blemme fylt med væske. De røde sårene vil senere bryte og utvide seg. I mellomtiden vil huden på arret stivne eller skorpe. Skorpen gjennomgikk også en forandring, som ble gulbrun som føltes ubehagelig. Impetigo-infeksjon kan faktisk behandles enkelt. Behandling kan gjøres for å redusere ubehag, forbedre hudens utseende og forhindre infeksjonsoverføring og fremveksten av infeksjoner som kommer tilbake.

Hva er innholdet i salver for impetigo hos spedbarn?

Salve for impetigo hos spedbarn er en antibiotisk salve.Ved behandling av impetigo er det obligatorisk å vaske såret forårsaket av impetigo sakte med mild såpe og rennende vann. Dekk deretter impetigo-såret med en bandasje. Ikke nok med det, du bør bløtlegge skorpen med varmt vann eller en varm kompress slik at skorpen mykner som en behandling for denne hudsykdommen hos babyer. I tillegg er det også medisiner som er foreskrevet for å kurere denne babyens sykdom. Denne typen impetigo-medisin for babyer er en antibiotisk salve. Vanligvis hjelper denne salven for impetigo hos babyer å helbrede denne hudsykdommen innen syv dager. Dette er de aktive ingrediensene som finnes i salven for impetigo hos babyer:

1. Mupirocin kalsium 2,15 %

Effektiviteten til mupirocin som en salve for impetigo hos spedbarn er ikke mindre effektiv enn orale antibiotika som dikloksacillin, cefaleksin og ampicillin. Faktisk er impetigo-medisiner for spedbarn i form av mupirocin og fusidinsyre mer effektive i behandling av impetigo enn antibiotikumet erytromycin som tas oralt.

2. Gentamicinsulfat 3 %

Gentamicin er en salve for impetigo hos spedbarn som inneholder et aminoglykosid-antibiotikum. For bruk av impetigo-medisiner for babyer, kan du få det fra en leges resept og bruke det som anvist av en lege, vanligvis brukt 3-4 ganger om dagen.

3. Fusidinsyre 20mg

I tillegg til mupirocin og gentamicin, kan denne fusidinsyresalven også være et alternativ som impetigo-medisin for babyer. Før du påfører denne typen salve for impetigo hos babyer, bør du først rengjøre det infiserte området. Målet, slik at den antibiotiske salven kan sive ordentlig inn i huden. Det er også en god idé å bruke latekshansker før du påfører impetigo-salve på huden. Ikke glem å vaske hendene etterpå. Dette trinnet er viktig for å opprettholde håndhygiene, samtidig som det forhindrer spredning av sykdomsfremkallende bakterier.

Hvordan bruke salve for impetigo hos babyer?

Tørk av såpen før du bruker salven for impetigo hos babyer Før du påfører salven for impetigo hos babyer, rengjør først den herdede huden. Trikset, vask huden med antibakteriell såpe, og skyll deretter grundig. Tørk deretter med en myk klut eller et håndkle. Påfør deretter en antibiotisk salve. Som forelder kan du forhindre spredning av bakterier på huden til den lille. Du kan blande antibakteriell væske i barnets badevann. Effektiviteten av å behandle infeksjoner på denne måten er imidlertid ikke vitenskapelig bevist.

Hva er alternativene for orale antibiotika for impetigo?

I tillegg til salver for impetigo hos spedbarn, kan oral medisin velges Behandling av impetigo hos spedbarn er ikke begrenset til bruk av antibiotikasalver. Det finnes også impetigo-medisiner for babyer i form av drikkemedisiner som kan være et alternativ. Ved alvorlig impetigo, med typen bulløs impetigo, krever en kombinasjon av behandling med antibiotikasalve og oral medisin. Flere typer orale antibiotika som er effektive for impetigo er penicillin- og cefalosporiner-antibiotika. Disse orale antibiotika kan brukes til å behandle alvorlig impetigo, inkludert de som er følsomme for salver. Oral administrering av antibiotika kan gjøres i omtrent syv dager. Antibiotika mot impetigo som gis må konsumeres til de går tom i henhold til dosen som er gitt av legen, for å virkelig bekjempe bakteriene som forårsaker infeksjon. Basert på deres effektivitet er antibiotikaene penicillin V og amoxicillin mindre effektive i behandling av infeksjoner sammenlignet med cefalosporiner, kloxacillin og amoxicillin. I mellomtiden var stoffet cefuroksim mer effektivt enn stoffet erytromycin. Dersom pasienten har en infeksjon fra visse bakterier, som f.eks stafylokokker er resistente mot legemidler, vil legen gi andre antibiotika, for eksempel penicillin eller trimetoprim-sulfametoksazol. Du bør imidlertid også være oppmerksom på bivirkningene ved bruk av orale antibiotika. Orale antibiotika, spesielt erytromycin, gir noen ganger bivirkninger i form av kvalme. I mellomtiden forårsaker antibiotiske salver vanligvis ikke disse bivirkningene. [[Relatert artikkel]]

Hva skjer hvis impetigo ikke behandles umiddelbart?

Nyresvikt oppstår hvis det ikke behandles med salver for impetigo hos spedbarn.Når et barn har impetigo, må du selvfølgelig umiddelbart ta behandling til hudtilstanden er frisk. For hvis den ikke behandles umiddelbart, kan impetigo utløse en rekke komplikasjoner. Ikke bare arr på huden, impetigo kan forårsake alvorlige komplikasjoner hvis den ikke behandles umiddelbart, for eksempel nyreproblemer. Denne komplikasjonen oppstår når bakteriene som utløser impetigo angriper og skader nyrene. I tillegg er andre komplikasjoner som kan oppstå cellulitt eller infeksjon under huden, som kan spre seg til blodårene og lymfeknuter. Denne tilstanden er svært farlig og kan være livstruende.

Hvordan forhindre impetigo?

I tillegg til salver for impetigo hos spedbarn, er negleklipping også viktig.Forebygging av impetigo er ikke vanskelig. Nøkkelen til å unngå infeksjon er å holde huden ren. Hvis barnet ditt er smittet med impetigo, basert på forskning publisert i tidsskriftet National Center for Biotechnology Information, er dette hva som må gjøres for at babyen ikke skal spre den bakterielle infeksjonen som forårsaker impetigo:
  • Trim barnets negler slik at huden ikke gjør vondt når den blir ripet opp.
  • Ikke berør hudutslettet som er påvirket av impetigo.
  • Bli vant til at barn vasker hendene, også når de er hjemme.
  • Pakk såret på grunn av impetigo med en bandasje.
  • Ikke gå på skolen eller til steder der det er mange barn.
  • Reduser hyppigheten som barnet ditt møter andre mennesker.
  • Vask sengetøy og håndklær hver dag.
  • Sørg for at personer med impetigo bruker sine egne klær, sengetøy og håndklær. Ikke del med andre.
  • Vask klær, håndklær og sengetøy ved temperaturer over 60 grader Celsius
[[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Salve for impetigo hos spedbarn er et antibiotisk legemiddel. Generelt er det 3 typer salver som brukes til å behandle impetigo hos spedbarn. Husk at impetigo-medisiner for babyer i form av denne salven kun kan fås gjennom resept fra lege. Det er ikke mindre viktig å forebygge og behandle impetigo sår er å opprettholde renslighet. Hvis du finner symptomer på impetigo hos babyen din, bør du umiddelbart konsultere en barnelege først gjennom: chat på SehatQ familiehelse-appen . Hvis du ønsker å dekke babyens hudpleiebehov, besøk Sunn ShopQ for å få attraktive tilbud. Last ned appen nå på Google Play og Apple Store. [[Relatert artikkel]]