Fordeler med mahogni frø for helse, her er mer

Når du nevner mahogni, tenker du kanskje umiddelbart på kvaliteten på treet, som ofte brukes som grunnlag for luksusmøbler. Men visste du at det er en annen del av dette treet, nemlig mahognifrukten, som har store helsemessige fordeler? Fysisk er mahognifrukten oval i form, buet med fem og brun i fargen. Utsiden av frukten føles hard å ta på med en tykkelse på 5-7 mm, mens midten er hard som tre og er søyleformet med 5 hjørner som strekker seg mot spissen. Når den er moden, vil mahognifrukten knekke fra spissen og bli tørr. Når du åpner innsiden av mahognifrukten er det 35-45 mahognifrø som er flate med en ganske tykk spiss og mørkebrune i fargen. Dette mahognifruktfrøet er mye studert for sine fordeler. Hva er de tiltenkte fordelene?

Innholdet og fordelene av mahogni fruktfrø for helse

Basert på forskning, støttes fordelene med mahognifrø for helsen av det gunstige innholdet i det. Noen av disse ingrediensene er alkaloider, flavonoider, terpenoider/steroider og saponiner. Dette innholdet antas å ha ulike helsemessige fordeler, for eksempel:

1. Overvinne infertilitetsproblemer

Mahognyfrø inneholder isoflavoner som har en effekt på reproduksjonen, nemlig antifertilitet. Imidlertid anbefales ikke personer som har problemer med å bli gravide å innta mye mahognifrø fordi de fryktes å ha bivirkninger for kroppen som helhet.

2. Drepende mygglarver

Når knust, tørket, så spres pulveret over overflaten av vannet, mahognifrø kan også drepe mygglarver.Aedes Aegypti som forårsaker denguefeber. Denne fordelen oppnås fra innholdet av alkaloider, terpenoider og flavonoider i den. Disse tre stoffene er i stand til å begrense utviklingen av mygglarver ved å hemme spisende insekter i tillegg til å være giftige for babymygg. For de av dere som protesterer mot å slå av abatepulver fordi det anses å fortsatt inneholde kjemikalier, kan sprinkling av mahognifrø på en balje eller vannreservoar også bryte utviklingskjeden til denne denguefebermyggen.

3. Behandling av malaria

Tidligere ble mahognifrø også ofte brukt som medisin mot malaria forårsaket av myggstikk Anopheles hunn. Men nå er malariamedisiner funnet og er lett å finne i Indonesia, slik at behandling med mahognifrø sjelden brukes. [[Relatert artikkel]]

4. Forhindre kronisk betennelse

Mahognyfrø er kjent for sitt antioksidantinnhold som antas å forhindre betennelse i kroppen på grunn av eksponering for frie radikaler og oksidativt stress. Når kroppen opplever kronisk betennelse, er du mer utsatt for kroniske sykdommer, som diabetes, kreft og hjertesykdom (inkludert hypertensjon og hjerneslag).

5. Stabiliser blodsukkernivået

Det er to deler av mahognitreet som er mest effektive for å senke høyt blodsukker, nemlig bladene og frøene. Denne hypoglykemiske funksjonen, aka senking av blodsukkernivået, kommer fra det fytokjemiske innholdet i den, nemlig fenoler eller flavonoider (swietemakrofyllaniner, katekiner og epikatekiner), tanniner, saponiner og alkaloider som har antidiabetiske egenskaper.

6. Forbedre blodsirkulasjonen

Selv om det er mindre populært enn frøene, kan de potensielle fordelene med mahognifrukt faktisk konsumeres som en alternativ medisin for å forbedre blodsirkulasjonen i kroppen. I tillegg antas antioksidantinnholdet i mahogni å kurere ulike hudproblemer. I forskjellige land har mahognifrø forskjellige bruksområder. I Malaysia, for eksempel, brukes mahognifrø ofte for å stabilisere blodtrykket. Selv om det hevdes at det er potensielle fordeler med mahognifrø for helsen, rådes du fortsatt til å prioritere legebehandling for å forebygge eller kurere visse sykdommer. Til nå har det ikke vært forskning som nevner de negative effektene av mahognifrø, men det kan være at de dårlige effektene bare ikke er funnet.