Lurer du på hvor mange kalorier dadler spiser du? Her er han

Dadler er kjent som favorittfrukten til profeten Muhammed, og er frukt med en rekke næringsinnhold og naturlig sødme. I 48 gram eller 2 korn er kaloriene til dadler rundt 133. I tillegg inneholder dadler en lav glykemisk indeks slik at de ikke gir en betydelig økning i blodsukkeret. De fleste av kalorikildene til dadler kommer fra fruktose og sukrose. Jo tørrere daddel, jo mer konsentrert sukkerinnhold, så smaken blir søtere.

Dadler næringsinnhold

For hver 48 gram eller 2 dadler er næringsinnholdet:
  • Kalorier: 133
  • Karbohydrater: 36 gram
  • Fiber: 3,2 gram
  • Protein: 0,8 gram
  • Sukker: 32 gram
  • Kalsium: 2 % RDA
  • Jern: 2 % RDA
  • Kalium: 7 % RDA
  • Vitamin B6: 7 % RDA
  • Magnesium: 6 % RDA
Selv om det smaker søtt, er dadler inkludert i frukt med lav glykemisk indeks, slik at de ikke forårsaker plutselige økninger i blodsukkernivået. Dette gjør også dadler til en valgfri frukt til frokost på grunn av deres lave glykemiske indeks. Mat eller frukt med høy glykemisk indeks risikerer å få en person til å føle seg sulten lett. Dette skjer fordi når du spiser dem, produserer kroppen din insulinnivåer for å senke blodsukkernivået. Når blodsukkernivået faller, vil kroppen føle seg sulten og også svak. Når det gjelder kaloriene til dadler, vær oppmerksom på mengden, spesielt for folk som vedlikeholder ideell vekt. På den annen side er forbruksbehovet til dadler annerledes for de som ønsker å gå opp i vekt. Juster hvor mye kaloriinntak som forbrennes hver dag.

Fordeler med datoer for helse

Det er mange varianter av dadler som kan skilles ut i henhold til deres tekstur. Det er dadler som er veldig myke og våte, halvmyke og også tørre. Lengden på høsteprosessen har betydning for dette. Noen av helsefordelene med datoer er:
  • Beskytt hjertehelsen

Innholdet av antioksidanter og fiber i dadler kan beskytte hjertehelsen. Fiber kan senke det dårlige kolesterolet (LDL) og hindre blodårene i å bygge opp fett. I tillegg inneholder dadler også antioksidanter som kan avverge celleskader forårsaket av frie radikaler.
  • Bra for fordøyelsen

Fortsatt takket være fiberinnholdet i dadler, er fordelene gode for fordøyelseshelsen og jevne tarmbevegelser. Det vil si at tilstrekkelig fiberinntak forhindrer forstoppelse og fordøyelsesproblemer. I en 3-ukers studie opplevde 21 personer som spiste 7 dadler (168 gram) per dag forbedringer i avføringen. Disse dataene ble sammenlignet med de som ikke spiste dadler i det hele tatt.
  • Bra for hjernens helse

Datoer kan også være et alternativ for å opprettholde hjernens helse. I følge laboratoriestudier hjelper dadler med å redusere betennelse som: interleukin 6 (IL-6) i hjernen. Hvis IL-6-nivåene er høye nok, er risikoen for nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers høyere. Ikke bare det, dadler bidrar også til å redusere aktiviteten til amyloid beta-proteiner som kan utløse plakkoppbygging i hjernen. Hvis det er akkumulering av plakk, kan kommunikasjonen mellom hjerneceller bli forstyrret.
  • Hjelper til normal levering

Frukter for gravide som ikke er mindre næringsrike er dadler. Selv i forskning kan gravide kvinner som er flittige til å spise dadler i siste trimester av svangerskapet bidra til å utvide livmorhalsen. Ikke bare det, datoer bidrar også til å redusere varigheten av fødselsåpningen slik at prosessen går raskere. I en studie hadde 69 gravide kvinner som spiste 6 datoer daglig i 4 uker før forfallsdatoen 20 % større sannsynlighet for å få en vaginal fødsel. I tillegg er tiden som kreves under fødselen også kortere. Imidlertid er det nødvendig å vurdere andre faktorer i arbeidskraft.
  • Energikilder

På bare noen få dadler vil karbohydratinnholdet omdannes til en energikilde for kroppen. Dessuten er dadler også fordelaktige fordi de ikke forårsaker en betydelig økning i blodsukkernivået.
  • Oppretthold beinhelse

Dadler inneholder også kalsium og kalium slik at de dekker ernæringsbehovet for beinhelse. Så, å spise dadler kan være en måte å opprettholde beinhelsen på. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Dadler kan konsumeres ved direkte inntak, laget til en blanding av juice, for å brukes som vann nabeez, nemlig bløtlegging av dadler i kokt vann. I tillegg brukes dadler også ofte som et alternativt søtningsmiddel på grunn av det naturlige fruktoseinnholdet i dem. Datoer er også enkle å få tak i til ulike priser. For å oppbevare den, sørg for at den står på et kjølig sted eller i kjøleskapet. Sørg også for å oppbevare dadler på et lukket sted for å holde dem fuktige.