5 beste lungekreftbehandlings- og medikamentalternativer for deg

Lungekreft er en type kreft som dreper mange mennesker i Indonesia. Faktisk, hvis det oppdages tidlig, kan pasientens forventede levealder være høyere gjennom ulike behandlinger og de beste lungekreftmedisinene kjent i den medisinske verden. Ifølge data fra Indonesian Cancer Foundation (YKI) dør ikke mindre enn 26 000 indonesere hvert år av kreft som angriper luftveiene. I gjennomsnitt når prosentandelen av lungekreftdødsfall i Indonesia 19,3 % sammenlignet med andre typer kreft. I mellomtiden øker lungekreftpasienter i Indonesia i gjennomsnitt med 30 tusen mennesker hvert år, som er det høyeste antallet i Sørøst-Asia. Hele 90-95 % av lungekrefttilfellene er forårsaket av livsstil, som røyking og en livsstil som gir fedme, mens resten er arvelig (genetisk).

Det beste lungekreftmedisinen

Kjemoterapi er en av de beste lungekreftmedisinene for pasienter. Den beste formen for behandling eller medikament for lungekreft vil avhenge av pasientens tilstand, slik som kreftstadiet, spredningen av kreftceller og din generelle helsetilstand. Legen din vil forklare behandlings- og medisineringsalternativene dine, inkludert fordeler og bivirkninger. De beste lungekreftbehandlingene og medisinene som leger vanligvis anbefaler er:

1. Immunterapi

Dette er den nyeste metoden for behandling av lungekreft og har allerede begynt å gis som den første behandlingen for kreftpasienter, inkludert lungekreft. Immunterapi (også kjent som immunonkologi) er en behandling som styrker immunceller i pasientens kropp til å bekjempe kreftceller. Immunterapiprosedyren som er startet i landet er å gi pembrolizumab eller anti-PD-L1 medikament. Måten pembrolizumab virker på er å bryte bindingen mellom PD1-reseptoren på T-lymfocyttceller (en del av immunsystemet), fra PD-L1 på overflaten av kreftceller. Pembrolizumab anti-PD-L1 kan stoppe tumorprogresjon (progresjonsfri overlevelse) i 10 måneder. Den gode nyheten, basert på observasjoner ved Friendship Hospital i Jakarta, kan pasienter som får de beste lungekreftmedisinene leve lenger enn de som kun gjennomgår cellegift.

2. Drift

Dette valget tas når kreftcelletypen er ikke-småcellet og har ikke spredt seg til andre deler av kroppen. Legen vil dissekere brystet, og deretter kutte en liten eller stor del av lungen din som har blitt infisert med kreftceller. Når du har ikke-småcellet og kreftceller som ikke har spredt seg, men ikke kan opereres, vil legen utføre radiofrekvensablasjon. Denne kirurgiske prosedyren gjøres ved å sette inn en spesiell nål i kroppen for å berøre lungen som er infisert med kreft. Nålen blir deretter elektrifisert for å drepe kreftcellene.

3. Stråling

Strålebehandling utføres ved å avfyre ​​høyspentenergi for å ødelegge svulst- eller kreftceller. Denne behandlingen kan utføres av pasienter med både småcellet og storcellet (ikke-småcellet) kreft,a og må vanligvis kombineres med kjemoterapi.

4. Kjemoterapi

Dette er en form for behandling ved å sette inn visse typer lungekreftmedisiner i kroppen. På sykehuset administreres dette stoffet vanligvis gjennom en vene (infundert). Men legen vil også skrive ut medisin som du kan ta mens du er hjemme.

5. Målcelleterapi

Denne behandlingen ligner på kjemoterapi, nemlig ved å sette stoffet inn gjennom en blodåre. Det er bare det at stoffet administreres til unormale celler. Medisinene som brukes kan også være forskjellige for hver pasient. [[Relatert artikkel]]

Påvisning av lungekreft

Lungekreftoppdagelse, blant annet, gjøres av CT skann. Lungekreft er vanligvis preget av en hoste som ikke går over på 2-3 uker, selv har en tendens til å bli alvorlig. Hoste kan også være ledsaget av blødninger og kortpustethet, slik at du føler deg mindre energisk og opplever betydelig vekttap. Hvis du opplever symptomene ovenfor, bør du umiddelbart oppsøke lege. I Indonesia stilles diagnosen lungekreft vanligvis gjennom følgende undersøkelser:

1. Bronkoskopi

Dette er hovedprosedyren for å diagnostisere lungekreft i Indonesia. Slike prosedyrer kan bidra til å bestemme plasseringen av den primære lesjonen og intraluminal tumorvekst. Bronkoskopi utføres også for å få prøver som skal brukes i cytologiske og histopatologiske undersøkelser. Denne undersøkelsen tar sikte på å diagnostisere og bestemme stadiet av lungekreft du lider av.

2. CT skann brystkasse

Thoraxskanning eller brysthule er en undersøkelse for å diagnostisere, bestemme stadiet av lungekreft og undersøke den delen av lungen som er infisert med kreftceller. CT skann Brystkassen kan utvides til binyrene, for å vurdere muligheten for spredning til den delen. Noen ganger ber leger deg også om å gjennomgå CT skann hode aka MR av hodet. Dette gjøres når det er en alvorlig hodepine som kan være forårsaket av spredning av metastatiske kreftceller til hjernen.

Notater fra SehatQ

Uansett hva den beste lungekreftbehandlingen eller stoffet du velger, må du først konsultere legen som behandler deg.