Kjennetegn på giftige mennesker som bør ses etter, forstå også hvordan de skal reagere

Vi må alle ha møtt, eller til og med vært nær giftige mennesker. De vil stikke deg med giften deres, og få deg til å føle deg verdiløs og følelsesmessig utmattet. I stedet for å fortsette å synke, må du gjenkjenne egenskapene til en "giftig person" og hvordan du kan håndtere dem effektivt.

Hva er det giftige mennesker?

Giftige mennesker refererer til en persons giftige oppførsel eller giftige forhold. I livet må vi alle ha kjent disse negative menneskene. Kanskje du til og med er venner med dem, eller de kan være medlemmer av din egen familie. Som oftest, giftige mennesker klager alltid hele tiden. De føler seg også ofte mest korrekte og gir lett andre skylden for problemene som oppstår. De vil hele tiden skape drama eller konflikt som om de ikke kjenner ordet fred. Tar seg av giftige menneskervil tappe energien din. I stedet for å nyte et sunt forhold, bør du fortsette å hjelpe og trøste dem. Etter å ha fått støtte, vil den "giftige personen" komme tilbake for å trakassere deg med negativ oppførsel og skravling som gjør vondt i hjertet ditt.

Karakteristiske trekk giftige menneskerhva du skal passe deg for

Giftig folk viser generelt atferdsmønstre som er nesten like hverandre. Her er funksjonene giftige mennesker hva du bør passe på:

1. Inkonsekvent

Folk somgiftig viser ofte inkonsekvente holdninger og atferd. I tillegg holder de ofte ikke løfter eller forpliktelser som er gitt tidligere.

2. Søker alltid oppmerksomhet

Giftige mennesker alltid søker oppmerksomheten til andre. For eksempel kan folk med denne personligheten fortsette å ringe, sende tekstmeldinger eller komme hjem til deg for å søke emosjonell støtte. Imidlertid gjør de ofte ikke det samme når du trenger dem,

3. Full av dramatikk

Mennesker med denne personligheten dramatiserer ofte situasjoner. De liker å vekke andres følelser for å skape konflikt. Dette gjøres for å se hva som vil skje i fremtiden. For eksempel folk somgiftig kunne teste hvor kjær partneren deres er ved å gjøre ham sjalu.

4. Vet ikke grensen

Ethvert menneske har en grense for hvor dypt andre mennesker kan gå inn i eller blande seg inn i hans personlige anliggender.Giftige mennesker kan ikke la være å gå over streken selv om du har bedt om det så mange ganger.

5. Nyt å manipulere folk

Giftige menneskervil ikke nøle med å manipulere mennesker og omstendigheter for å få det de vil ha. Når de oppnår målene sine, ignorerer folk med denne personligheten ofte andres følelser.

Hvordan gjenkjennegiftige mennesker?

Giftige mennesker kan sammenlignes med en tyv fra positiv energi. Det er lett å si om noen er giftig eller ikke for deg. Du kan identifisere dem ved å svare på noen av spørsmålene nedenfor:
  • Hver gang du snakker med dem, føler du deg trøtt, redd, sint og pessimistisk?
  • Føler du deg hjelpeløs etter å ha chattet?
  • Klager de ofte?
  • Overdriver de alltid små problemer til det punktet at de utløser konflikt?
  • Finner de ofte feil hos deg?
Hvis ett eller flere av svarene er riktige, kan du være sikker på at personen er 'giftig' for deg. Personer som har psykiske lidelser, som for eksempel depresjon, vil lett bli påvirket av effektene av giftige mennesker . Årsaken er at mennesker med psykiske problemer er følsomme for negative følelser. Å omgi deg med giftige mennesker vil få mennesker med psykiske lidelser til å føle seg svakere og ustabile.

Tips for å svare giftige mennesker

hold deg unna giftige mennesker ikke så lett som vi tror. Hva om de er dine arbeidskamerater eller kolleger som ofte jobber på prosjekter sammen, eller om de er dine egne foreldre eller slektninger? Ro deg ned, en rekke trinn nedenfor du kan ta for å håndtere giftige mennesker og frigjøre deg selv fra negative ting:
  • Ikke følg deres "spill"

Å skylde på andre mennesker for alt er en type "spill" som ofte spilles av giftige mennesker . I stedet for å bli kritisert, vil de forvrenge fakta og opptre som ofre aka lekende offer. Ikke sjelden vil de få folk til å be om unnskyldning, selv om de hadde feil. Det kan være lettere for oss å si ja eller bare smile for å unngå konflikt. Men denne typen holdning vil faktisk få dem til å gjøre det oftere. Eller enda verre, de ser deg som et lett mål. Sørg for at de vet at du ikke er enig med dem. Uttrykk din uenighet godt, og unngå direkte anklager. Mest sannsynlig vil ikke giftige mennesker godta din mening eller det du sier. Men det er greit, fordi denne måten vil få dem til å tenke igjen for å bombardere og irritere deg.
  • Våg å si nei

Å si nei kan være det vanskeligste du noen gang vil gjøre, enten det er av dårlig smak eller medlidenhet. Men hvis du ikke gjør det, enn si videre giftige mennesker, dette kan slå tilbake på deg. Det er tider når giftige mennesker rettferdiggjør noen midler for å oppnå sine ønsker. De kan ikke ta nei fra andres munn. Hold deg til synspunktet ditt, og øv deg på å si nei til dem. Jo oftere du gjør det, jo lettere blir det fordi du blir vant til det. Ved å alltid si nei, vil giftige mennesker gradvis innse at du ikke liker oppførselen deres.
  • Begrens kommunikasjonen

Giftige mennesker alltid føle at de er de eneste menneskene i verden som har et problem. De vil også dra andre mennesker for å drukne med seg. De nøler ikke engang med å peke fingre mot andre uten skyld. Selvfølgelig vil dette gjøre deg følelsesmessig utmattet. Hvis du ønsker å være mer rolig og positiv, er det best å begrense kommunikasjonen med dem.
  • Lag grenser

Sett grenser for hva du kan og ikke kan akseptere. For eksempel er det greit hvis du må høre en kollega klage, men du vil ikke være stille hvis noen ber deg om det. bøller. Noen ganger kan et lite kompromiss være en god måte. Men fortsett å sette grenser så du ikke også blir negativ.
  • Snakk med dem

Hvis du har et nært forhold til en person som oppfører seg giftig, kan en hjerte-til-hjerte-samtale være en måte å hjelpe dem eller gjenopprette forholdet. Du kan se at holdningen deres er skadelig og påvirker de rundt dem. Hvis de ser ut til å være i fornektelse, oppmuntre dem til å oppsøke en psykolog slik at grunnårsaken til deres oppførsel eller problem kan identifiseres. Psykoterapi kan hjelpe folk til å identifisere hvorfor de oppfører seg giftig. De kan også lære å håndtere følelsene sine på en sunnere måte. Hvis oppførselen deres ikke endrer seg, er det kanskje på tide at du og han kommer vekk fra hverandre en stund. Det kan være vanskelig i begynnelsen, spesielt hvis denne personen er veldig nær deg. Men fortjener ikke du også å ha sunnere og mer meningsfylte forhold? [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Giftige mennesker kan gi deg negativ energi og innflytelse. Å holde seg unna dem kan være den eneste måten å unnslippe den giftige oppførselen. Men å distansere deg selv er ikke alltid lett, spesielt hvis personen er en kollega, en nær venn eller til og med familien din. Det du kan gjøre er å utarbeide en strategi for å svare på deres holdning for ikke å bli revet med av den negative strømmen.