Utryddelse av myggreir, har du prøvd denne metoden?

Når dengue hemorragisk feber (DHF) er endemisk i et område, må det finnes ulike måter å utrydde synderen, nemlig mygg. Aedes aegypti. SVi kan utrydde myggkull ved tåkelegging eller andre utryddelsesmetoder slik at påvirkningen kan bli mer omfattende. Den medisinske verden slutter ikke å forske på eksistensen av mygg som kan være et medium for overføring av dødelige sykdommer, inkludert DHF. Tåkemetoden kan være ineffektiv fordi den bare kan drepe voksne mygg, men ikke larver som er på overflaten av stillestående vann rundt bosetninger. [[Relatert artikkel]]

Identifiser plasseringen av myggredet

Mygg liker å avle i skitne eller sjeldent rensede miljøer. I tillegg er den stillestående vannoverflaten som aldri blir renset et fristed for mygg til å legge egg. Akkurat som andre myggarter, mygg Aedes aegypti foretrekker et fuktig og varmt klima. I tillegg er myggen som forårsaker denguefeber også aktiv i å bite mennesker i løpet av dagen, ettermiddagen og morgenen før soloppgang. For å forhindre dengue kan utryddelsen av myggreir startes fra det nærmeste miljøet rundt huset. Noen punkter som må vurderes for å utrydde myggreir er:
  • Stillestående vannoverflate

Uten å være klar over det, kan det være mye stillestående vann rundt huset. Ikke bare punkter som blir til regndråper, men også andre bassenger som kan holde vann. Legg merke til at selv et lite volum vann kan være grobunn for mygg. Kontroller så mye som mulig vannstanden rundt huset slik at det ikke er sediment som kan være et sted for mygg å legge egg.
  • Ubrukt brukt

I tillegg til stillestående vannstand skal det også utføres utrydding av myggreir på ubrukte gjenstander rundt om i huset. For eksempel brukte blomsterpotter, gamle dekk og andre gjenstander som har stått i nærheten av huset lenge. Hvis det ikke brukes, ville det være bedre om ubrukelige gjenstander ble kastet eller bearbeidet til noe mer nyttig.
  • Trær rundt huset

Hvis det er trær rundt huset, se om det er store nok hull til å holde vann. I så fall kan det også være grobunn for mygg. For det, overvåk trærne rundt huset og sørg for at de ikke blir reir av farlig mygg. Etter å ha kjent noen steder som er utsatt for å være mygghekkeplasser, kan vi utrydde myggreir på en hensiktsmessig og sikker måte, som følger:

1. Tilstrekkelig klær

Når du skal gjøre utryddelse av myggreir rundt huset, sørg for å ha på deg tilstrekkelige klær. Bruk lange bukser, lange ermer og lue om nødvendig. Hvis det er hud som ikke er dekket av klær, bruk antimyggkrem som en forholdsregel.

2. Rett tid

For å kunne identifisere hvor vannstanden er stillestående rundt huset, er den beste tiden etter at det har regnet. Dermed vil man se om det er en konkav overflate eller brukte varer som blir et sted for vannavsetninger og har potensial til å være et sted for mygg å legge egg.

3. Fjern gjenstander som har potensial til å bli reir

Etter å ha visst hvilke gjenstander som har potensial til å være yngleplasser for mygg, kast vannet og flytt gjenstanden til et tørt sted. Hvis det står vann på bakken, tøm det umiddelbart ved hjelp av en bøtte. I mellomtiden, hvis kulpen er i hullet i bakken, grav den og dekk den til slik at den ikke lenger har et hull.

4. Gjør det til en rutine

Utryddelse av myggreir bør være en rutine som gjennomføres jevnlig, selv om frekvensen økes når regntiden kommer. Det er ikke nok å kvitte seg med gjenstander som har potensial til å bli myggreir, fordi hauger med søppel som tørre løv eller ubrukt trevirke kan også tiltrekke seg mygg.

5. Vær oppmerksom på bassenget rundt huset

Hvis det er en fiskedam eller svømmebasseng rundt huset, vær mer oppmerksom. Prøv med jevne mellomrom en kopp vann for å se etter mygglarver. Spør også ekspertene hvordan du kan forhindre at larver yngler i dammer rundt huset.

6. Drep larvene

Hvis det under utryddelsen av myggredet viser seg at det er et punkt der larvene er, drep dem ved å legge olje, eplecidereddik eller såpe i en sølepytt for å sikre at larvene ikke overlever. Denne metoden er trygg for miljøet og effektiv til å drepe larver. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Utryddelse av myggreir i form av et basseng som kan holde vann betyr ikke at du har vunnet «krigen» mot myggbestanden. Husk at mygg ikke trenger store mengder vannavleiringer for å legge egg. De trenger bare litt vann for å legge larvene mens de venter på at de skal klekkes. En ting er sikkert, vi kan utrydde myggreir regelmessig fordi det vil være mer effektivt enn dugging med kjemikalier. Ikke gi rom for mygg å avle rundt huset ditt for å forutse sykdommer som dengue.