Å ha negative tanker, hva forårsaker det og hvordan overvinne det?

Uansett hvor sterkt vi tenker positivt, noen ganger fortsetter negative tanker å komme uten tid. Det hjemsøker utsiktene til en dyster fremtid, fiasko og frykt for virkeligheten som vil skje. Disse tankene dominerer og har til slutt en innvirkning på angst, stress og depresjon. I følge kognitiv terapiteori bestemmer dine tanker og verdier hvordan du ser deg selv og verden rundt deg. Tanker og overbevisninger basert på en pessimistisk holdning kan ha en negativ innvirkning på følelser, følelser og mental helse. Til syvende og sist bidrar denne oppfatningen til symptomene på lidelsen humør og angst.

Negative tanker og deres innvirkning på mental helse

Hvis du kan analysere tankene dine, er det vanskelig å se forskjell på negative tanker og vanlige bekymringer. Å føle seg trist over urovekkende hendelser er normalt. Akkurat som å bekymre seg for økonomi eller forhold, gjør nesten alle det. Men når følelsen gjentar seg og begynner å forstyrre aktivitetene dine, er det det den negative tanken sier. I mellomtiden refererer definisjonen av negative tanker til negative tankemønstre om seg selv og omgivelsene. Negative tanker påvirker måten du tenker om deg selv og verden på, til og med at de forstyrrer arbeid, studier og daglige aktiviteter. Etter hvert utvikler disse tankene seg til angstlidelser, psykiske lidelser, personlighetsforstyrrelser og schizofreni. Ikke alle som tenker negativt har psykiske lidelser, akkurat som alle med psykiske lidelser ikke nødvendigvis har negative tanker. Negativ tenkning kan imidlertid være skadelig for din mentale helse og livskvalitet, spesielt når du ikke klarer å stoppe tankene. Derfor må du se på hva som får deg til å tenke negativt.

Årsaker til negativ tenkning

Kontinuerlig negativ tenkning som er urovekkende er et symptom på tvangslidelse (tvangslidelse). Tvangstanker ), generalisert angstlidelse ( Generalisert angstlidelse ), og andre psykiske lidelser. Så det er bedre å vite årsaken til å overvinne denne tanken. i følge Kraften til positivitet Det er tre hovedårsaker til negative tanker, nemlig:

1. Frykt for fremtiden

Folk er ofte redde for det ukjente og usikre på hva som vil skje i fremtiden. Til slutt spår du alltid fiasko og katastrofe. Uansett hvordan du ser på det, er det bortkastet tid og energi å bekymre deg for fremtiden. Nøkkelen til å gi slipp på disse negative tankene er å akseptere det faktum at for å endre fremtiden må du fokusere på nåtiden. Planlegging for fremtiden kan også hjelpe deg med å redusere bekymringer.

2. Angst for nåtiden

Mange bekymrer seg for hva andre mennesker tenker om oss, om vi gjør jobben vår ordentlig, om avgjørelsene jeg tar er akseptable for andre, om det jeg sier skader andre mennesker, og så videre.. Negativ tenkning kommer alltid med et verste tilfelle scenario. Ingen liker meg på jobben, avgjørelsene jeg tar viser seg å være fatale feil, eller ordene mine er for ærlige og sårende. Angstproblemer stammer fra frykten for å miste kontrollen. Du kan overvinne dette ved å gjøre alt arbeidet ryddig og rutinemessig. Rutiner hjelper deg å ha kontroll over livet ditt og forhindrer at negative tanker dukker opp. Prøv også praktiske terapier, som mindfulness og stoisisme-teori for å bli kvitt denne følelsen.

3. Skam over fortiden

Har du noen gang bekymret deg og tenkt på en feil eller feil i noe tidligere? Alle må ha gjort feil. Folk som tenker negativt vil vanligvis dvele ved skammen over tidligere feil. Godta at feilen har oppstått og vurder hvordan du kan forhindre at den skjer igjen i fremtiden. [[Relatert artikkel]]

Hvordan stoppe negativ tenkning

Med litt øvelse kan du lære å bli kvitt negative tanker ved å forhindre dem før de starter. Nøkkelen er å trene på å slåss hver gang en negativ tanke dukker opp. Prøv å huske disse fem selvstyrte spørsmålene for å trene hjernen din til å være nøytral:
  • Er den tanken sann? Er det grunnlag for denne tanken?
  • Gir denne tanken deg styrke, eller tar den den bort?
  • Kan du gi noe positivt til denne tanken eller lære av den?
  • Hvordan ville livet ditt vært hvis du ikke hadde disse negative tankene?
  • Maskerer denne tenkningen problemet som må løses?
Husk at å bekjempe negative tanker krever engasjement. Ofte trenger folk hjelp fra en psykisk helsepersonell for å endre negative tankemønstre for godt. For å diskutere negative tanker videre og hvordan du kan overvinne dem, spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play .