Her er 9 matvarer som fjerner hudallergi som er verdt å prøve

Symptomer på allergier på huden, som utslett, kløe, rødhet i huden, kan forstyrre daglige aktiviteter. I tillegg til å ta antihistaminer, kan du også prøve en rekke matvarer som lindrer hudallergi.

Ulike matvarer som lindrer hudallergi

Rapporter fra Everyday Health, et sunt kosthold kan bidra til å overvinne ulike medisinske tilstander, hvorav en er allergier. Derfor skader det aldri å prøve følgende matvarer som lindrer hudallergi.

1. Matvarer som inneholder probiotika

Probiotika, som ofte finnes i fermentert mat, har vist seg å inneholde betennelsesdempende og antiallergiske forbindelser, spesielt når de gis til gravide og ammende kvinner. For eksempel kan mødre som drikker probiotisk melk under og etter svangerskapet redusere risikoen for å utvikle eksem hos babyene med opptil 50 prosent. I tillegg viste en studie fra Italia også at deltakere i alderen 2-5 år som led av allergisk rhinitt var i stand til å redusere allergisymptomene etter å ha drukket fermentert melk som inneholder Lactobacillus casei for ett år.

2. Frukt som inneholder vitamin C

Det finnes en rekke allergi-sprengende frukter, spesielt frukt som inneholder vitamin C. Indirekte kan vitamin C hemme betenne celler fra å frigjøre histamin i kroppen. I tillegg kan høye nivåer av vitamin C redusere histaminnivåene og gjøre nedbrytningsprosessen raskere, og dermed lindre allergisymptomer. Vitamin C kan også redusere betennelse i kroppen slik at allergier kan overvinnes. Dette er fordi dette vitaminet er en antioksidant som kan hemme effekten av frie radikaler. Det er mange frukter som er bra for hudallergier og inneholder vitamin C, som appelsiner, jordbær, epler, til vannmelon.

3. Matvarer som inneholder bioflavonoider

Matvarer som inneholder bioflavonoider er også inkludert i listen over hudallergiavlastende matvarer. Dette er fordi disse næringsstoffene kan redusere antall celler som reagerer på allergener. En type bioflavonoid, quercetin, kan også behandle betennelser og allergier. Det er mange matvarer som inneholder bioflavonoidet quercetin, som epler, løk og te.

4. Matvarer som inneholder magnesium

Matvarer som inneholder magnesium antas også å kunne eliminere hudallergier. Fordi magnesium kan fungere som en bronkodilatator og antihistamin. Forskere ved Brigham Young University, USA, beviste at dyr med magnesiummangel eller magnesiummangel har høyere nivåer av histamin i blodet når de utsettes for allergener. Det er nok av magnesiumrik mat å prøve, fra mandler til cashewnøtter. Men pass på at du ikke har peanøttallergi før du spiser det.

5. Matvarer som inneholder vitamin E

Kilder til vitamin E, som gresskar, rød paprika, peanøttsmør, solsikkefrø, til mandler, inkludert mat som er verdt å prøve. I følge forskning publisert i tidsskriftet Internasjonal immunfarmakologi, har inntak av vitamin E potensial til å redusere betennelse slik at allergisymptomer kan lindres.

6. Kaldtvannsfisk

Fisk som lever i kaldt vann, som laks, antas å være en hudallergilindrende mat. Dette er fordi disse fiskene inneholder høye nivåer av omega-3 fettsyrer. Denne typen godt fett er i stand til å redusere betennelser i kroppen slik at allergisymptomer kan overvinnes. I tillegg til kaldtvannsfisk kan du også prøve mat som inneholder andre omega-3 fettsyrer, som linfrø til valnøtter.

7. Gurkemeie

Ikke bare brukt som krydder på kjøkkenet, regnes gurkemeie også som en hudallergiker. Dette er fordi dette krydderet inneholder curcumin, som antas å lindre hevelse og irritasjon forårsaket av allergisk rhinitt. En dyrestudie viste at mus som spiste gurkemeie var i stand til å redusere sin allergiske respons. Effektiviteten av gurkemeie som en hudallergi lindrende mat må imidlertid fortsatt studeres videre fordi det ikke finnes studier som beviser det direkte hos mennesker.

8. Bipollen

biepollen Det er et middel mot hudallergi. I følge en studie, biepollen inneholder anti-inflammatoriske, soppdrepende og antimikrobielle forbindelser som er bra for helsen. I følge en testdyrstudie, biepollen vist seg å kunne hemme mastcelleaktivering. Denne prosessen anses som viktig for å forhindre utseendet av allergiske reaksjoner.

9. Havregrøt

Visste du at havregryn tilhører klassen for kløende lindrende matvarer? Disse matvarene inneholder antioksidanter og anti-inflammatoriske som antas å lindre kløe forårsaket av allergiske reaksjoner på huden. For å prøve det, må du blande havregryn i et bad. Her er trinnene:
  • Ha 1 kopp pulverisert havregryn i en balje med varmt vann
  • Rør vannet til havregrynene er jevnt blandet
  • Gå inn i badekaret og bløt
  • Etter 30 minutter, skyll kroppen med rent vann.
[[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Du bør ikke lage de ulike matvarene for hudallergilindring ovenfor som hovedbehandling for hudallergier. Fordi medisinske medisiner fortsatt er nødvendige for maksimale behandlingsresultater. Det bør også understrekes, de ulike hudallergi-buskende matvarene ovenfor er ikke fullt ut i stand til å overvinne allergier. Imidlertid kan de hjelpe deg med å lindre symptomene på allergi. Hvis du har hudproblemer, ikke nøl med å spørre en lege i SehatQ-familiens helseapp gratis. Last den ned på App Store eller Google Play nå.