Enkelt, her er hvordan du lager din egen leppestift hjemme

Har du noen gang tenkt på å lage din egen leppestift? Hvordan lage leppestift er ikke så vanskelig som forestilt, vet du! Du kan til og med gjøre det selv hjemme med enkle ingredienser og verktøy, uten behov for en sofistikert eller veldig stor kosmetikkmaskin. Det finnes ulike typer leppestifter som selges på markedet i dag, alt fra leppepomade, leppefarge, leppebeis, til leppestiften er i flytende form. Det er en leppestift blank og lett å falme så lett å rengjøre. Det finnes også matte leppestifter som varer lenge, men som har risiko for å gjøre huden på leppene tørr, så de må kombineres med fuktighetskrem og rengjøres grundig sminkefjerner. Leppestiftfarger er også veldig forskjellige. Selv historisk sett ble leppestift laget med slående farger for å gi en lys effekt på kvinners lepper. For tiden produserer leppestiftprodusenter også nakne farger som passer inn i huden din, og gir et naturlig inntrykk og fortsatt vakkert.

Hvordan lage leppestift med enkle ingredienser

Kokosolje kan brukes som ingrediens for å lage leppestift. Blir du nysgjerrig på hvordan du kan lage din egen leppestift? Her er enkle trinn du kan følge.

1. Klargjør leppestiftbeholderen

Forbered en leppestiftbeholder, det kan være en liten flaske med lokk eller din egen leppestiftbeholder. Sørg for at beholderen er ren og steril før du heller leppestiftblandingen i den.

2. Klargjør utstyret for å lage leppestift

Verktøyene du trenger inkluderer:
  • Varmebestandig skål eller glass
  • Liten panne eller gryte
  • Pipette eller trakt
  • Skje eller slikkepott

3. Forbered leppestiftingrediensene

Som nybegynner kan du prøve en kombinasjon av ingredienser som følgende.
  • 1 ts bivoks
  • 1 teskje Shea smør (eller sjokoladesmør)
  • 1-2 ts vegetabilsk olje, kan være kokosolje eller mandelolje
  • Litt naturlig farge (kan bruke konditorfarge eller kakaopulver)
  • Noen dråper parfyme (etter ønske)

4. Vær oppmerksom på hvordan du lager riktig leppestift

Følg trinnene nedenfor for å lage din egen leppestift.
  • Først av alt, varm opp det varme vannet i en panne eller gryte.
  • Bland bivoks, vegetabilsk olje og smør i en varmebestandig bolle.
  • Sett en varmefast bolle over gryten eller pannen til blandingen smelter.
  • Slå av komfyren, tilsett deretter fargestoffet og parfymen til den smeltede leppestiftblandingen, rør godt.
  • Legg den flytende leppestiften i leppestiftbeholderen som du har klargjort med en pipette eller trakt.
  • Ikke fyll beholderen for full, fordi den flytende leppestiften vil utvide seg.
  • La sitte i 30 minutter eller til leppestiften ikke lenger er varm før du lukker beholderen.
Oppbevar leppestift på et sted som ikke utsettes for direkte sollys. Leppestift Hjemmelaget Det er trygt å bruke innen 6 måneder. [[Relatert artikkel]]

Leppestiftsammensetning generelt

Leppestiftingredienser inneholder mykgjøringsmidler for å myke leppene. Etter å ha visst hvordan du lager din egen leppestift hjemme, må du også kjenne den grunnleggende sammensetningen av leppestift. Basert på ingrediensene er det følgende sammensetningen av leppestiften Hjemmelaget Du.

1. Bløtgjørende

Dette er hovedingrediensen i leppestift som vanligvis bruker vegetabilsk olje, syntetisk olje eller en kombinasjon av begge. Mykgjøringsmidler er nyttige for å fukte leppene samtidig som de gir en skinnende effekt. I tillegg inneholder flere typer naturlige oljer også antimikrobielle ingredienser.

2. Pulver

I leppestift fungerer pudder som fortykningsmiddel, stabilisator og teksturer i leppestift. Pulveret som brukes kan være talkum, kaolin, vegetabilsk mel, glimmer eller silika. På leppestift matt, pulversammensetning er vanligvis mer enn leppestift blank.

3. Fortykningsmiddel

Materialer i form av voks og polymerer fungerer også for å stivne leppestiften. Fortykningsmidler spiller også en rolle i å opprettholde formen på leppestiften, selv når den utsettes for sol.

4. Fargestoff

Leppestiftfargestoffer kan fås fra naturlige ingredienser (jord, dyr og planter) eller visse kjemikalier.

5. Konserveringsmiddel og antioksidant

Funksjonen til konserveringsmidler og antioksidanter er å hindre vekst av sopp eller andre mikrober på leppestift, samtidig som man unngår den harske lukten av mykgjøringsmidlene (oljene) som brukes. Mange leppestiftprodusenter begynner nå å gå over til å bruke naturlige antimikrobielle ingredienser (som ricinusolje, kokosolje eller bivoks) slik at de ikke lenger tilsetter kjemiske konserveringsmidler. Imidlertid kan levetiden til denne leppestiften ikke være for lang. Så du må være nøye med utløpsdatoen til disse kosmetikkene.

Notater fra SehatQ

Noen produsenter legger også til andre ingredienser, for eksempel dufter eller til og med smakstilsetninger for å legge til appellen til leppestiften. Det kan du også. Pass imidlertid på at du velger en leppestift i henhold til hudtilstanden din, eller prøv å lage din egen med ingredienser som har vist seg trygge på leppene. Noen leppestiftingredienser kan forårsake en allergisk reaksjon på huden din. For ytterligere å diskutere potensielle allergier fra ingrediensene i leppestift, spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play.