12 fantastiske fordeler med Jicama for gravide kvinner

Fordelene med yam for gravide er gode for å bidra til en sunn graviditet som er nyttig for både mor og foster. En av disse frukttypene inneholder næringsstoffene som trengs under graviditet. Hvis du ønsker å møte ditt daglige næringsinntak, anbefales også gravide å spise yam.

Jicama ernæring for gravide

Ifølge helsedepartementet er yam rik på næringsstoffer som kan dekke ernæringsbehovet til gravide kvinner. Dette er næringen som finnes i 100 gram yam.
  • Fiber: 1 gram
  • Kalsium: 15 mg
  • Fosfor: 18 mg
  • Magnesium: 12 mg
  • Vitamin C: 20 mg
  • Jern: 0,6 mg
  • Kalium: 244,5 mg
  • Karbohydrater: 12,8 gram
  • Sukker: 1,8 gram
  • Folat: 12 mcg.
Vitamin C i yam er ganske høyt. For det kan det være en kilde til antioksidanter for gravide kvinner. I tillegg, som en kilde til vitamin C, er yam for gravide også nødvendig for å hjelpe enzymreaksjoner i kroppen.

Fordelene med yam for gravide kvinner

Fordelene med yam for gravide er relatert til næringsstoffene den inneholder. I tillegg kan disse sunne matvarene for gravide også bidra til å redusere forstyrrende graviditetssymptomer.

1. Kilde til folat

Et av næringsstoffene for gravide som må dekkes av gravide er folat. Disse næringsstoffene har en viktig rolle i å støtte fostervekst. Disse næringsstoffene er nødvendige for å hjelpe dannelsen av nervesystemet hos fosteret. I tillegg er folat også nyttig for å redusere risikoen for hjernedefekter og nevralrørsdefekter hos den lille. Prøv å konsumere minst to yams hver dag for å føle fordelene. Jicama har også færre bivirkninger sammenlignet med folattilskudd.

2. Forhindre forstoppelse

Med fiberinnholdet hjelper fordelene med yam for gravide kvinner å overvinne forstoppelse.Forstoppelse og fordøyelsessykdommer er plager som ofte oppleves av gravide kvinner. En annen fordel med yam for gravide er å bidra til å opprettholde fordøyelseshelsen under graviditeten. Jicama inneholder inulin og fiber som er bra for fordøyelsen. Inulin kan bidra til å lindre fordøyelsesbetennelse, mens fiber spiller en rolle i å rense fordøyelsen slik at næringsstoffene lettere kan tas opp. I tillegg er fiber også nyttig for jevne avføringer slik at forstoppelse kan overvinnes.

3. Styrk immunforsvaret

Gravide kvinner er utsatt for tretthet og infeksjoner av en rekke sykdommer. Fordelene med yam for gravide er i dette tilfellet å bidra til å styrke immunforsvaret slik at gravide og fostre ikke lett blir smittet med sykdom. Fordelene med denne yam kommer fra vitamin C-innholdet som har en funksjon som antioksidant og anti-inflammatorisk for kroppen.

4. Senke kolesterolnivået

Fiber gir fordeler med yam for gravide kvinner i form av å senke kolesterol. I likhet med rotknoller generelt, har yam fordeler ved å kontrollere kolesterolnivået i blodet. Fordelene med yam for gravide kommer fra fiberinnholdet i yam absorberer overflødig kolesterol i tarmene og hjelper til med å fjerne det fra kroppen gjennom urin.

5. Energikilde

Selvfølgelig har gravide en tendens til å bli oftere slitne. Tilsynelatende hjelper fordelene med yam for gravide deg med å håndtere disse plagene. Med naturlig sukkerinnhold blir kroppen mer energisk. Dette sukkeret er en energikilde som støtter helsen din. Dette er også beskrevet i forskning fra Experimental & Molecular Medicine. Ikke bare naturlig sukker, fosforinnholdet i yam spiller også en rolle i å øke energien. Fordi fosfor bidrar til å produsere molekyler adenosintrifosfat (ATP) som er nyttig for å lagre energireserver i kroppen. I tillegg, når gravide kvinner spiser yam, hjelper fosforinnholdet også prosessen med å forbrenne energi fra karbohydrater og fett. Dette er også beskrevet i forskning fra Clinical Methods: The History, Physical, and Laboratory Examinations.

6. Bra for mors- og fosterbein

Fordelene med yam for gravide er nyttige for å styrke beinene til mor og foster.Fordelene med yam for gravide er å bidra til å opprettholde bentettheten til gravide kvinner og hjelpe veksten av fosterbein. Dette er fordi yam inneholder mineralene kalsium og fosfor som er nyttige for å bygge bein til mor og foster. I tillegg hjelper magnesiuminnholdet også til å danne bein for å gjøre dem sterkere. Faktisk er 60 % av magnesiumet i kroppen i bein og tenner. Dette er også beskrevet i en studie publisert i Nutrition Journal og Journal of Endocrinology. [[Relatert artikkel]]

7. Redusere risikoen for anemi hos gravide kvinner

Når gravide spiser yam, reduseres risikoen for å utvikle anemi. Fordi yam inneholder jern som er nyttig for å produsere hemoglobin i rødt blod. I mellomtiden er vitamin C nyttig for å hjelpe absorpsjonen av jern til å bli mer optimal.

8. Gjør huden lysere

Vitamin C gir fordelene med yam for gravide kvinner i form av et lyst ansikt Bengkoang har blitt mye brukt som ingrediens i kosmetiske blandinger. Innholdet av vitamin C i det er nyttig for å forebygge og reparere skader på kroppens celler, inkludert huden. Som et resultat kan huden se yngre, friskere og lysere ut.

9. Kontroller blodsukkeret

Hvis du har ustabile blodsukkernivåer, kan du bruke bengkoang frukt som en løsning for å overvinne det. Denne frukten har lenge vært brukt for å stabilisere blodsukkernivået. Gravide kvinner som spiser yam vil få et inntak av inulin som er i stand til å dekke ditt blodsukkerbehov uten å få nivåene til å overskride grensen. Fordelene med yam for gravide kvinner er gode for å forebygge svangerskapsdiabetes. I tillegg inneholder inulin heller ikke kalorier så du vil ikke gå opp i vekt.

10. Roer nerver og muskler

Fordelene med yam for gravide er å redusere muskelsmerter Stress kan være en trigger for nerve- og muskelspenninger. Hvis du opplever dette problemet, kan jicama gi fordeler for nerve- og muskelhelsen. Grunnen til at denne frukten kan hjelpe til med å slappe av muskler. I tillegg er det også fordeler med yam for gravide kvinner kan også fås herfra, nemlig å lindre kramper eller anspente leggmuskler som noen ganger dukker opp under svangerskapet.

11. Forebygge kreft

Antioksidantinnholdet i yam fungerer også for å beskytte celler og avverge frie radikaler. Derfor kan gravide kvinner spise yam bidra til å redusere risikoen for kreft.

12. Forhindre skjørbuk

Vitamin C gir fordeler med yam for gravide i form av å forebygge skjørbuk Skjørbuk er en helselidelse forårsaket av mangel på vitamin C. Pasienter med skjørbuk er vanligvis preget av blødende tannkjøtt og sår eller sprekker i leppehjørnene. I tillegg kan de første symptomene på skjørbuk også være alvorlige, som svakhetsfølelse, smerter i hender og føtter, til smerter i ryggen. Innholdet av vitamin C i yam kan bidra til å forebygge og lindre symptomene på skjørbuk. Egenskapene til dette vitaminet kan også lindre betennelse og redusere smerte.

Notater fra SehatQ

Du kan vurdere fordelene med yam for gravide kvinner for å opprettholde helsen til deg og fosteret ditt. Gravide kvinner spiser yam i rimelige porsjoner gir vanligvis ikke bivirkninger. Men bortsett fra kjøttet på røttene, bør andre deler av yam ikke spises. Dette er fordi skinn, stilker, frø og blader av yam er giftige. Hvis du har spørsmål om hvilken frukt som er bra for gravide eller ønsker å vite mengden daglig inntak av yam, ta kontakt med fødselslege eller lege eller ernæringsfysiolog nær deg. Du kan også spørre en lege direkte i SehatQ-familiehelseapplikasjonen gratis. Last ned SehatQ-appen nå på App Store eller Google Play. [[Relatert artikkel]]